Pupillen competitiewedstrijd AV-LGD: Athletic Champs

Op zondag 11 juni vindt de 2de competitiewedstrijd uit een reeks van 4 wedstrijden voor pupillen plaats op atletiekbaan de Djump, georganiseerd door de vrijwilligers van Atletiekvereniging Lopersgroep Deurne (AV-LGD). Hieraan doen pupillen van 8 verenigingen uit de regio mee.

Athletics Champs is een, speciaal door de Nederlandse Atletiekunie ontwikkelde wedstrijdvorm voor jongens en meisjes t/m 11 jaar waarbij op een speelse manier kennis wordt gemaakt met de wereld van de atletiek. Deze nieuwe opzet maakt het mogelijk dat de jeugd in een korter tijdsbestek, maximaal 3 uur, nieuwe en uitdagende wedstrijdvormen leert kennen en vaker aan de beurt is. Doordat de wedstrijden in teamverband worden uitgevoerd, wordt de spanning en het plezier gezamenlijk beleefd.

Aan deze wedstrijd kunnen alleen leden van de atletiekverenigingen uit de regio deelnemen. Maar wie door de (gouden) prestaties van de Nederlandse atleten Daphne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina nieuwsgierig is geworden naar atletiek, is van harte welkom om te komen kijken naar dit gratis toegankelijke evenement. Bovendien mag iedere geïnteresseerde een maand lang gratis meetrainen bij  AV-LGD om kennis te maken met de atletieksport en de club. Ouders, andere familieleden, vrienden en bekenden die willen helpen om deze wedstrijddag voor de pupillen mogelijk te maken, kunnen zich hier aanmelden.