Marathon Hannover: AV-LGD was van de partij !

Op vrijdagmorgen 7 april vertrok vanaf de Djump in Deurne een bus richting het Duitse Hannover. Aan boord waren, samen met de chauffeur 40 personen, variërend in leeftijd van 7 maanden tot 77 jaar.

Groepsfoto van alle deelnemers; op de foto ontbreekt de fotograaf Martien Keizers

Na een voorspoedige reis was vrijdagmiddag deHannover Zoo het eerste doel. In kleine groepjes waaierde het gezelschap uit over deze mooie dierentuin. Met een indeling naar continent en een avontuurlijke aankleding een dierentuin die zeker de moeite waard is. De AV-LGD-ers waren goed herkenbaar met hun blauwe jasjes met geel LGD-Hannover-logo. Op de heenreis hadden alle deelnemers deze ontvangen, mogelijk gemaakt dankzij Houthandel Franssen en MacronStore Deurne.

Nadat afscheid was genomen van de apen, olifanten en andere dieren, werd ingecheckt in het Leonardo hotel, gedurende 4 dagen onze uitvalsbasis. Na een goed diner stond een kwis, genaamd “LGD Wittut”, op het programma.  De organisatoren van de reis, Tonny Kersten, Paul Franssen en Martien Reijnders, tevens strenge juryleden van de kwis, hadden dit prima voorbereid. Groepsgewijs mochten de deelnemers zich uitleven op Nederlandse plaatsnamen die in zinnen verborgen waren. Daarna moesten merk-logo’s worden benoemd. En tot slot volgde een spannende finale, waarin het ging om bijnamen van bekende atleten, wielrenners en voetballers. Eens te meer toonden de LGD-ers hun fanatisme en strijdlust.

Op zaterdag stond een bezoek aan Hannover op het programma. Met twee gidsen werd een stadswandeling gemaakt. Hierbij meende een van de twee dat een lopersgroep ook een flinke pas verdiende. Dus het viel af en toe niet mee om bij te blijven. Toch zijn we veel wijzer geworden over de geschiedenis van Hannover, met het bekende operahuis en vele financiële instellingen. Er werd afscheid genomen van de gidsen en vervolgden we groepsgewijs de stadsverkenning. De lopers haalden hun startnummers en aanverwante artikelen op.  ’s Avonds stond nog een pastaparty in een echt Italiaans restaurant op het programma. Na de benodigde koolhydraten volgden ook nog wat calorieën in de vorm van tiramisu, crême brulée en panna cotta. Of dit past in een lopersmenu? Misschien niet, maar wel lekker! Vervolgens werd het hotel weer opgezocht. Sommigen gingen op tijd naar bed om zondag uitgerust aan de start te staan. Anderen smeerden hun keel nog in de hotelbar om de volgende dag de lopers aan te kunnen moedigen.

Zondagmorgen om 9.00 uur stonden de eerste drie LGD-ers met 2.000 anderen aan de start voor hun wedstrijd, de hele marathon. Bij de start was het 8 graden, dus een lekkere looptemperatuur. Door de onbewolkte hemel en felle zonneschijn, liep deze naar het einde van de wedstrijd op naar 18 graden. Iets waar weer gewenning voor nodig is en door sommigen als te warm ervaren. Desondanks goede prestaties voor Fiona Jaberg (3.30.58) die 5e werd in haar leeftijdscategorie, Tonny Kersten (4.04,37, 6e in haar leeftijdscategorie) en Riny Wisman s (4.19.56).

De 6 LGD-ers die deelnamen aan de halve marathon

Net na de finish van de winnaar van de marathon, mochten de 9.000 lopers van de halve marathon om 11.15 uur van start. Hier namen 6 LGD-ers aan deel: Paul Franssen (1.45.05), Ger Luttikhold (1.46.14), Roland van den Bogaard (1.49.38), Cor Terheijden (1.55.48), Wilma Tax (1.55.47) en Laurens van Deursen (2.08.20).

Om 13.00 uur was het de beurt aan de 4.000 lopers op de 10 km. Hieraan werd deelgenomen door Peter Weerts (55.13), Janine v.d. Eijnden (1.02.29), Willy Claessen (52.55), Peter v.d. Berkmortel (52.09), Frans Heussen (54.29), Leo Kersten (59.20), Martien Keizers (1.00.14) en Admir Bajramovic (58.07).
Ook was AV-LGD goed vertegenwoordigd op de 10 km wandeltocht met de volgende personen: Angela en Lenie v.d. Eijnden, Jan Melkert, Yvonne Franssen, Mieke de Kleijne, Mario v.d. Horst, Margriet Derckx, Bert en Maria Mennen, Tiny en Ronnie Pritchard en Martien Reijnders.
De mooie prestaties werden mede mogelijk gemaakt door de trouwe supporters die op verschillende plaatsen langs het parkoers aanwezig waren, hun kelen schor schreeuwden en daar waar nodig als waterdragers en kledingdepot fungeerden. Derhalve dank aan Tonnie en Fenna van Berlo, Luc Sicking, Rita Claessens, Lusanne v.d. Bogaard, José Wismans, Harrie en Marie-Francé van Ansem, Riek Hak, Helmie en Theo van Berlo en Annemie Keizers.
De rest van de middag werd doorgebracht op een zonnig terrasje, of met de benen omhoog om uit te rusten. De Hannover Marathon was hiermee voor vrijwel iedereen een geslaagd sportevenement.

Op maandagmorgen na weer een uitgebreid ontbijt vertrok om 8.45 uur de bus. Alvorens richting Deurne te koersen, werden nog de Herrenhäuser Gärten in Hannover bezocht. Mooie klassieke tuinen, waterpartijen en kassen met orchideeën, cactussen en botanische planten.
Op de terugweg werd vervolgens nog een lunch genuttigd bij het Hermannsdenkmal bij Detmold. Voor veel LGD-ers een bekende plek, als startplaats van de jaarlijkse Hermannslauf.

Vertolking van Liesbeth List door Frans Heussen

Om 15.00 uur werd het toch echt tijd om naar Deurne te vertrekken. Wat de deelnemers niet hadden gezien, was dat ook Liesbeth List in de bus was gestapt. Met een mooi lied bracht zij/hij een ode aan de organisatoren van deze reis. Klik hier voor het optreden.

De deelnemers kunnen terugkijken op een mooie reis. Behalve het doel, deelnemen aan een sportevenement met 22.000 andere sportievelingen, zijn er ook culturele en culinaire activiteiten ondernomen. AV-LGD heeft zich weer gepresenteerd als een hechte vereniging waar iets te beleven valt. De dank gaat uit naar het organisatiecomité, bestaande uit Paul Franssen, Tonny Kersten en Martien Reijnders, die alles weer tot in de puntjes verzorgd en geregeld hadden. Hulde!