20 pupillen schitteren in het zonnige zuiden.

Op 19 mei  was het alweer tijd voor de 2e  Athletic Champs wedstrijd. Dit keer bij Swift atletiek in Roermond. Maar liefst 20 pupillen stonden aan de start in het zonnige, ietwat benauwde Roermond. Dit betekende wederom dat we twee eigen, enthousiaste teams aan de start hadden staan. Met Yenthe, Koen en Sven als teambegeleiders moest het dus helemaal goed komen.

B/C-mini pupillen

Het team met B/C en mini pupillen bestond uit Aafke Mennen, Benthe Coolen, Vive Spierings, Noëlle Martens, Mika Koetsier, Nienke den Engelsman, Dennis Verbeek, Lotte Teepen, Julia van Duijnhoven, Meike Maas, Merel Maas en de debutant van deze dag: Pim Slaats. Vol enthousiasme stonden zij aan de start van de team-estafette op het natte, ietwat gladde gras in Roermond. De estafette verliep prima met een plekje in de middenmoot. Meteen daarna werd de spierkracht van de armen op de proef gesteld bij het werpen van de medicin-bal. Bij de C-pupillen bleken Noëlle (4.20m) en Aafke (4.10m) te beschikken over flink wat power. Het volgende onderdeel was de pendel-estafette. Hierbij sprint je als team over horden naar een pion, waarna de volgende loper ook weer over de horden terug moet sprinten. Als alle teamleden geweest zijn, wordt de klok stopgezet. Een echt team-onderdeel en daar weten de jongste pupillen wel raad mee. Vol enthousiasme verliep ook deze estafette als een trein. De lachende gezichten van Mika en Julia werkten positief op de snelheid van de andere atleten. Wat een teamwork! Benthe was in vorm in Roermond. Bij de 40m sprint was ze de snelste van het hele team en zette een keurige tijd neer van 7.3, gevolgd door Lotte met 7.4 seconden. Wat een snelle meiden! Na de sprint was er geen tijd om te rusten want er moest ver gesprongen worden. Dit onderdeel is Dennis op het lijf geschreven. Met zijn grote passen en krachtige sprong vloog hij naar 2,80m. Dt is al een heel eind richting de 3,00m, Dennis. Super!

Pim Slaats

Ook Merel en Pim waren ijzersterk bij het verspringen. Deze twee mini-pupillen sprongen lachend de zandbak in en sprongen meteen naar 2,00m. Wauw! Het werpen van de vortex vereist een speciale techniek en Vive heeft deze helemaal onder controle. Deze stoere C-pupil liet de vrolijk gekleurde vortex fluiten over een afstand van 13,50m en dan heb je echt de juiste techniek te pakken. Knap hoor, Vive! Alsof het nog niet genoeg was, volgde er na deze slijtageslag ook nog een duurloop van 4 minuten. Meike had een hele sterke start en werd prima gevolgd door Nienke. Meike wist in 4 minuten maar liefst een afstand van 975m te halen. Wat en afstand! Nienke volgde heel knap op korte afstand en liet de teller stoppen op 950m. Fantastisch!

In het zonnetje van Roermond regende het PR’s, maar liefst 31 persoonlijke records bij deze jongste, enthousiaste pupillen. Goed gedaan allemaal!
De B/C/mini-pupillen behaalde een keurige 3e plek in de poule. Heel netjes!

 

 

A-pupillen

Het team A-pupillen bestond uit Dani Koetsier, Ise Spierings, Jop Slaats, Kirsten van den Hurk, Levi van Gemert, Myka Kuijpers, Renske Mennen en Thijs Mennen. Een top-team met ontzettend goede allrounders en een aantal specialisten. Renske, Jop en Myka zijn alle 3 ontzettend goede meerkampers. Zij presteren op elk onderdeel op een heel hoog niveau en sprokkelen zo erg veel punten bij elkaar voor het team. In Roermond stak Jop er met kop en schouders boven uit. Hij was goed geconcentreerd aan de start verschenen en dat leverde hem maar liefst 5 persoonlijke records op. Van vortex tot sprint, Jop verpulverde ze allemaal. Wat ontzettend knap Jop! Na de team-estafette was het direct door naar het sprinten. Deze keer met universele startblokken en dat is erg goed voor de start-techniek. Renske sprintte voor het eerst op spikes en die gaven haar vleugels. Ze kwam als enige onder de 10 seconden uit. 40m in 9,7 seconden is écht heel snel! Bij het vortex werpen haalde Myka uit met een prachtige worp van maar liefst 30m. Kort daarna volgde Thijs met een worp van 27,50m. Wat een krachtpatsers! Bij het verspringen sprongen maar liefst 6 pupillen ruim over 3,00m. Dat begint zeker ergens op te lijken! Dani en Ise krijgen de technische onderdelen steeds beter onder de knie.
Het slingeren is bij uitstek een onderdeel waar veel techniek bij komt kijken.

Jop Slaats

Zowel Dani als Ise pakte op dit onderdeel een persoonlijk record. Erg goed gedaan! Met de 60m horden als voorlaatste onderdeel werd er toch al met een scheef oog naar de duurloop gekeken. Het benauwde, warme weer maakte het extra lastig. De meeste pupillen weten al dat ze de krachten een klein beetje moeten sparen en probeerden direct een snelle tijd neer te zetten. Kirsten wist weer een keurig PR neer te zetten van 12 seconden en na 3 pogingen zocht ze de schaduw op om zich voor te bereiden op háár onderdeel: de duurloop. Veel pupillen volgden haar voorbeeld. Alleen Dani bleef maar gaan en had energie voor tien. Tijdens de duurloop was daar niets van te merken en ook hier bleef Dani maar volhouden. Knap hoor, Dani! Thijs had zich voorgenomen om 3 ronden te volbrengen in 6 minuten. De duurloop is niet Thijs’ sterkste onderdeel, maar doorzetten wel. Ondanks een felle eindsprint haalde hij de 3 ronden net niet, maar dit is een mooie uitdaging voor de rest van het seizoen. Goed doorgezet, Thijs!

Het feit dat deze A- pupillen, die toch al enkele jaartjes meedraaien, toch nog 22 persoonlijke records behalen zegt wat over de kwaliteit van de training. Elke keer blijkt de techniek net iets beter te zijn dan bij een vorige wedstrijd en dat levert resultaat op. Als vereniging kun je dan alleen maar heel erg trots zijn op de jeugdtrainers en begeleiders. Chapeau!
De A-pupillen haalden een keurige 2e plek in hun poule. Super!

De wedstrijd in Roermond was gezellig en op het sportieve vlak werden prima resultaten gehaald. Op naar de volgende wedstrijd op 16 juni in Helmond. Go for it, pupillen!

De overige foto’s van de wedstrijd in Roermond vind je hier.