25 PR’s tijdens Athletic Champs in Venlo

De trainingen zijn weer net hervat na een heerlijke, zonnige vakantie en direct staat er een wedstrijd voor de deur. Op 26 augustus was het weer zover. Het weer was fantastisch, mild zonnetje, lekkere temperatuur. Goed uitgerust stonden de pupillen weer aan de start. Langs de kant van de atletiekbaan stonden ouders en trainers vol verwachting af te wachten; staan de spiertjes nog in de vakantie-modus, of zijn de pupillen al meteen klaar voor het echte werk…

A-pupillen

De A-pupillen startten hun meerkamp met de team-estafette, met debutant Daan Venner in de gelederen als extra troef. De start was iets minder sterk van het team AV-LGD/’t Jaspersport, maar tactisch stond het team goed en ze eindigde op een keurige 3e plek. Een goed begin is het halve werk! Met sprongen van 3,20m en respectievelijk 3,30m begint het verspringen een echte specialiteit te worden voor Thijs Mennen en Rowan Vincent. Beide pupillen waren eveneens enorm sterk bij de 60m sprint en 60m horden. Rowan vloog in een tijd van 9,3 seconden over de baan bij de 60m sprint en komt al aardig in de buurt van het clubrecord (8,7 seconden) dat al bijna 20 jaar in de LGD-boeken staat. Het lijkt erop dat we twee jonge sprintkanonnen in de gelederen hebben en uiteraard is dat fantastisch om te zien!

Daan Venner

Bij het slingeren liet debutant Daan Venner zien dat hij een uitstekende aanvulling voor dit team is. Hij wierp de discus met handvat over een prachtige afstand van 16,50m. Een geweldige worp om je atletiek-carrière mee te starten. Geweldig Daan! Ook Jary van der Greef liet zich in Venlo van zijn beste kant zien. Met maar liefst 4 persoonlijke records op de werp- en sprintnummers liet Jary zien dat hij in vorm uit het zomerreces is gekomen. Goed zo, Jary. Het begint een beetje eentonig te worden, maar de Kirsten en Myka laten wedstrijd na wedstrijd zien dat er écht atletiek-bloed door hun aderen stroomt. Myka zette met een afstand van 29m een nieuw PR neer bij het vortex-werpen en deelde zijn 6 minuten loop ontzettend goed in. Hij bouwde zijn race rustig op en liep met een sterk tweede deel naar een mooie afstand. Kirsten is nog steeds ongenaakbaar in de afsluitende duurloop. Ze had haar zinnen gezet op 1600m, maar zette haar eindsprint net iets te laat in waardoor de teller bleef steken op 1575m. Maar wat een prachtige afstand, chapeau Kirsten!  De inzet van de A-pupillen leverde uiteindelijk 17 PR’s en een hele mooie 2e plek op in Venlo, een zeer verdienstelijk resultaat!

 

B/C/mini-pupillen

Ook tijdens deze wedstrijd vormden de jongste pupillen weer een combinatieteam met ’t Jasper sport uit Asten/Someren. Dit jaar zijn we vaak samen met deze gezellige buren ingedeeld geweest en dat bevalt prima. De estafette verliep prima en het team eindigde keurig in de middenmoot. Tijdens de onderdelen volgde nog een estafette-onderdeel, namelijk de pendel-estafette. Hierbij lieten ze zich van een nog betere kant zien en noteerde de 2e tijd. Heel sterk gedaan!

Eline Bartels was meteen goed op dreef tijdens deze wedstrijd. Ze stootte de medicienbal  maar liefst 5,50m weg. Een mooi PR om mee te starten na de zomervakantie. Keurig Eline! Dennis Verbeek pakte zijn 2e wedstrijd met beide handen aan om te laten zien dat hij tijdens de trainingen van Sven op alle fronten sterker is geworden. Hij noteerde op elk onderdeel een nieuw PR, 5 stuks in totaal. Knap werk, Dennis! Jop Slaats was heer en meester bij het verspringen. Hij sprong naar een mooie afstand van 2,70m. Daarna wilde Jop bij het meters maken graag laten zien dat hij sterk uit de vakantie is gekomen, maar een harde val verhinderde zijn aspiraties. Helaas kon hij het meters maken hierdoor niet afmaken, maar Jop zal getergd aan de volgende wedstrijd staan. Kop op, Jop! De twee mini-pupillen, Nienke Bartels en Julia van Duijnhoven laten zien dat je op jonge leeftijd gewoon mee kunt doen aan een Athletic Champs meerkamp. Alsof het niets is lopen, werpen en springen ze gewoon met de overige teamleden mee en dragen hun steentje bij. Geweldig om te zien! Loek Reinders was op dreef met het slingeren. De fietsband bleef maar in de lucht hangen en landde op maar liefst 11m van de plek waarop Loek de band los liet. Prachtige worp Loek!

Renske Mennen

Renske Mennen was weer goed op dreef tijdens de loopnummers. Dit resulteerde in een prachtige tijd op de 40m sprint: 7,3 seconden. Bij het meters maken pakte Renske direct de koppositie en liet zich niet meer inhalen, alhoewel Eline heel dichtbij kwam. Beide dames noteerden in 4 minuten tijd een mooie afstand van 950m. Wauw!

Ook de B/C/mini-pupillen mochten plaatsnemen op de 2e trede van het podium, met 8 mooie PR’s op zak. Goed gedaan hoor!

 

 

Voor de pupillen staat er dit seizoen nog maar één Athletic Champs op het programma, de finale wedstrijd op 8 september in Roermond. Daarna volgen de scholierenloop, slot van de onderlinge competitie en het clubkampioenschap en loopt het zomerseizoen langzaam op een eind. Maar niet getreurd, tijdens het winterseizoen staan er weer volop leuke, uitdagende cross-wedstrijden voor de deur. Het begint bij sommige pupillen al een beetje te kriebelen…

Foto’s van de wedstrijd kun je hier vinden.