Mark van Kessel wederom de sterkste in 34e DSD Zandboscross

Op een perfect cross parcours, maar onder waterkoude omstandigheden vond zondag 3 december de 34e DSD Zandboscross plaats. Met ruim 700 deelnemers gaat deze editie de boeken in als één van de drukst bezochte Zandboscrossen ooit. Met dank aan hoofdsponsor DSD liepen er ruim 200 deelnemers in een geweldig zwart blauw shirt van de Zandboscross.

Nadat in de ochtend de recreanten hun sportieve prestatie hadden geleverd, was het om 11:30u de beurt aan de wedstrijdatleten op de lange cross over 9800 meter. Een kopgroep van vier aan elkaar gewaagde lopers vormde zich, aangevoerd door AV-LGD lid Mark van Kessel. Ondanks een val in de tweede ronde, waardoor Van Kessel wat werd terug geworpen, wist hij als eerste de finishlijn te passeren. Daarmee wist hij de Zandboscross voor het derde opeenvolgende jaar te winnen. Daarachter werd er gestreden om de podiumplaatsen in de overige leeftijdscategorieën. Hans van de Mortel en Piet Loverbosch slaagden in die opzet en konden beide het zilver in hun leeftijdscategorie veilig stellen. Om 12:30u klonk het startschot voor de korte cross. De overall winst ging hier naar Arne Agten (België). Fiona Jaberg wist in diezelfde wedstrijd een derde plaats te bemachtigen.

In de middag waren er de verschillende jeugdwedstrijden, waarbij Laura Kok (meisjes junioren A en Pouke van Dijk (meisjes junioren C), met beide een tweede plaats, de middag voor AV-LGD succesvol afsloten. Op een sterk deelnemersveld bij de jongens junioren C lukte het Tom Honings net niet om een podiumplaats te bemachtigen. Tom liep in een sterke wedstrijd naar een fraaie 4e plaats. Deze verdienstelijke plaats was in de middag bij de pupillen eveneens weggelegd voor Kirsten van den Hurk (meisjes pupillen A) en Renske Mennen (meisjes pupillen B).

De grootste prestatie van de dag werd wellicht uiteindelijk geleverd door de vele vrijwilligers die zich tijdens de Zandboscross hebben ingezet. Ondanks de winterse omstandigheden hebben zij ervoor gezorgd dat AV-LGD kan terug kijken op een enorm geslaagd evenement.