10e Limbra Cross: Missie Millus

De 10e en laatste Limbra cross vond plaats in Milheeze aan strandbad Nederheide. Tijdens deze laatste cross was er nog van alles te winnen of te verliezen. Te winnen was in ieder geval nog een mooie herinneringsmedaille voor de jeugd die in Milheeze hun 7e cross zou lopen. Natuurlijk viel ook het altijd mooie beloningsuitje te verdienen voor degene die nog net een cross tekort kwamen. Ten slotte was er met deze laatste cross natuurlijk ook nog een plekje te winnen of te verliezen in het algemeen klassement. Kortom, onze AV-LGDers stonden ieder voor zijn of haar eigen missie in Milheeze. Missie Millus ging van start!

Er waren in Milheeze door thuisvereniging GAC 3 rondes uitgezet. Een grote ronde van ruim 2 km door bos en over het strand. De middelgrote ronde die iets minder ver het bos in ging en de kleine ronde die grotendeels over het strand liep.

Lange Cross
Om half 11 werd het startschot gegeven voor de lange cross van ongeveer 9300 meter. Vier grote rondes door het bos en door het zand langs het water, waar de wind goed voelbaar was. Bij de heren senioren werd het een onvervalste “clean sweep” voor Lopersgroep Deurne. Mark of was het nou Mart van Kessel? liep ruimschoots aan kop en won met overmacht. Kort hierachter volgden Koen en Werner op plek 2 en 3. Een blauw geel podium, fantastisch! In het eindklassement pakken Koen met een eerste plek en Werner met 2e plek ook eremetaal. Arnold werd 4e in de cross en 3e  in het eindklassement, bij mannen 45. John werd 2e en Sven werd 5e bij de mannen 50 en daarmee eindigde John als 3e in het eindklassement en Sven op de 4e plek. We hadden bij de vrouwen niet veel loopsters van onze vereniging aan de start, maar Melissa hield de eer hoog en hoe! Ze werd ook deze cross 1e en daarmee ook 1e in eindklassement. Geweldig!

Korte Cross
Tijdens de korte cross zagen we niet alleen de mannen en vrouwen aan de start maar ook de jeugd U20 en U18 stond aan de start. De korte cross bestond uit 2 grote rondes. Het startschot was wat onverwacht en niet iedereen had zijn veters gestrikt, maar het gezelschap was vertrokken. Een ware geel-blauwe golf rolde het strand van Nederheide op. Een schitterend gezicht! De lopers kregen gedurende deze cross een pittige regen- en hagelsbui te verwerken en op het strand is dat geen pretje. Gelukkig lag het parcours er een stuk droger bij dan vorig jaar.

Bij de heren liepen Rik en Tom als vanouds met de kop mee. Rik werd 2e in de cross en won met deze prestatie het eindklassement. Tom was nog niet helemaal fit en had het zwaar maar wist met zijn krachtsinspanning zijn 3e plek in het eindklassement te behouden. Vandaag sloot ook Rob aan. Deze van nature sprinter, wist toch maar mooi de korte cross te voltooien. Bij de mannen 45+ werd Hennie 9e en daarmee 8e in eindklassement.  Frank liep ook weer mee en werd keurig 10e en wist beslag te leggen op plek 9 in het eindklassement.

Bij de dames werd Pouke 3e in Milheeze en daarmee 2e in het eindklassement. Vandaag sloot ook Janine aan en liep deze cross en zeker niet onverdienstelijk, ze werd 4e. Bij de vrouwen 35+  deden Mireille en Lianne mee. Lianne moest een paar crossen verstek laten gaan vanwege een blessure. Ze was er weer bij maar merkte halverwege dat het nog te vroeg was en besloot te stoppen. Ondanks deze lastige beslissing werd ze heel mooi 8e in het eindklassement. We hopen dat Lianne er snel weer bij is. Mireille werd in Milheeze heel netjes  8e . De vrouwen 45+ waren, net als in alle andere crossen, met 7 vrouwen weer goed vertegenwoordigd. Fiona was net warmgelopen vanuit thuis en werd met overmacht 1e. Andrea loopt het hele seizoen goed en ook hier wist ze het podium te bereiken. Ze werd 3e in de cross en stelde zo haar bronzen podiumplek in het eindklassement veilig. De cross in Milheeze werd prachtig geel-blauw gekleurd door de dames. Met Miranda op plek 6, Susan op 8, Anke op 10, Nahylda op 15 en Trea op 19 een mooi stel lopers. Zo werden ook in het eindklassement de nodige top-10 plekken veroverd. Andrea werd zoals gezegd 3e , Miranda 6e , Susan 7e en Anke 10e.

Junioren
De mannen U20 en U18 liepen met korte cross mee. John werd 4e in de cross bij U20 en werd 5e in het eindklassement.  Ivar had 2 crossen vanwege ziekte moeten laten schieten en was nog herstellende, maar deze doorzetter werd toch maar mooi 10e bij U18. Daarmee wist hij beslag te leggen op plek 7 in het eindklassement.

Voor de jongens U 16 stond er een middelgrote en een grote ronde op het programma. Dani en Linus stonden aan de start als 2 van de 3 musketiers.  Ik hoor de lezers denken is dit niet de derde keer op rij dat er 2 aan de start staan ipv 3? Dat klopt ook hierin wisselen ze elkaar af.  Dit keer was Myka afwezig. Dani liep sterk en eindigde als 8e en in eindklassement als 7e. Linus volgde met een machtige eindsprint als 15e en in eindklassement ook als 15e. Myka wist voldoende punten in het eindklassement bijeen te sprokkelen om beslag te leggen op plek 12.

Ise

De linten werden verhangen, de grote ronde kon worden afgebroken. Vanaf nu alleen kleine en midden rondes. Voor de meiden U16 stonden er 1 kleine en 2 middelgrote rondes op het menu. Vijf Deurnese durskes aan de start. Kirsten liep al snel op de tweede plek op enige afstand van de nummer 1, maar ook op ruime afstand van de nummer 3 en werd 2e in  deze cross. Het achtervolgende treintje werd dit keer geleid door een ijzersterk lopende Ise op plek 4, Renske op plek 5 en Eline op plek 6. Last but not least kwam de goedlachse Luna binnen op plek 22. In het eindklassement wist Kirsten haar zilveren plak veilig te stellen. Ise eindigde keurig als 7e en Eline als 8e. Renske en Luna liepen beiden geen 7 crossen en vinden we dan ook logischerwijs wat lager terug, respectievelijk op plek 20 en 21.

Jahmairo

De jongens U14 kregen eveneens 1 kleine en 2 middelgrote rondes voor de kiezen. Met Jahmairo, Len en Loek aan de start is er een garantie op strijd en spektakel. Helaas had Koen een ongelukje gehad op wintersportvakantie en stond niet aan de start, we hopen op een snel herstel. Jahmairo liep ook deze keer van voren en heeft dit seizoen stappen gezet werd vandaag 5e en in zijn eerste seizoen meteen 7e in het eindklassement. Len kwam als 14e over de finish en eindigde met 6 crossen op plek 23. Loek kwam als 17e over de finish en ook met 6 crossen eindigde hij als 25e in dit grote (64) eindklassement. Goed gedaan mannen!

Laura en Meike

Bij de meisjes U14 was het deelnemersveld weer prachtig blauwgeel gekleurd. Het is bijna niet bij te houden met aanmoedigen. Ze liepen 2 middelgrote rondes. Laura liep lange tijd voorop in een kopgroepje met twee Deurnese en een Eindhovense loper. Laat nou net die Eindhovense loopster nog sterker zijn dan onze AV-LGD toppers. Laura werd knap 2e en vlak achter Laura kwamen Meike en Aafke over de finish als nummer 3 en 4. Veerle sloot goed aan en werd 7e . Vive werd 10e en Bente liep sterk maar vergiste zich bij de finish. Daardoor leverde ze een paar plekjes in en eindigde op plek 13. Geeft niks Bente, dat kan de beste overkomen. Wij hebben je weer ijzersterk zien lopen! Saar volgde kort achter Bente als 16e. Noelle en Puck eindigde als 24ste en 25ste en Lynn sloot daar vlak er achteraan op plek 28.  Met 10 meiden waren we ook in Milheeze hofleverancier  van deze categorie en dan was nog niet eens iedereen aanwezig. Julia heeft een spier verrekt en moest toe kijken, beterschap voor haar. Mooi om te zien hoe ze er toch was om iedereen  aan te moedigen. Veel meiden uit Deurne dus en dat zien we ook terug in het eindklassement met Laura op 2, Meike op 3, Veerle op 6, Aafke op 7, Vive op 10, Puck op 14, Saar op 17,  Julia, Lynn en Bente op respectievelijk plek 22, 23 en 24. Noëlle volgde op plek 30 en Nienke op plek 33. Alle AV-LGD deelnemers in deze categorie bij de eerste helft van het grote deelnemersveld van 67. Netjes meiden!

Pupillen

Jongens pupillen A (U12) kregen ook 2 keer de middelgrote ronde. Super dat deze groep zich ook aan het uitbreiden is. Zes jongens van onze club aan de start (als je Daan, het broertje van Laura, meerekent zijn het er zelfs zeven). Zoals alle jaren is het deelnemersveld van de U12 groot en sterk. Daan eindigde als 11e en vlak erachter kwam Loek op plek 12. Loek is dit seizoen steeds beter gaan lopen en dat zie je terug in het resultaat. Jip was er ook weer bij liep zijn vierde cross eindigde op plek 17.  Simon is niet zo van het crossen maar liep vandaag in zijn derde cross naar plek 19. Luuk liep daar niet heel ver achter op plek 21 en Mika Koetsier eindigde op plek 23. Nick sloot de rij op plek 34 en zo haalden ze allemaal de finish. Helaas konden onze jongens geen aanspraak maken op het 5-koppige podium van het eindklassement.  Met Daan op plek 9, Loek op 12, Luuk op 23, Mika op 26, Nick op 28, Jip op 34 en Simon op 43 en Bram op 83 staat er toch maar weer een mooi rijtje atleten klaar voor de toekomst.

De meiden in de categorie pupillen A (U12) deden niet onder aan de jongens en liepen ook twee keer een middelgrote ronde. Zes dappere meiden van de AV-LGD aan de start. Merel ging brutaal mee met de kopgroep. In het tweede deel van de cross kwam ze iets achter de kop van de wedstrijd in een groepje te lopen en gaf alles in de eindsprint wat resulteerde in een mooie 10e plek. Goed gedaan!  Achter Merel voerde Milou een groepje aan met daarin ook Marit en Emma. De meiden bleven elkaar dapper volgen en zo trokken de dames zich cross na cross aan elkaar op.  Milou, Marit en Emma liepen knap naar plek, 20, 21 en 22. En vlak erachter zat Beau op plek 26 en zij had een missie,  haar achtervolgster voor blijven. De goede eindsprint die volgde liet haar achtervolgster met lege handen achter, missie geslaagd dus.  Janske had het deze cross zwaar, hoopte dat de cross 1 ronde inhield, maar helaas. Ze ging dapper de tweede ronde in en kreeg te horen dat er achter haar nog  iemand dichterbij kwam en gaf alles in die tweede ronde en het lukte deze concurrent voor te blijven. Ook hier missie geslaagd. In het eindklassement haalde Merel 10e plek, gevolgd door Milou op 21, Marit op 26, Emma op 29, Beau op 34, Janske op 36, Luca op 56, Boh op 63, Beau op 66, Puck op 69 en Tess op 83.

Na de meisjes U12 volgde het startschot voor de jongens B (U10). Remi en Loek stonden in ons prachtige geel-blauwe tenue aan de start en natuurlijk nemen we Cas, de broer van Emma, ook even mee in de aanmoedigingen. Remi mist dit jaar elk jaar net het podium hij deed er vandaag alles aan. In een ultieme alles of niets poging ging hij hard van start. Het was voor de toeschouwers in de eerste kleine ronde, die in zijn geheel over het strand liep, goed te volgen. De kop werd vlak voordat hij het bos indook overgenomen  en kwam als vierde te lopen. Cas nam zijn koppositie over en wist de wedstrijd te winnen. Remi moest de dappere poging van zijn harde start tijdens zijn eindsprint bekopen en hij eindigde zeer verdienstelijk als 6e.  Loek liep keurig zijn eigen race en eindigde als 9e. In het eindklassement vinden we Cas op plek 2 terug, gevolgd door Remi op plek 6 en helaas voor de 5e keer (!) dit seizoen greep hij nipt naast het eremetaal. Op zich is dat al een medaille waard. Loek eindigde heel knap als 9e in het eindklassement.

Twee dappere strijdsters staan iedere keer week met een grote glimlach aan de start bij de meisjes U10. Minke en Ize verdedigden de clubkleuren dit crossseizoen weer fantastisch! Vandaag volgden ze elkaar goed en kwam  Minke als 7e en Ize als 8e over de finish. In het eindklassement vinden we Minke op plek 6 terug. Helaas net niet beloond met een beker, maar wel een hele mooie prestatie! Ize neemt plek 8 in van het klassement, wat natuurlijk ook erg netjes is.

Mika

Jongens C: ook 2 dappere strijders in deze race. Mika en Thomas zijn de dappere strijders van jongens U9. Het startschot klonk en als een komeet vloog Thomas weg. Voor hem stond er nog wel wat op het spel want hij moest de concurrentie voor eindklassement achter zich houden en daarnaast nog hopen dat de lopers met 6 wedstrijden achter hun naam verstek lieten gaan in Milheeze. Hij nam dapper de leiding, maar moest na de eerste ronde wat terrein prijsgeven op andere lopers, waaronder clubgenoot Mika. In de middelgrote ronde werden de plekken verdeeld. Mika gaf zijn 3e plek niet af en Thomas werd heel knap 5e . Voor Mika was (podium)plek 4 in klassement een zekerheid. Heel knap Mika! Helaas was plek 5 net niet voor Thomas. De concurrentie met 6 wedstrijden was er wel en daarmee eindigt Thomas in zijn eerste seizoen knap als 7e.

Cato

Meisjes C (U9) en mini (U8) starten in Milheeze gelijktijdig. Iris stond er goed voor in het klassement en ging vol aan de bak op haar missie richting het podium. Samen met haar zus Hanna streed ze voor elke meter en dat leverde haar de 3e plek op in Milheeze en het eindklassement. Applaus! Haar zus Hanna eindigde door een knappe eindsprint in de wedstrijd als 4e en ook zij wist het podium van de Limbra crosscompetitie te halen met een keurige 5e plek in het eindklassement. Hanna heeft de smaak zo te pakken gekregen dat ook zij lid wil worden van onze club. Dat zien we natuurlijk graag. Ook Julia was er weer bij en stond samen met haar jongere zusje Cato aan de start. Julia eindigde als 8e  maar moest hiervoor nog wel even sprinten. Julia vinden we met slechts 4 gelopen crossen terug op plek 12. Dat is natuurlijk superknap! Cato was het derde gezinslid van de familie Verbeek die in Milheeze aan de start verscheen. Cato eindigde deze cros op plek 7. Ook in eindklassement vinden we haar op plek 7. Keurig Cato!

Missie Millus zat er weer op voor deze zondag. We hebben genoten van een prachtig Limbracross seizoen. Met een aantal hele mooie overwinningen in the pocket en een record aantal deelnemers die in het geelblauwe tenue voorbij gesjeesd kwamen, kan de AV-LGD terugkijken op een geslaagd seizoen. En dan nu de crossschoenen in de kast en de baanschoenen eruit. Op naar een mooi baanseizoen!

Alle foto’s vind je hier