Blauw-gele jeugdcaravaan verovert het Zandbos

In onze thuishaven aan het Zandbos in Deurne stond de 4e wedstrijd van het LIMBRA cross circuit op het programma. Een winterse wedstrijd met lage temperaturen en een lekker winterzonnetje, gadegeslagen door vele toeschouwers én zwarte pieten. Het circuit was feilloos en lag er prachtig bij: pure reclame voor AV-LGD die ook nog eens bijna 100 (!) lopers van onze club voorbij zag stormen! De helft daarvan waren onze eigen junioren en pupillen. Een ware blauw-gele caravaan tijdens deze sinterklaasaflevering!

Junioren A
Zoals ook bij eerdere wedstrijden het geval was, stonden in Deurne Tom Honings, Han Baselier en Jesper Gloudemans als A junioren wederom aan de start. Dit illustere trio maakte eerder al een aantal crossen onveilig en staat keurig in de top 10 van het klassement. Tom werd 5e in de Zandboscross, Han 10e en Jesper keurig 11e. Goed gedaan heren! Een eenzame Deurnese strijdster in deze categorie bij de meisjes, maar wel een topper die altijd klaar staat voor de club: Yente Dielis. Ze liep keurig haar cross en eindigde op de 5e plek. Goed bezig Yente!

Junioren B
Thijs van den Heuvel liep in Helmond al keurig in de top 10 en ook in Deurne liet hij zich van een goede kant zien. Een keurige 9e plek was zijn resultaat. Goed gedaan Thijs! Bij de meisjes in deze categorie stonden Pouke van Dijk en, voor de eerste keer dit seizoen, Kiara van Haandel aan de start. Pouke heeft al twee overwinningen en een tweede plek op zak en de verwachtingen waren in de thuiswedstrijd hoog gespanne. Helaas kon ze met de sterke tegenstanders het podium net niet beklimmen en eindigde op de ondankbare 4e plek. Gelukkig bracht het haar koppositie in het Limbra-klassement niet in gevaar. Kiara liep haar eerste cross van het seizoen en behaalde de 13e plek. Netjes dames!

Lars Vermazeren

Anne de Vries

Junioren C
Ivar van den Hurk, John Linders, Lars Vermazeren en Remco Linders zijn enthousiaste gasten van het Limbra cross circuit en in de thuiswedstrijd kwam er een 5e jongen bij: Timo Flipsen. Zo stond er een compleet AV-LGD kwintet aan de start in Deurne. Ivar loopt het hele seizoen sterk en met zijn krachtige passen weet hij de top aardig te volgen. Hij werd keurig 6e in Deurne. John is ook zo’n trotse drager van het AV-LGD tenue en werd met een ferme eindsprint 13e, kort daarop gevolgd door Timo op de 15e plek. Voor Lars zijn de crossen van het Limbra-circuit eigenlijk veel te kort. Als hij net een beetje lekker op gang komt, moet hij alweer afremmen voor de finish, in Deurne leverde hem dat een 17e plek op. En dan last but not least: Remco. Wat een ontzettende doorzetter! Voor de vierde keer op rij weet hij de kilometers bos- en veldpaden te verslinden en de cross heel netjes uit te lopen. In zijn thuiswedstrijd werd Remco 21e. Hou dat enthousiasme vol, heren!

Er zijn maar weinig meisjes in deze categorie de strijd met tegenstanders én de zware parcours aan durven te gaan, maar Jikke van Dijk draait haar hand er niet voor om. In Deurne werd ze bijgestaan door talent Anne de Vries. Anne is een goede atlete en met een prachtige loopstijl liep zij naar de 10e plek. Jikke wist wederom knap door te zetten en dat leverde haar de 14e plek op. Goed gedaan dames!

Kirsten van den Hurk

Junioren D
Het enthousiasme van de junioren C en van de pupillen A is helaas nog niet terug te zien in de jongste junioren-categorie en dat is best een beetje jammer. Gelukkig staan Dani Koetsier en Myka Kuijpers altijd paraat om de geel-blauwe clubkleuren met trots te dragen tijdens hun vele wedstrijden. Maar Myka had het zwaar in Deurne. Halverwege de wedstrijd zwikte hij zijn enkel om en moest zijn best doen om aan te klampen bij het groepje in de subtop. Hij wist er nog knap een 11e plek uit te persen. Dani gaat steeds krachtiger en beter lopen. In Helmond nog 28e, nu vloog hij door het Zandbos naar de 17e plek.  Zo zie je maar dat zijn goede trainingsethiek vruchten af begint te werpen. Goed gedaan, toppers!

Ook de meisjes waren met twee lopers vertegenwoordigd. Kirsten heeft de smaak te pakken dit seizoen en zag in het Zandbos haar moeder het goede voorbeeld geven in de recreanten cross. De snelheid van Kirsten is hoog en ze komt steeds een beetje dichter bij haar concurrent. Een prachtige 2e plek in Deurne was het eerste eremetaal bij de jeugd. In dezelfde categorie stond ook Lieke Hoogers aan de start en sloot de geel-blauwe junior-caravaan keurig af met een 20e plek. Twee meiden om als club trots op te zijn!

Tijn de Koning

Jongens pupillen A
Bij de oudste pupillen stonden maar liefst 7 lopers aan de start, waaronder natuurlijk klassementsleider Job Slaats. Maar er stonden ook 2 zeer goede lopers uit Hiversum (!) aan de start, die lieten zien dat ze niet voor spek en bonen naar Deurne waren gekomen. Tijn de Koning kon met zijn krachtige passen goed bijblijven en kwam met een machtige eindsprint nog dicht in de buurt van beide lopers uit de randstad: brons. Job Slaats raakte met debutant en zeer begenadigd talent Jens Munsters in een heus onderling sprintduel verwikkeld voor plek 5 en 6. Jens wist Job nét de loef af te steken: knappe prestaties heren! In het middenveld waren het Linus van Hout en Loek Reinders die beiden weer knap stand hielden en net daarachter de dappere strijders Dennis Verbeek (die zijn enkel omzwikte maar niet capituleerde) en Len Proenings: mooi gedaan en knap stand gehouden!

Meisjes Pupillen A
Cross 1, 2 en 3 van dit jaar kent een vast podium, met steevast Renske op 3. Zou er verandering in komen? Ze werd bijgestaan 8 andere atletes van AV-LGD. Renske was ook in deze cross weer als eerste terug en moest ook in deze wedstrijd haar meerdere erkennen in de 2 loopsters van ATV en Scopias, waardoor het podium ook in wedstrijd 4 een kopie was. Niettemin weer heel knap gelopen! Kort daarachter was een onderlinge strijd tussen Meike Maas en Eline Bartels, die Meike met uiterste krachtsinspanning met een voetlengte verschil wist te winnen. Knap dames!

In het middenveld liepen Zoey van Lieshout, Ise Spierings, Laura Verhallen, Nienke den Engelsman én Nina Flipsen en als een prachtige trein in hun blauw gele tenue door de prachtige herfstkleuren van hún Zandbos. Een schitterend gezicht voor de supporters van onze club om deze mooie dames door de bossen te zien snellen: goede prestaties meiden! Plek 15, 16, 17 18 én 19 waren voor ons! En tenslotte was het ook nog Evy van Dooren die haar debuut opluisterde met een 26e plek!

Meisjes pupillen B
Ook bij de meisjes pupillen B stonden 8 sneltreinen van onze club aan de start. Zoals elke wedstrijd lieten Vive Spierings, Aafke Mennen en Nienke Bartels zich aan de het front van veld gelden. Aafke rondde haar krachtsinspanning af met een bronzen medaille, net voor Vive die een knappe 5e plaats veroverde en Nienke (7e).

In het middenveld liep Benthe Coolen met haar mooie loopstijl naar een 12e plek, vlak voor haar clubgenotes Noëlle Martens (knap 15e) en de altijd vrolijke Julia van Duijnhoven (16e). Tot slot ook nog aandacht voor Puck van der Valk en Lotte Teepen, die bieden weer van de partij waren, makkelijk meeliepen en vol trots over de finish kwamen: een dikke duim voor beide meiden!

Pim Slaats

Jongens Pupillen C
Jip Verbeek, Pim Slaats en Mika Koetsier stonden aan de start. Mika liet voor de wedstrijd al merken dat het hem vooral ging om de chocoladeletter én de filmavond die te verdienen is bij deelname aan minimaal 4 wedstrijden. En dat is gelukt Mika! Wij zijn trots dat je weer mee liep, ons laat genieten met je lach én en passant deze prijzen mee pikt. Geweldig! Jip Verbeek had andere plannen dan Mika en ging voor het podium. Die miste hij op slechts 20 seconden, maar werd zeer verdienstelijk 5e!En natuurlijk was ook Pim Slaats weer present. Met zijn korte en ferme passen knalde hij door de Deurnese bossen en hield daar een top 10 plek aan over: goed Pim!

Meisjes Pupillen C
Merel Maas en Evi den Engelsman waren de diva’s die de meisjes in klasse C vertegenwoordigden. Beide vriendinnen liepen een mooie race en kwamen ook nog eens bijna gebroederlijk (of zusterlijk) over de finish met een knappe 5e (Merel) en 6e (Evi) plaats. Super dames!

Jongens mini pupillen
Zoals elke week was Simon Bartels een van de namen waar de toeschouwers hun geld op in zetten als het gaat om winst in de debutantengroep. Ook deze wedstrijd liep Simon van voren, maar moest 2 lopers van ATH en Scopias voor laten gaan. Niettemin weer een plak voor Simon, die vast en zeker een prijzenkast heeft gevraagd aan Sinterklaas!

Meisjes mini pupillen
Het slotakkoord was voor Jans Mennen. De jongste telg van de familie Mennen liet zich niet onbetuigd, had tussendoor bij het zien van haar familie en fans mooie sprintjes in huis en lachte nog harder toen ze haar chocoladereep ontving van de zwarte pieten bij de finish.

Uw verslaggevers zijn A-P-E-T-R-O-T-S op de resultaten, maar nog meer over de opkomst en reclame die deze Zandboscross onze club heeft opgeleverd. Achter de schermen kost de organisatie veel tijd en moeite van de verschillende vrijwilligers: deze opkomst en lachende gezichten is die geïnvesteerde tijd dubbel en dwars waard!