40 jarig jubileum AV LGD

Op 20 november sluit AV LGD het jubileumjaar af met een koppelcross, wandeltocht en huldiging van de jubilarissen van het eerste uur.

In de jaren tachtig wordt de individuele sport populairder. Zo ook het hardlopen. Laagdrempelig en eenvoudig te beoefenen. Je gaat naar buiten, loopt een blokje om of je gaat ‘even’ naar een bos en legt al hardlopend een afstand af waarbij je je lekker voelt.

In 1982 ontmoeten Tonny van Berlo en Cor Madou, beide woonachtig te Deurne, elkaar bij de marathon in Apeldoorn. Zij denken dat er in Deurne voldoende interesse is om serieus aandacht te geven aan atletiek. Ze organiseren een bijeenkomst en er is veel belangstelling voor een vereniging. Op 20 november 1982 is de Lopersgroep Deurne een feit. Het aantal leden groeit snel, zo ook het aantal jeugdleden. Midden jaren tachtig ontstaat de behoefte aan een eigen accommodatie en gaat de vereniging in contact met de gemeente Deurne. Na veel overleg met de gemeente Deurne en de KNAU wordt in 1990 de eigen accommodatie ‘De Djump’ gerealiseerd en feestelijk geopend. Een accommodatie waarop de vereniging trots is. In deze periode is de naam van de vereniging gewijzigd naar Atletiek Vereniging Lopersgroep Deurne, ofwel AV-LGD. Met dank aan de inzet van bestuurders en vele vrijwilligers heeft de vereniging zijn bestaansrecht volop bewezen. Door de jaren heen wordt deelgenomen aan verschillende competities en organiseert de vereniging zijn eigen wedstrijden. We zien lopers van de vereniging nationaal en internationaal in de geel/blauwe clubkleuren deelnemen aan wedstrijden.

Het idee van Tonny en Cor is een goede zet geweest. Na veertig jaren hebben we een redelijk vast aantal leden. Zo’n 350 leden, jong en oud, komen elkaar regelmatig tegen op en rondom de atletiek accommodatie.

Reden genoeg om hier in dit jubileumjaar bij stil te staan. Vanaf maart dit jaar is extra aandacht gegeven aan het jubileumjaar. Een koppelcross en een feestavond voor de leden. Ook een barbecue voor de leden met als afsluiting op deze avond het openstellen van de atletiekbaan voor de wandelaars van de Kennedymars Someren voor een rondje over de baan. Voor jong en oud is een zeskamp georganiseerd. Voor de wandelaars zijn er enkele wandel clinics en vier wandeltochten georganiseerd. Voor de atleten is een training / clinic verzorgt waarbij ook oud leden en trainers welkom waren.

Op 20 november 2022 organiseert AV LGD in het Zandbos nabij de bosschuur een wandeltocht en koppelcross voor de leden en familie. De wandelaars starten om 9.55 uur. Voor de koppelcross wordt een jeugdlid gekoppeld aan een volwassene en lopen zij om beurten een ronde van 500 meter respectievelijk 1000 meter. Om 10.00 uur starten de eerste lopers en alle lopers zullen 5 rondes afleggen. Leden en familie zijn uitgenodigd om na de finish van de laatste loper zich te verplaatsen naar Green Valley Estate. De jubilarissen worden aldaar om 12.30 uur in het zonnetje gezet en voor alle leden is een blijvende herinnering aanwezig. Met deze herinnering wordt een terugblik gegeven op 40 jaar AV LGD. Meer informatie over deze dag kun je vinden op de website van de vereniging www.av-lgd.nl.