1e Cross in Weert: De kop is eraf!

Met het invallen van de herfst, de blaadjes die vallen maar ook de regen die de afgelopen dagen uit  de lucht kwam vallen maakt dat iedereen weer weet dat het cross seizoen er aan komt. De start van de Limbra cross competitie was traditiegetrouw in Weert op zondag 29 oktober, net na het verzetten van de klok naar wintertijd. Voor de jeugd is dit de start in hun nieuwe categorie.

Lange cross (8925m)

Het eerste startschot was voor de lange cross. 4 grote rondes door het bos. Er deden diverse clubleden mee. Bij heren senioren liep Werner goed mee voorin hij werd 5e! Bij de Heren 50+ deed Sven mee, hoewel een potje basketbal bijna roet in het eten gooide, was hij er gelukkig bij (10e) Bij de Heren 60+ hadden wij Hennie die tijdens zijn loop altijd mensen weet te motiveren en mee te trekken over de finish(8e ). Dan de dame van Deurne Melissa was er ook bij en zij haalde de eerste podiumplek binnen, een 3e plek voor haar.

Korte cross en MU18 en MU20 (4315)

Start korte cross (Tom en Rik)

De volgende start was de grootste groep, mannen, vrouwen en mannen onder 18 en 20 stonden aan de start voor hun 3 midden ronden. Ook veel atleten uit Deurne. Bij de heren senioren zaten alle leeftijden bij elkaar. Rik wist er mooi naar het podium te lopen, een 3e plek voor hem. Tom volgde niet veel later op plek 7 met een snellere tijd dan vorig jaar. Arnold kwam als 18e over de finish maar had pech onderweg, hij verzwikte zijn enkel, we hopen dat hij er snel weer bij is. Willy liep naar een 27e plek. En Ronald loopt eigenlijk zelden een cross maar we hopen dat hij de smaak te pakken heeft (31e) en  ook de weg naar de Macron store weet te vinden.

Bij de dames wel diverse categorieën: Bij de Dames Senioren was het Pouke die meeliep, ze werd 7e. Bij de dames 45+ waren Fiona, Andrea en Anke vertegenwoordigd. Fiona liep naar het podium, een mooie 2e plek. Andrea naar plek 4 en Anke plek 8.

Dani U18

De mannen onder 20, hadden Ivar, als 1e jaars, in de gelederen hij moest duidelijk even inkomen en had het zwaar een 7e plek voor hem.

Een categorie lager liep Dani ook als 1e jaars mee en dat hij stappen heeft gemaakt was al eerder te zien maar ook deze langere afstand liep hij goed voorin mee, een 13e plek voor hem.

VU20 en VU18 (2905)

De volgende start was voor de vrouwen onder 20 en 18 tegelijk. Kirsten deed als 1e jaars bij de vrouwen onder de 18 mee en kreeg 2 midden ronden. Een vervelende enkel blessure zorgde ervoor dat ze een paar weken niet kon trainen. De eerste ronde was nog wat onwennig in het bos maar ze kwam super sterk terug en haalde nog wat loopsters in en werd in haar categorie 2e.

MU16 (2905)

Ook de mannen onder de 16 kregen 2 keer de midden ronden. Linus, Loek en Len deden namens onze club mee. Ze konden elkaar mooi stimuleren omdat ze vlak bij elkaar liepen. Ze dachten wat de dames vorig jaar konden kunnen wij ook, zie hier ons treintje!. Linus werd 14e  en Loek er vlak achter 15e. Len zag de aanval van achteren net te laat en daardoor werd hij op de finish nipt verwezen naar plek 17.

VU16 (2215)

start vu16

Deze vrouwen onder de 16 kregen een kleine ronde en een midden ronde als parcours. 3 meiden stonden aan de start alle 3 zijn het 1e jaars, spannend dus een langere afstand. Laura ging als een speer het startveld af. Liep daarna op een 3e plek, maar met een prachtige eindsprint haalde ze de nummer 2 in en finishte maar 1 seconde achter de nummer 1. Een zilveren medaille voor haar. Meike liep ook goed voorin mee als 8e kwam ze over de finish met dezelfde tijd als de nummer 7. Veerle liep ook heel goed mee de langere afstand ligt ook haar goed en als 11e kwam zij over de finish.

MU14 (2215)

Tim

De mannen onder de 14 kregen exact dezelfde ronden als de VU16 te lopen. Voor Sam 1e jaars was het zijn eerste cross, hij liep goed mee kwam als 14e over de finish, in dezelfde tijd als de nummer 13. Tim ook 1e jaars kwam als  nummer 22 binnen.  Koen(2e jaars)  en Mika (1e jaars) konden zich mooi aan elkaar optrekken als 27ste en 28ste kwamen ze over de finish.

VU14 (1495)

Podium Aafke

De vrouwen onder de 14 kregen 1 midden ronde. 8 meiden in clubkleuren aan de start. Aafke (2e jaars) had niet de beste startplek maar de ervaring leert dat dit  voor haar geen probleem hoeft te zijn. Ze lag al snel bij de kopgroep en kwam als eerste het finishterrein op. Het eerste goud van vandaag voor onze club was voor haar. Vive (ook 2e jaars) liep ook heel sterk mee voorin. Helaas kwam ze ten val waardoor ze wat plekken verloor en 9e werd. Maar er komen nog veel crossen aan en vallen vlak voor de finish overkomt de grootste toppers ook (vraag maar aan Sifan en Femke)! Vlak erachter kwam een heel sterk lopende Puck ze werd 11e en ook Saar deed goede zaken enkele seconden erachter op plek 13 kwam zij over de finish. Merel 1e jaars kwam ook goed voorin binnen plek 16 (en als 5e vd 1e jaars).

Emma ook 1e jaars kon de langere afstand ook goed aan, in de middenmoot kon zij goed mee en haalde zo de eerste punten binnen. Beau mocht ook voor het eerst proeven aan deze langere afstand als 36ste kwam ze binnen. Vlak er achter liepen Julia en Milou als 38ste en 39ste kwamen ze binnen ook een mooie medaille voor hen.

MU12

Tijd voor de pupillen. De jongens of terwijl de mannen onder de 12 mochten aan de bak. (mannen?? ja de atletiek unie heeft om verwarring te voorkomen de termen aangepast.  De m stond bij de junioren voor mannen en bij pupillen voor meiden.  De nieuwe afspraak is dat de m altijd voor mannen staat en v altijd voor vrouwen.)

Remi

Loek van de Boomen wist zich mooi in een groepje te lopen waarbij er nog flink gesprint werd. Hij werd 14e in deze grote groep. Vlak erachter  zat 1e jaars Remi. Hij won zijn eindsprint werd 17e (van alle 1e jaars kwam hij als 3e over de finish! Dus super goed gedaan). Loek van Gils ook 1e jaars kwam als 34e over de meet. Luuk moest nog even sprinten om zijn positie veilig te stellen 38e. Broer Nick liep een mooi gelijkmatig tempo hij werd 50e.

VU12

Was het nog prima  wee geweest om te lopen, nu kwamen er toch wel donkere wolken en de jongste jeugd kreeg dus toch wel wat regen te verwerken. Echte bikkels dus. Marit, Minke en Ize stonden aan de start en mooi 3 tal wat door de bossen van Weert vloog. Van dit 3 tal gaan we nog genieten.

MU10 en VU10

Tegelijk stonden ze aan de start alle atleten onder de 10. De jongens en meiden. Iris had bescheiden als ze is achteraan een startplek, in de race kwam ze nog goed naar voren en werd uiteindelijk 5e .  Voor Ivan was het zijn allereerste wedstrijd. Deze enthousiaste jongen had zich direct ingeschreven, alles was nieuw maar hij deed het goed. Hij werd 22ste en is er de volgende keer weer bij!

VU9 en MU9 en VU8 en MU8

Fiene

Tenslotte de jongste jeugd, de jongste pupillen mochten eindelijk ook starten. Wij hadden Fiene die in deze categorie zich liet zien namens onze club. Ook zij is pas net lid en ze vond het spannend maar ze deed het toch maar mooi! Ze werd 7e.

En zo kwam er een einde aan de lange dag in het bos. De kop is er af in Weert volgende week de Cross in Helmond.

Alle uitslagen staan hier, de foto’s hier