Athletic Champs pupillen – Roermond – 21 mei

Op deze heerlijke lentedag stonden 8 pupillen aan de start van de Athletic Champs wedstrijd in Roermond. Het beloofde een zonnige dag te worden en de pupillen hadden er zin in!

De A-pupillen zaten in een combinatie-team met ATH Helmond en ’t Jasper sport Asten-Someren. De B-pupillen vormden samen met HAC Helmond een team. Twee Brabantse combinaties in het zonnige zuiden van Limburg.

Bij de A-pupillen probeerden Fiene van Helmond, Jill Donkers, Rens Vermazeren en Max van de Vondervoort onder leiding van trainer/coach Sven van den Hurk hun PR’s scherper te zetten en zoveel mogelijk punten te behalen voor hun team. En dat lukte. Er werden maar liefst 11 PR’s verbroken! Mooi om te zien dat de A-pupillen de techniek bij de verschillende onderdelen steeds beter onder de knie krijgen. Dit was vooral goed zichtbaar bij het vortex werpen en bij het hoogspringen. Jill Donkers liet bij het hoogspringen zien dat ze tot de top van de pupillen behoorde. Met haar PR van 1,25m liet ze slechts één atleet voor zich.

Kasper van Helmond debuteerde vandaag in het team van de B/C pupillen. Na een weekje ziekte ging hij het toch proberen. Een echte doorzetter! Met 3 PR’s leverde hij een mooie bijdrage aan het team-resultaat. Het team, dat verder bestond uit Kirsten van den Hurk, Renske Mennen en Myka Kuijpers werd begeleid door de trainer/coach van HAC én twee assistent trainers van de LGD, Jada Windsant en Daan Biemans. Geweldig om te zien hoe deze 3 begeleiders er voor zorgden dat ook hier het ene PR na het andere sneuvelde. Er werden 12 PR’s verbroken door de 4 jeugdige atleten.

Al met al een hele mooie, sportieve wedstrijd waarbij dankzij de goede begeleiding van Sven, Daan en Jada fantastische prestaties werden neergezet.