Afsluitende Limbra cross in Haelen

Afgelopen zondag vond in Haelen de negende en afsluitende Limbracross wedstrijd van het seizoen plaats. Net zoals bij de andere Limbracrossen dit seizoen, stonden er veel AV-LGD leden aan de start. Ook in Haelen stond er geen maat op Mark van Kessel, die zowel de korte als lange cross op zijn naam schreef.

Met bijna een minuut voorsprong op de lange en korte cross, liep Mark op een geaccidenteerd parcours eenvoudig naar de overwinning. Mede door deze overwinningen, behaalde Mark van Kessel ook de overwinning in het eindklassement bij de lange cross. Bij de mannen 40 was er zondag ook een overwinning voor Martijn Tuin. Hiermee verzekerde Martijn ook zijn eindoverwinning in het klassement bij de M40. Een meer dan verdienstelijke 3e plaats in het eindklassement was er voor Sven van den Hurk. Op de korte cross bij de vrouwen 45 was er zondag ook een overwinning voor Fiona Jaberg.

Bij de junioren waren er wederom successen voor Ian Franssen, Koen Terheijden en Pouke van Dijk. Ian Franssen liep naar een zeer verdienstelijke 2e plaats bij de junioren A. In een zeer sterk gelopen wedstrijd behaalde Koen Terheijden een ruime overwinning bij junioren B. Beide jongens behaalden ook de eindoverwinning in het Limbra cross klassement bij de junioren A en B. Pouke van Dijk werd zondag 2e bij de meisjes C en moest de eindoverwinning in de Limbra cross laten aan Jill Wanten. Desalniettemin heeft Pouke van Dijk dit jaar als 1e jaars C tijdens meerdere crossen laten zien over veel talent te beschikken.

Bij de meisjes pupillen B was er een podiumplaats voor Kirsten van den Hurk. Helaas kwam Kirsten net 10 punten tekort om de 3e plaats in het eindklassement te bemachtigen. Als Kirsten deze vorm doorzet, ligt er volgend jaar vast en zeker een podiumplaats in het verschiet. Bij de jongens pupillen B behaalde Myka Kuijpers een 2e plaats. Dit leverde Myka ook een knappe 2e plaats op in het eindklassement.

Komende periode staan er nog een aantal ‘losse’ crossen op het programma en daarna kunnen AV-LGD leden zich gaan voorbereiden op het baanseizoen. Een alternatief is er komende periode met de avondcriteriums en wedstrijden op de weg. AV-LGD organiseert zelf op 25 mei de 35e Dreefloop op accommodatie de Djump. Op zaterdagavond 1 juli vindt de 2e Avondloop in het centrum van Deurne plaats, met dit jaar aansluitend op de markt ‘Deurne zingt mee!’. Voor zowel de Dreefloop als Avondloop geldt dat deelname open is voor iedereen.