Geweldige middag voor AV-LGD bij de Quattro meeting in Helmond

Junioren

Op 9 april 2017 werd in Helmond de Quattro meeting voor C/D junioren georganiseerd voor in totaal vijf verenigingen: HAC Helmond, Scopias, Jasper Sport, ATV Venray en  AV-LGD. Op deze middag werden er door onze club prachtige resultaten gehaald.
Bij de jongens D won Harm van de Berkmortel op afstand de meerkamp. Deze overwinning werd mede behaald door een zeer snelle tijd op de 80 meter (10,69 secondes). Ook het verspringen en kogelstoten won hij met respectievelijk 5,01 en 8,99 meter. In dezelfde categorie werd John Linders 11e en Lars Vermazeren 17e.

Bij de meisjes C stond Marie van Helmond aan de start van de meerkamp. Ze wist de 80 meter in 11,51 seconden af te leggen, ze wierp 6,26 meter bij de kogel en 16,58 meter bij de discus en ze sprong 3,92 ver. In totaal behaalde ze 1502 punten en leverde dat haar een zeer verdienstelijke 10e plaats op.

Bij de jongens C werden ook een aantal mooie resultaten behaald. Het volledige podium was voor AV-LGD, met Tom Honings op 1, Jurn Strik op 2 en Han Baselier op 3. Dit resultaat werd mede bepaald door een goede 4 x 100 meter estafetteloop in een tijd van 50,30 secondes. Andere knappe resultaten waren er bij het discuswerpen en de 800 meter. Beide onderdelen werden door Tom Honings gewonnen, met een afstand van 22,27 meter bij het discuswerpen en in een tijd van 2.31,63 op de 800 meter. Hij bleef daarmee Jurn Strik (18,55 meter en 2.32,92) net voor.

Al met al was het dus een prachtige middag voor de AV-LGD!

Pupillen

Op deze heerlijke zondagochtend stonden maar liefst 14 LGD-pupillen aan de start van deze Athletic Champs wedstrijd bij HAC in Helmond. De wedstrijd startte, zoals gebruikelijk bij Athletic Champs met een team-estafette.

Thijs Mennen

De A-pupillen vormden met 9 atleten een compleet LGD-team. Ontzettend mooi om een compleet team te zien strijden in onze herkenbare, geel-blauwe tenues. De A-pupillen werkten een meerkamp af met 60m horden, kogelstoten, verspringen, hoogspringen, vortex-werpen en zoals gebruikelijk werd afgesloten met een duurloop van 6 minuten. In de poule behaalden de A-pupillen de 2e plek.

De B-pupillen hadden een combinatie-team met ATV Venray. Ook hier startten de teams met een team-estafette, waarna het medicienbal-stoten, 40m horden, hurkhoog springen, vortex werpen en 40m sprint volgden. Uiteraard werd hier ook afgesloten met meters maken: zover mogelijk zien te komen in 4 minuten tijd.  Het was de eerste wedstrijd voor Jary van der Greef en Thijs Mennen en dat was best een beetje spannend. De jonge atleten sloegen zich er dapper doorheen, uiteraard met trainer Sven van den Hurk volop coachend aan hun zijde. De pupillen B haalden in hun poule de 1e plek.

Kijk hier voor meer foto’s.