AV-LGD opnieuw succesvol tijdens Vlakwatercross in Venray

Afgelopen zondag vond de 8e Limbracross wedstrijd van het seizoen plaats. Na een week onderbreking konden de atleten van AV-LGD in Venray terecht voor de Vlakwatercross. Dit was alweer de voorlaatste wedstrijd in de Limbracross competitie. Verspreid over de dag stonden er in totaal een kleine 50 atleten van AV-LGD aan de start. Winnaar van de dag was toch wel Mark van Kessel, die bij de lange cross onbedreigd naar de overwinning liep en bij de korte cross vlak daarna een 2e plaats wist te bemachtigen.

Mark van Kessel kan met een meer dan tevreden gevoel terugkijken op de afgelopen Limbracross wedstrijden. Op de lange cross in Venray had Mark van Kessel bijna een minuut voorsprong op de nummer twee. Hiermee verstevigde hij zijn leidende positie in het Limbracross klassement. Zonder pech zal de AV-LGD atleet over twee weken in Haelen opnieuw de Limbracross competitie winnend gaan afsluiten. Hans van de Mortel zegevierde op dezelfde afstand bij de M55. Een ereplaats bij de lange cross was er ook voor Martijn Tuin (3e plaats bij M40).

Bij de junioren A was Ian Franssen de sterkste. Hij liep 4.020 meter in een tijd van 15.09. Bij de junioren B was Koen Terheijden opnieuw de sterkste. Ook hij staat aan de leiding van het Limbracross klassement en kan daarmee terugkijken op meer dan geslaagde Limbracross competitie. Bij de junioren C lukte het Tom Honings net niet om het podium te bereiken. Hij werd wel knap vierde en wist daarmee de stijgende lijn van afgelopen weken door te zetten. Ook Pouke van Dijk moest genoegen nemen met een 4e plaats bij de meisjes C. Ze gaat echter nog wel knap aan de leiding in het klassement bij de junioren C.

Bij de pupillen waren er ook twee knappe prestaties van AV-LGD atleten. Bij de meisjes pupillen B wist Kirsten van den Hurk een knappe 3e plaats te bemachtigen. Bij de jongens pupillen B was het Myka Kuijpers die met afstand won en daarmee zijn leidende positie in het klassement versterkte.

AV-LGD kan weer terugkijken op een sportief zeer geslaagde cross. Over twee weken staat de ontknoping van de Limbracross competitie op het programma. De negende en afsluitende wedstrijd vindt plaats op een licht glooiend parcours in Haelen.