18e Peeltocht AV LGD. Nieuwe datum dit jaar op zondag 28 mei 2017!

Op zondag 28 mei wordt alweer de 18e editie van de Peeltocht georganiseerd. Alle voorgaande edities vonden eind augustus of eind september plaats, maar vanwege onder andere concurrentie van andere wandeltochten in de regio zoals Gemert en Nuenen hebben we het tijdstip nu verplaatst naar midden in de lente. Dit is ook afhankelijk van de feestdagen zoals Hemelvaart en Pinksteren en verder moeten we natuurlijk ook rekening houden met de Vierdaagse van Deurne.

Met een nieuwe startlocatie bij de Willem III Hoeve, bekend om het lekkere zelf gemaakte ijs, bieden we vooral ook de wandelaars op de wat kortere afstanden van 5 t/m 15 km deze keer weer heel andere wandelroutes. We hopen dat dit in de smaak zal vallen, maar met een beetje mooi weer twijfelen we daar niet aan! De intentie is er om via een 3-jaarlijkse cyclus te starten vanuit Helenaveen, Griendtsveen of ergens daar tussenin zoals deze keer. Dit maakt het ook vooral interessant voor de wat kortere wandelroutes waarop de meeste wandelaars inschrijven. In de directe omgeving van de nieuwe startlocatie Willem III Hoeve zijn de laatste jaren door Staatsbosbeheer nieuwe prachtige waterrijke natuurgebieden ontwikkeld. Deze worden uiteraard zoveel mogelijk in de wandelroutes opgenomen en dat komt nu zeker ten goede aan de kortere afstanden met hoofdzakelijk mooi natuurgebied.

Kijk hier voor de routekaart.

Ook deze keer is de centrale rustplaats weer in de Mariapeel bij de mooi gelegen boerderij van Staatsbosbeheer. Alle afstanden vanaf 10 km hebben hier een rustmogelijkheid. Vanaf de 20 km routes gaat men langs de rand van het bosgebied met de oude karpervijver richting Helenaveen. De afstanden vanaf 25 km gaan naar het bosgebied van “de Belgenhoek”. De langste route van 42 km doet van hieruit eerst Neerkant aan met een rustplaats bij Café het Dorpscafé en gaat vervolgens op de terugweg hiervan met de 30 km route via het monument van het neergeschoten Lancaster vliegtuig naar de rustplaats in de Grashoek bij het Golf- en Wijndomein Kapèlkeshof. Daarna gaat de terugweg via het golfterrein en een achteraf gelegen camping naar Helenaveen, waar ook de routes van eerst de 25 km en daarna de 20 km aansluiten en men prachtig kan uitrusten bij Eetcafé In d’Ouwe Peel, wat onze vorige startlocatie was. Van hieruit gaat het via het fietspad richting Everstoord en daarna weer door de Mariapeel langs de bekende oude schaapskooi naar de centrale rustplaats. De terugweg voor alle routes vanaf 10 km gaat via het mooie natuurgebied in de omgeving van de karpervijver naar de finish bij de Willem III Hoeve, waar het goed vertoeven zal zijn.

Vanwege het seizoen met Kennedymarsen en Vierdaagsen, hebben we nu ook de afstand van 42 km in de routes opgenomen en hopen hiermee ook weer meer mogelijkheden richting de langere afstanden te bieden.

Startlocatie
Willem III Hoeve
Soemeersingel 127
Helenaveen

afstandenstarttijden
42 km08.00 – 9.00 uur
30 km08.00 – 11.00 uur
25 km08.00 – 12.00 uur
20 km08.00 – 12.00 uur
15 km08.00 – 14.00 uur
10 km08.00 – 14.00 uur
5 km08.00 – 14.00 uur

Organisatie  AV-LGD
T 0493-316376
T 06-52593285
info@av-lgd.nl