3e Cross in Tegelen: Een prachtige loopdag!

Deze week was de cross in het speelpark klein Zwitserland. De kleine en grote jeugd kon zich hier heerlijk vermaken voor en na het lopen. Of tijdens het aanmoedigen. Het parcours was mooi maar, voor elke leeftijd ook pittig, met de vele klimmetjes. Vlak voor de finish was er nog even een steil stukje te overwinnen voordat de cross er dan echt op zat. 

Lange Cross (9600m)

Minke

Zoals altijd was de eerste start voor de lange cross. Een iets andere route dan vorig jaar. 2 ronden voor hen. De cross was met alle hoogte verschillen en steile paadjes zwaar.  Werner liep vooraan, kwam als 4e over de finish maar dat was, tot zijn verrassing, genoeg voor de 2e plek in zijn categorie.  Bij de M45 was het Arnold die deze lange cross voltooide. Hij liep zijn race keurig ingedeeld en dat leverde hem een 11e plek op. Bij de M50 zagen we 2 namen aan de start. John liep vorige week de korte cross en vandaag de dubbele afstand. Hij werd 4e  in zijn categorie. Sven liep naar de 6e plek. Bij de M60 zagen we Hennie weer aan de start verschijnen van de lange cross. Het werd hem door een atlete van onze buurvereniging niet in dank afgenomen, ze liepen vorig jaar altijd zo lekker samen. We zullen zien of zij hem kan overhalen om de korte cross te lopen 

Korte Cross (4200m) en de junioren: MU20

Tijd voor de korte cross.  Naast de volwassenen in diverse leeftijdscategorieën ook de mannen onder de 20, 1 ronde voor hen. Deze  ene ronde leek op de ronde van vorig jaar. Het einde kende iets meer hoogte verschillen en steile paadjes, maar het blijft een prachtig parcours. Voor de toeschouwers wellicht iets minder leuk, ze zien de atleten verdwijnen van het park en pas vlak voor de finish zijn ze weer zichtbaar.  Maar de AV-LGD was zeker succesvol.

Bij de Mannen senioren was het Tom die een snelle race neerzette. Hij liep sterk door het bos en dat betaalde zich uit met een 3e plek voor hem, gefeliciteerd. De M45 kenden 2 deelnemers Ronald en Willy. Deze 2 zijn in een strijd verwikkeld, vorige week won Willy (12e) deze week was het Ronald (11e).  Maar Willy was niet geheel fit dus dat wordt nog een mooie strijd.

Dan de vrouwen, Pouke liep bij de senioren naar het podium. Tactisch had ze de race keurig ingedeeld. Niet te hard te starten, ook al is dat verleidelijk in het eerste deel dat naar beneden loopt en dan genoeg over houden in het zware gedeelte. En dat was dus een 3e plek voor haar. Sanne zat daar niet heel ver achter een 5e plek voor haar.   Bij de V45 verschenen Anke en Andrea aan de start.  Andrea kon aanhaken bij Sanne en dat leverde de 3e plek op. Anke liep keurig in de middenmoot  had geen andere lopers bij zich in de buurt wat de prestatie extra knap maakt, want samen loopt altijd wat lekkerder dan alleen.

Ivar liep als enige MU20 mee voor onze club. Hij loopt elke week beter en haalde een 4e plek. De 3e plek liep maar 9 seconden voor hem, een nieuw doel is gemaakt.

VU20 en VU18 (3600m)

Kirsten

Dan de vrouwen onder 20 en 18 tegelijk aan de start. Het was een kleine groep. Bij de vrouwen onder de 20 wist je van te voren dat je op het podium zou eindigen, maar 3 atleten deden mee. De vrouwen onder de 18  waren met 5 atleten waarvan Kirsten voor onze club de clubkleuren vertegenwoordigde. Ze was goed weg kon de hoogte verschillen in het park goed aan. Het werd een 1e plek voor haar en dat was gelijk het eerste goud wat vandaag door onze club gehaald werd. 

MU18 en MU16 (3600m)

De mannen onder 18 en 16 liep tegelijk Dani bij de M18 en Linus en Len bij de M16. Dani was als eerste terug een 7e plek voor hem. Linus ging hard mee van start moest dit wat bekopen in de het tweede deel een 9e plek voor hem. Len liep zijn eigen race  kon op het laatst aanhaken en hij werd 10e.

VU16 (2250m)

Koen

Laura, Meike en Veerle, kunnen we na 3 crossen ook wel al aardig de 3 musketiers noemen en stonden aan de start voor hun 2 rondes. De dames waren goed weg. In de 2e ronde was het Laura die in het kopgroepje liep met Meike daar vlak achter. En ook Veerle ging goed mee. Op het einde  moest er nog een eindsprint komen van Laura om de 4e plek veilig te stellen dat lukte. Nu hopen dat ze goed herstelt van haar aanvaring op het hockeyveld. Meike eindigde daarachter op plek 6 en vlak daarachter, liep Veerle een goede race een 8e plek voor haar. 

MU14 (2250m)

am, Koen, Tim en Mika moesten we de volgende race in de gaten houden. Sam liep voorin mee. Hij eindigde als 11e. Koen was iets harder gestart dan de andere keren kon dit heel goed volhouden en zagen we als 2e van onze club terug een 25e plek voor hem. Tim had het zwaar in de tweede ronde, moest wat terrein prijsgeven maar had nog een mooi slotstuk 28e. Mika kon bij langskomen vertellen dat zijn veter los was en dat hij geen tijd had deze te strikken. Dus vervolgde hij zijn race met losse veter, gelukkig geen val en hij kwam als 29e over de streep.

VU14 (1800m)

Merel

7 meiden van Deurne aan de start voor hun cross, deze groep telde 34 deelneemsters. Niet iedereen had een goede startplek, Aafke stond in de 2e rij, ze moest zich naar voren werken, wat ook dit keer heel goed lukte. Ze liep sterk naar het podium, een 3e plek voor haar. Vive had wel een goede startplek en een goede  start. Ze liep sterk voorop bij ingaan tweede ronde. Ze hoefde pas op het laatst terrein prijs te geven, hard gevochten een verdiende 5e plek voor haar. Ook Saar ging als een speer van start, had het zwaar maar gaf in de eindsprint alles en wist nog een plekje op te schuiven 11e.  Merel zat er na de start als eerste jaars keurig bij, op een gegeven moment zagen we dat ze wat naar achteren zat, bij het passeren liet het totaal gescheurde startnummer de reden zien. Ze was gevallen en had zo terrein moeten prijsgeven. In de tweede ronde werd het inhalen waardoor ze totaal leeg over de finish kwam.  Puck de hele week niet geheel fit geweest zat daar niet ver achter en mag zeker tevreden zijn met deze race. Op naar herstel voor haar. Emma liep ook weer door het bos, ze liep keurig haar eigen tempo en dat had tot gevolg dat ze nog een eindsprint had heuvel op waardoor de haar achtervolgster de hielen liet zien (30e).  Julia gaf ook alles in deze cross. Liep met grote passen en kon ook op einde nog iets geven. (33e)

Pupillen
MU12 (1350m)

Luuk

De start van de jongens viel een beetje weg doordat de prijsuitreiking van de junioren nog niet afgelopen was. Gelukkig hadden ook zij 2 rondes waardoor er genoeg aan te moedigen viel. Remi en Loek vd Boomen kwam samen door bij de bel voor hun laatste ronde. Luuk volgde op enige afstand. Loek van Gils had het zwaar die tweede ronde niet geheel fit was hij gestart. Remi had een super goede eindsprint (11e). Loek vd Boomen volgde enkele seconden later en dat na een val (14e). Luuk moest berg op ook zijn plek veilig stellen (32e). Loek van Gils liep zijn 2e ronde op karakter uit kreeg zijn verdiende medaille en we hopen dat hij snel weer opknapt.   

VU12 (1350m)

Beau

Beau, Marit, Minke en Ize stonden klaar voor hun start. Beau nog niet eerder een cross gelopen dit seizoen was aangesloten. Ze liep een ijzersterke wedstrijd (14e). We hopen dat dit naar meer smaakt. Marit en Minke kwamen de 2e ronde vlak bij elkaar door. De sterke eindsprint van Minke zorgde ervoor dat Minke (21e ) voor Marit (22e) eindigde. Ize liep haar eigen race haar rode gezicht liet zien dat ze alles heeft gegeven (31e )

MU10 en VU10 (1350m)

Ivan

De jongens en meisjes tegelijk aan de start. Mika zagen we als eerste terug, ging heel goed zijn 2e ronde in een 5e plek voor hem. Ivan loopt elke week beter en werd 10e .  Iris had het zwaar pijn gooide roet in het eten. Ze ging wel de 2e ronde in en werd nog wel 6e.

MU9 en VU9 en MU8 en VU8 (900m)

Als laatste was het Fiene. Ze had zich al die tijd wel vermaakt in de speeltuin maar nu moest ze zelf nog even alles geven. De start was goed, ze probeerde goed aan te haken bij de loopsters voor haar en wist ook de heuvel naar de streep goed te nemen (8e). 

Het was een mooie dag in Tegelen. Nu even rust voordat we een thuiswedstrijd hebben in het Zandbos. 

Overzicht van alle uitslagen vind je hier, meer foto’s staan hier