Bikkelen in regenachtig Venray

Wat was het een vies weer op zondag 27 januari in Venray. Tijdens de voorlaatste Limbracross van dit seizoen was het bikkelen geblazen. Het parcours lag er na alle sneeuwval en regen verbazingwekkend goed bij. Complimenten voor de organiserende vereniging ATV! Tegen het eind van de competitie is het voor de toppers zaak om goed te kijken tijdens de cross, wie moet je vandaag achter je laten om nog een plekje dichter bij het podium, of juist een treedje hoger te komen. De pupillen die dichtbij het eindpodium zijn, komen natuurlijk elk verslagje wel voorbij. Maar dit jaar hebben we een heel groot aantal pupillen aan de start staan van de Limbracross en natuurlijk staan ze niet allemaal op het podium. Als we op zoek gaan naar hetgeen deze pupillen allemaal hebben, komen we al snel uit op wilskracht, doorzettingsvermogen en zeker niet onbelangrijk: plezier! Niet alleen tussen de pupillen, maar ook tussen de ouders/supporters is de sfeer opperbest. Met nog maar één cross te gaan, wordt dit dadelijk wel een beetje afkicken op de zondagmiddag…

Linus van Hout

Zoals gezegd was het in Venray nat en guur, oftewel: echt crossweer. Bij de jongens A-pupillen stonden Tijn de Koning, Myka Kuijpers, Jop Slaats, Dani Koetsier, Linus van Hout en Pim Reinders aan de start. Vooraf bedachten Tijn en Myka hoe ze elkaar zouden helpen, en dat lukte! Tijn is deze competitie ijzersterk en zou Myka in zijn kielzog meenemen. Tot halverwege de wedstrijd lukte dit prima. Daarna moest Myka een gaatje laten vallen en moest hij het zelf afmaken. Tijn ging na de eerste ronde wederom kei hard in Venray. Met een machtige laatste ronde eindigde hij wederom op plaats 3. Super! Myka had in de laatste ronde nog een sterke eindsprint en wist goede zaken te doen voor het eindklassement. Hij veroverde knap de 5e plek. Jop was een beetje grieperig, maar stond gewoon aan de start in Venray (over bikkelen gesproken…). Het ging niet super, maar sleepte wel een 15 plek in de wacht. Goed gedaan Jop en veel beterschap! Ook Dani liep weer enthousiast mee. Hij liep heel constant in de middenmoot mee en eindigde keurig op plek 22.Linus was ook erg sterk in Venray. Als eerstejaars A-pupil proberen je hoofd boven water te houden tussen 45 andere jongens valt niet mee. Linus laat zich niet gek maken, geniet van het rennen door het bos en eindigde vlak achter Dani op de 24e plek. En niet onbelangrijk: dit was Linus’ 4e wedstrijd, dus de AV-LGD bioscoop-stoel is bemachtigd. Goed gedaan Linus!

Renske Mennnen

Ook de meisjes A-pupillen staan hun mannetje en kijken niet op een ‘drupke’ regen. In Venray stonden Kirsten van den Hurk, Renske Mennen, Eline Bartels, Zoey van Lieshout en last but not least Ise Spierings aan de start. Wederom dus een prachtige geel-blauwe trein (met af en toe een zwart DSD-shirt er tussendoor) aan de start. Kirsten startte sterk in Venray. Ze sprintte weg bij de start en had voor de eerste bocht de leiding al in handen. De 3 rondes van 500m werden in een moordend tempo afgelegd. Kirsten voelde de hete adem van een hele sterk lopende atlete uit Gennep in de nek, maar Kirsten zette in de laatste ronde nog een keertje extra aan (waar haalt ze het vandaan?) en liep onbedreigd naar de overwinning. Super, Kirsten!

Ilse Spierings

Renske en Eline lopen sterk mee in het grote deelnemersveld bij de A-pupillen. Samen strijden ze in de middenmoot mee en dat resulteerde in Venray in de 13 plek voor Renske en de 14e plek voor Eline. Zoey loopt als eerstejaars A-pupil erg dapper mee. Ze is enthousiast en pikt graag de nodige wedstrijdjes mee en verdedigt de clubkleuren met verve. Zoey eindigde op de 21e plek. Jammer genoeg werden er vandaag geen prijzen uitgedeeld voor het mooiste kapsel. Ise had een prachtige coupe en ze liep er nog hard mee ook! Ise wist zich heel netjes in de middenmoot te nestelen en eindigde op plek 25. Goed gedaan Ise!

Bij de jongens pupillen B hebben we helaas maar één atleet aan de start. Overigens is dit niet de minste en zeker een waar we trots op kunnen zijn. Loek Reinders is de naam en stond deze crosscompetitie alweer voor de 7e keer aan de start. Dat maakt hem een van de sterke, vaste waardes van de pupillen en dat is super fijn. Loek rende in Venray heel netjes naar de 16e plek.

De meisjes pupillen B werden vertegenwoordigd door Meike Maas en Nienke den Engelsman. Meike laat al de hele competitie een stralende lach zien bij alle wedstrijden waar ze aan deelneemt. Of ze daarmee nu haar tegenstanders in de luren legt weet ik niet, maar het levert wel heel veel podiumplaatsen op. In Venray liep Meike wederom naar de 2e plek op het podium. Wauw, wat goed Meike! Nienke lijkt ook de smaak te pakken te hebben. In Venray liep ze alweer haar 3e wedstrijd van het seizoen en liep naar een hele nette 7e plek. Keurig, Nienke!

Helaas hebben we geen atleten in de categorie jongens pupillen C, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door een stel hele snelle meiden.

Met Aafke Mennen, Vive Spierings, Nienke Bartels en Puck van der Valk  is de AV-LGD hofleverancier van deze categorie. Aafke haalde al regelmatig het podium in deze competitie, maar Venray was haar niet zo heel goed gezind. Ze liep prima, maar miste het podium dit keer. Ze eindigde toch heel netjes op de 5e plek. Kop op, Aafke. Met nog een wedstrijd te gaan lig je nog heel mooi op koers voor het eindpodium. Vive en Nienke hadden elkaar gevonden deze wedstrijd. Ze liepen keurig samen door de Venrayse bossen. Vive eindigde op de 7e , Nienke op de 8e plek. Puck groeit wedstrijd na wedstrijd. Tijdens haar eerste wedstrijd in Helmond was het nog mega-zwaar, maar in Venray liet Puck zien dat ze inmiddels een prima cross kan lopen. Ze eindigde heel netjes op de 13e plaats. Goed gedaan Puck! Op hetzelfde tijdstip liep ook Simon Bartels als mini-pupil zijn race. Hij startte rustig aan achter in het veld om vervolgens de tweede ronde toe te slaan. Door zijn sterke tweede ronde eindigde Simon weer op het podium. Wat knap dat hij zijn wedstrijd al zo goed heeft ingedeeld. Proficiat met je 2e plek Simon!

De voorlaatste wedstrijd zit er op. Inmiddels hebben de nodige pupillen een hot-seat in de AV-LGD bioscoop bij elkaar weten te bikkelen en een aantal kunnen er nog voor gaan tijdens de laatste wedstrijd in Haelen. Deze Leudalcross is op zondag 17 februari. Dat beloofd een heel spektakel te worden met hopelijk heel veel pupillen op het podium! Tot dan!