2e Cross in Helmond: Bikkelen in de regen!

Lange Cross (9220m)

4 rondes door het bos van Stiphout. Een aantal heren en 1 dame stonden aan de start. Werner liep erg sterk  eindigde op een tweede plek bij de heren senioren, de eerste podiumplek was binnen. Arnold liep vorige week nog de korte afstand vandaag de lange afstand bij M45 en wel naar een 6e plek. Bij de M50 was het Sven, die het wel ver vond, maar toch 4e werd. Hennie liep naar een 12e plek bij de M60. Kim was onze enige dame en ze werd 6e.

Korte Cross (4740m) en de junioren: MU20 en MU18

Loek van den Boomen

Ook nu mochten onze mannelijke junioren met de korte cross meelopen. Dezelfde ronde als de lange cross alleen de helft, dus 2 keer ipv 4. Flinke regenbui kregen de atleten, toeschouwers en vrijwilligers te verwerken. Bij de Heren senioren waren het voor onze club Tom en Jurn, ze werden 8e en 9e .  (Voor de oplettende lezer geen Rik? Nee Rik heeft helaas een blessure aan zijn voet. We hopen natuurlijk dat deze, net zo snel als dat de ontsteking op kwam zetten, weer geneest.) Bij de M45 waren het John, Willy en Ronald, waarbij we zagen dat laatst genoemde de Macron Store na Weert ook daadwerkelijk heeft gevonden. John loopt normaal de lange  afstand maar ging nu voor snelheid, hij werd 2e en mocht naar het podium.  Willy werd 6e en 2 seconden erachter werd Ronald 7e.  Bij de jeugd was het Ivar (MU20) en Dani (MU18) die meededen. Ivar liep sterker dan vorige week hij eindigde als 4e. Dani zat er net voor en eindigde als 11e.

Bij de vrouwen senioren hadden we 2 dames aan de start. Pouke was er weer bij maar nu was  Sanne er ook. Ze kwamen als 4e en 5e binnen. Bij de V45 deden naast Andrea en Anke ook Wilma mee. Andrea eindigde als 3e en Anke en Wilma als 6e en 7e.

VU20 en VU20 (3520m)

De vrouwen onder 18 en 20 starten ook nu tegelijk. Ze kregen 2 keer de midden ronde. Naast Kirsten stond ook Luna aan de start. Kirsten ging voorin mee, het ging vandaag niet vanzelf maar mooie 2e plek voor haar. Voor Luna was het haar eerste cross in een nieuwe categorie, een langere afstand dus ook voor haar ze kon zich mooi tussen 2 loopsters van Venray voegen en liep zo een hele mooie wedstrijd.

MU16 (2500m)

Linus

De mannen onder de 16 en vrouwen onder de 16 kregen beiden 1 lange ronde door het bos. De start van de jongens was als eerste. Weer dezelfde 3 als vorige week in Weert. Linus was als 1e terug op plek 10, met er vlak achter Len 11 en niet veel later was daar Loek plek 14.

VU16 (2500m)

Zoals hierboven beschreven kregen de vrouwen hetzelfde parcours als de mannen onder de 16. Een grote stap van 1470m wat ze jaren gelopen hebben naar 2500m. Dezelfde 3 meiden als vorige week Laura, Meike en Veerle. Ze schoten weg bij de start deze meiden. Meike vloog door het bos,  was voor ons als eerste terug en mocht naar het podium een 3e plek voor haar. Laura zat er vlak achter en werd 4e. Niet ver erachter zagen we Veerle ook het finish terrein op gaan 5e. Super goed gelopen dames.

MU14 (1890m)

De mannen onder de 14 kregen 1 keer de midden ronde. Sam,Tim en Koen stonden klaar. Sam kon na de start zich naar voren lopen en kwam als 8e het finishveld op maar had nog een goede sprint en werd 7e.  Ook Tim was er weer bij liep bijna achteraan na de start maar wist een paar atleten in te halen, had nog een super eindsprint en werd 23ste. Vlak erachter kwam Koen, hij heeft een constante race gelopen maar had ook nog wat over op het einde, 24ste.

VU14 (1470m)

Lynn voorgrond rechts Milou

1x de kleine ronde geen verrassingen voor de deelnemers aangezien dit parcours ook door de oudste pupillen wordt gelopen. Maar liefst 9 dappere meiden van Deurne aan de start. Aafke liep direct al mee voorop en moest op einde mee om haar 3e plek veilig te stellen. Dit lukte en zo was de 3e plek op podium voor haar! Ook Saar had een super goede eindsprint en werd 13e.  Vlak erachter zat Vive 14e . Merel liep  net als vorige week weer sterk door het bos 17e.  Daarna werd het sprinten voor elke plek. Emma won haar eindsprint en werd 28e. Ook Lynn moest sprinten en met dezelfde tijd als haar achtervolgster won ze haar sprint 31e. Milou zat daar maar 1 seconde achter, maar Milou won ook haar sprint want ook haar achtervolgster had dezelfde tijd 33e . Julia liep net voor een groepje met Beau, Julia gaf nog wat gas op de laatste rechte stukken en werd 39e.  Maar ook Beau  had nog wat extra’s in de benen ze haalde nog wat in en kwam net achter Julia binnen 40e .

pupillen MU12 (1470m)

Waar het jaren altijd moest komen van de meiden hadden we nu maar liefst 6 jongens aan de start staan in deze categorie. Een hele grote groep maar liefst 50 jongens stonden aan de start. Remi was als eerste terug en moest nog even sprinten om zijn 9e plek te behouden. Loek van de Boomen kwam niet veel later het grasveld naar de finish op, hij werd 18e. Loek van Gils zat daar maar net achter 22e.  Luuk en Nick waren op vakantie in Drenthe, maar wilden allebei meedoen. Een cross in de buurt zoeken was geen optie en zo kwam het dat op het laatste moment ze allebei toch aan de start  verschenen omdat ze hun ouders wisten te overtuigen.  Kijk, dat is dus een hele mooie mentaliteit. Luuk eindigde als 41e. Nick moest nog even flink spinten en werd 48e ook dat staat nu goed bij de uitslagen. En Niels was het die de rij sloot. Niels liep dit seizoen nog geen cross, we hopen dat hij er nog een paar meepakt want hij eindigde super sterk.

VU12 (1470m)

Start meisjes U12

Dan de dames van Deurne. Minke en Ize waren er weer bij maar ook Suus en Indy sloten aan voor hun eerste cross van het seizoen.  We zagen de dames starten. Daarna waren ze uit zicht voor hun ronde. Indy zagen we bij de finish als eerste terug op plek 8.

Minke werd 23e. Vlak daar achter liepen Ize en Suus een 26e en 27e plek voor hen.

MU10 en VU10 (960m)

Liepen 1 keer de allerkleinste ronde, ook vandaag stonden de jongens en meiden tegelijk aan de start.  Bij de jongens waren het Mika en Ivan die zich van hun beste kant lieten zien. Bij de meiden Iris en Mirthe. Voor Mirthe was dit een totaal nieuwe ervaring. We hopen dat ze nog wat crossen aan gaat sluiten. Dat hopen we natuurlijk bij alle pupillen. Want ook dit jaar zal er mits er genoeg crossen zijn gelopen weer een beloning zijn.  Mika was er vorige week niet bij  door ziekte en werd vandaag 8e. Ivan werd 19e. Iris wist zich naar het podium te lopen een 3e plek voor haar. Mirthe werd 12e

MU9 en VU9 en MU8 en VU8 (960m)

Warming-up jongste pupillen

Deze groep mocht eerder starten en Fien liep bij de VU9 mee. Na de eerste cross in Weert, was ze zo enthousiast dat ze zich gelijk voor de volgende crossen op gaf een 8e plek voor haar.