32e Weezer Staffellauf 2017

Zaterdag 23 september vertrok weer een groep LGDers naar Weeze voor de 5×5 km Staffellauf.  Dat deze laagdrempelige wedstrijd voor iedereen geschikt is, blijkt uit de deelnemende LGDers, van de jongste deelnemer  John Linders  van 12 jaar oud tot Piet Loverbosch al 80 jaar. Een andere leuke bijkomstigheid is de “Torte, Kuchen und Gebäck” tent. Vrijwilligers laten hun bakkunsten zien, lange tafels vol met heerlijke taarten, vlaaien, cake enz. De opbrengst komt ten goede aan de atletiekclub van Weeze.

Ria Hendriks had van tevoren druk gepuzzeld om enkele gelijkwaardige ploegen uit de hoge hoed te toveren.  Kijkend naar de uitslagen een compliment voor Ria, het verschil tussen ploeg 1, 2 en 3 was nog 2 minuten en dat nadat elke ploeg 5 x 5 km had gelopen. Dit maakte het dus extra spannend toen de laatste loper van elke ploeg vertrok, wie zou er het eerste van de drie weer terugkomen op de baan. Thijs Claessen mocht als eerste vertrekken  op 1 minuut gevolgd 40 door John Linders en daar weer 40 seconden achter vertrok Willy Claessen. De lopers wisselden niet van plaats al werden de verschillen wel kleiner.  Inmiddels was ploeg 4 al ruim een half uur eerder gefinisht. Slotloper Mark van Kessel vertrok als 7e loper vanaf de baan, met zijn snelste tijd van die dag;  15.18.09, wist hij een podiumplaats veilig te stellen voor ploeg 4 van LGD.  Het was weer een gezellige dag die naast de lekkere zoetigheden altijd wordt afgesloten met een Brötchen Wurst en een glas bier voor de liefhebbers.

Als laatste wil ik onze vliegende sportfotograaf Bennie Linders bedanken voor de mooie foto’s.

AV LGD ploeg 4 3e plaats 1.29.00 Stijn van Kessel, Koen van Kessel, Martijn Tuin, Roy Lammers en Mark van Kessel
AV LGD ploeg 281e plaats 2.02.26Mariet Broekmans, Peter van de Berkmortel, Gerrie
Luttikhold, Gerard van der Heijden en Thijs Claessen
AV LGD ploeg 183e plaats 2.03.25Trea Linders, Sven van de Hurk, Werner Gentle,
Wesley Vogels en John Linders
AV LGD ploeg 390e plaats 2.04.31Wilma Taks, Ria Hendriks, Jan Melkert, Piet
Loverbosch en Willy Claessen

Met sportieve groet Andre Matthijssen

Kijk hier voor alle individuele uitslagen.