3e competitiewedstrijd junioren U14/U16

Op zaterdag 22 juni was het tijd voor de derde en laatste wedstrijd van de competitie. Of zou er nog een finalewedstrijd inzitten voor een van onze drie teams? We waren te gast bij onze buren van HAC in Helmond, dus bijna een thuiswedstrijd. Niet al te vroeg vertrekken was voor de atleten ook prima.

In de categorie U14 Vrouwen waren het Puck, Merel en Saar die de nodige punten bij elkaar wisten te sprokkelen. De meiden zetten een keurige wedstrijd neer. Hoogtepunten waren de looponderdelen van Puck die de 1000m af wist te leggen in een persoonlijk record van 3:49,69 en de 60m horden in 12,56. Saar scherpte haar PR aan bij het hoogspringen met een sprong van 1,20m en Merel was ijzersterk bij het verspringen met een sprong van 3,33m. Uiteindelijk werden de U14 vrouwen 6e in de poule en 88e op de landelijke ranglijst (222 deelnemers).

De jongens U14 en U16 werkten hun competitieronden af als U16 team. Uiteraard zijn de successen dan wat wisselend. De jonge, eerstejaars U14 nemen het immers ook op tegen de tweedejaars U16. Desalniettemin is het een ontzettend gezellig team die elkaar aanmoedigen, helpen en samen ontzettend veel lol hebben. Toch even een woordje van respect voor de jonge U14 die onder andere de zware werpnummers voor de kiezen kregen. Mika, Koen, Tim, Sam en Jip: complimenten jongens. Erg goed gedaan deze competitie! Uiteindelijk werden onze jongens 8e in de poule en 131e in de landelijke competitiestand (171 deelnemers).

Last but not least hebben we natuurlijk ook nog een team U16 vrouwen. Een team met een aantal sterke atleten in de gelederen en dat was ook in Helmond weer goed zichtbaar. Ze wisten 2e te worden in de poule en zich zelfs te plaatsen voor de landelijke D-finale! Ik noem ze dan ook allemaal even: Bente, Ise, Laura, Meike, Nina, Veerle waren de vaste kern, Vive en Lynn mochten als U14 ieder een keer meedoen met de U16. Echt super gedaan dames! Plek 37 op de landelijke ranglijst (193 deelnemers). Deze keurige plek levert een extra wedstrijd op voor onze meiden, die zich mogen gaan meten met andere teams in de landelijke D-finale. Superknap gedaan. Een prestatie waar AV-LGD trots op kan zijn!

Zo sluiten we een mooie competitie af met ontzettend veel PR’s, veel wedstrijdervaring voor de jongen atleten en uiteraard drie heerlijke sportdagen op mooie atletiekbanen in de regio. Bij deze ook alle ouders die hebben gereden en mee hebben geholpen als jurylid, heel erg bedankt voor jullie inzet!