LGD Pupillen Jop Slaats en Aafke Mennen op het podium in Belfeld

Op de groepsfoto ontbreekt Eline Bartels

Vlak voor de start van de 2e Maalbeekcross barste en flinke herfstbui los. Veel regen en hagel met als resultaat een zwaar, modderachtig veld. Het schrok onze pupillen allerminst af en vol passie startte ze de cross op weg naar een goede eindklassering. Bij de jongens pupillen A beten Myka Kuijpers en Wouter Knijnenburg de spits af. Beide liepen een goede race wat resulteerde in een knappe 8e plek voor Myka en een hele nette 21e plek voor Wouter. Na de jongens pupillen A was het de beurt aan Kirsten van den Hurk. De hele race liep ze mee in de kop van de wedstrijd en eindigde op een hele knappe 4e  plek.

Jop Slaats

Bij de pupillen B liet Jop Slaats zien dat zijn 2e plek van vorige week geen toevalstreffer was. Hij liep goed voorheen mee en met een machtige eindsprint wist hij op het nippertje de 2e plek te bemachtigen. Bij de meisjes in deze categorie liepen Renske Mennen en Eline Bartels een hele solide wedstrijd. Samen bonden ze een onderlinge strijd aan die Renske in de slotmeters van de wedstrijd wist te winnen. Renske werd daarmee 7e , terwijl Eline keurig 8e werd.

Eindsprint Aafke Mennen

Stijn Knijnenburg liep in Belfeld zijn eerste cross. De C-pupil eindigde op een verdienstelijke 8e plek. Na haar dubbele val bij de start van vorige week, was het voor Aafke Mennen in Belfeld tijd voor revanche. Dit keer bleef ze op de been en liep keurig in de voorste gelederen mee.De laatste meters waren erg zwaar, maar Aafke gaf niet op en mede dankzij de supporters van LGD, liep ze naar een prachtige 3e plek.

Volgende week staat de Molenvencross in Stiphout op het programma. De LGD pupillen hebben er zin in!