2e Competitiewedstrijd U14/U16

In de vroege ochtend van zaterdag 18 mei stonden een hele hoop slapende koppies klaar voor vertrek naar Sittard, waar AV Unitas de gastheer was van de 2e competitieronde. Bij aankomst was het een beetje fris, maar al snel kropen de ouders en atleten bij elkaar op de tribune, waardoor er een wérum Deurnes plekske ontstond. Voor de ouders startte het verblijf met een lekkere bak koffie in deze fantastisch uitgeruste locatie. De teambegeleiders namen nog even de tijd om de onderdelen onder elkaar te verdelen, zodat iedere atleet de gewenste hulp kon krijgen. Daarna ging het los!

Het ene PR na het andere werd verbroken op de zonnige atletiekbaan in het zuiden van ons land. Of het nu ging om hordenlopen, sprinten, 1500m, verspringen of speerwerpen, de Deurnese atleten waren goed op dreef. Er waren zelfs atleten die op slippers aan hun onderdeel wilden beginnen, dan blaak je toch van zelfvertrouwen, of niet? Maar liefst 40 PR’s werden aangetikt (37 nieuwe, 3 evenaringen). Dat is al een resultaat om trots op te zijn. Nog trotser kunnen we zijn op de manier waarop. Atleten werden overal langs de baan aangemoedigd, door elkaar en door de betrokken ouders. De sfeer was uitstekend en dat leidde tot lachende, tevreden atleten en prachtige prestaties.

Zo was er Laura, die op verschillende onderdelen een podiumplek wist te bemachtigen. Ook Ise en Vive bereikten beiden het podium op een van hun onderdelen. Dan was er natuurlijk nog Linus die zijn langst staande PR wist te verbeteren, namelijk hoogspringen. Dat ging van 0,90m naar 1,45m. Mooi toch? Ook Aafke wist bij het speerwerpen een enorme sprong te maken. En dan mogen we Meike, Abel en Benthe niet vergeten, die allemaal boven zichzelf uitstegen. Uiteraard kunnen we eigenlijk gewoon alle namen hier benoemen, want met 40 PR’s heeft iedereen gedaan wat ie moest doen: zijn of haar best en dat is zeker gelukt!

De dames U14 wisten beslag te leggen op plek 5, op geringe afstand van de twee clubs boven hen. Nog een tandje erbij en dan kunnen we gaan voor een podiumplek. De mannen U16 werden uiteindelijk 6e in hun poule. Een prima plek voor deze veelal jonge (U14) atleten. De dames U16 wisten de 2e plek te bemachtigen. Een fantastisch resultaat voor deze club gedreven meiden.

Na een mooie wedstrijd keerden we tevreden terug naar het Brabantse land. De sfeer was in verschillende auto’s uiterst gezellig, met zingende atleten op de achterbank. Genieten dus. Op naar de volgende en laatste competitiewedstrijd, op zaterdag 22 juni in Helmond.

Meer foto’s vind je hier en de uitslagen hier