Zaterdag 14 januari 2017: Deelname van pupillen AV-LGD aan indoor pupillenwedstrijd GAC

Zomaar een barre winterse zaterdag in januari. Een heerlijk moment om met een beker warme chocomel bij de kachel te zitten, of toch niet? Voor een aantal pupillen van AV-LGD zeker niet! Een indoor wedstrijd op maar een steenworp afstand van ons eigen Deurne. Beek en Donk was de plaats van een mooie, sportieve indoor Athletic Champs wedstrijd, georganiseerd door GAC Gemert.

’s Ochtends vroeg vertrokken onze pupillen samen met hun gedreven trainer Sven van den Hurk al op tijd naar Sporthal De Ouwe Toren voor een paar heerlijke uurtjes sporten. Een indoor Athletic Champs wedstrijd is voor onze club vrij nieuw en we wisten dan ook niet helemaal wat we konden verwachten.
Pupillen A
De sportieve meiden zaten in een combinatie team met DAK uit Drunen. Een prachtig team met LGD-talenten Anne de Vries, Mint Rachpanya, Evanna Welten en Jill Donkers. Zoals iedere Athletic Champs wedstrijd werd ook in Beek en Donk gestart met een estafette-sprint. Een opwarmertje voor nog vier mooie onderdelen. Na de estafette konden de meiden zich voor gaan bereiden op het hoogspringen en kort daarna 40 m sprint, om vervolgens direct door te gaan naar 40 m horden en af te sluiten met kogelstoten. Met name een uitblinkende Jill Donkers die met een hoogte van 1,20 de hoogste score van alle A-pupillen behaalde en ook nog eens bij de 40 m sprint de 2e tijd noteerde met 6,4 seconden zorgde voor de nodige punten. Uiteindelijk werd de inzet van de A-pupillen beloond met een keurige 3e plek.
Pupillen B/C
De LGD-pupillen B/C zaten in een team met pupillen van atletiekvereniging Wijchen, Prins Hendrik (Vught), en Ciko ’66 (Arnhem). De Deurnese vertegenwoordiging bestond uit de jonge talenten Kirsten van den Hurk, Dorinda Welten, Renske Mennen en Myka Kuijpers. Ook hier werd gestart met een estafette, waarbij bleek dat alle verenigingen in ons gecombineerde team sterke pupillen hadden gestuurd om de eer van hun club hoog te houden. De B/C pupillen mochten na de estafette naar het medicienbal stoten, om vervolgens door te gaan met de 40 m horden. Als 3e onderdeel stond hurk hoog op het programma om ten slotte af te sluiten met 40 m sprint. Met hoge klasseringen voor onze LGD-pupillen op àlle onderdelen sleepte het team een geweldige 1e plaats binnen. Een enorme teamprestatie!
Rond de klok van twee uur in de middag sloten we onze heerlijke sport-ochtend af met de prijsuitreiking om vervolgens door de natte sneeuwbuien huiswaarts te gaan. Thuis was het eindelijk genieten van die heerlijke beker warme chocomel bij de kachel. Mét slagroom, want dat hadden de sportieve pupillen dubbel en dwars verdiend!

Tekst bij de foto: De deelnemende pupillen tijdens de indoor pupillenwedstrijd van GAC