4e Limbra cross een thuiswedstrijd in “ons” eigen Zandbos

Een thuiswedstrijd en dat was te merken veel Deurnese deelnemers deze cross. De weersvoorspellingen waren niet al te best. Helaas is dat vaker de laatste jaren maar de voorspellingen vielen mee. Er was wel wat regen gedurende de dag, wat spatjes kwamen hier en daar uit de lucht. Het mag eigenlijk geen naam hebben. Voor de lopers was de temperatuur en vochtigheid prima om in te lopen. Alle lopers kregen na hun loop een chocoladeletter.
Anders dan andere crossen heeft Deurne een recreanten cross. Waarbij de atleten kunnen kiezen tussen de lange cross (3 rondes) en korte cross (2 rondes) in het bos met dito heuvel. Ook veel Deurnese (wedstrijd) atleten hierbij.

Lange cross
Vanwege de recreanten cross begon de Limbra-cross een uur later dan normaal. Uiteraard ook nu weer met de lange cross waarbij de dames 3 rondes en heren 4 rondes liepen. Bij de heren senioren was er een geheel AV-LGD podium met Stan op 1, Koen op 2 en Werner op 3. Op plek 4 kwam Wilco over de streep net buiten het podium.
Bij de heren 40+ kwam Jean-Charles kwam als 6e over de meet. Heren 45 had 3 leden in zijn gelederen Martijn kwam als eerste terug 5e plek en na een lange tijd geen wedstrijden dus keurig gedaan, gevolgd door Jean-Pierre 7e plek en Arnold 9e plek. Arnold had duidelijk last van een week ziek zijn dus dat belooft weer wat komende crossen na een goed herstel. De heren 50+ hadden een 2e en 3e plek in hun klasse met op 2 John en op 3 Sven. Roland als enige bij de heren 60+ van onze club werd keurig 8e. Bij de dames was het Melissa die weer een prachtige 2e plek liep.

De korte cross
De korte cross was er voor heren en dames en jongens junioren A (U20) en deze lopers kregen 2 rondes voor hun kiezen.
De heren senioren waren met 3 vertegenwoordigd Rik eindigde ook deze week op het podium en wel op de 2e plek. Tom werd 4e net buiten het podium. Daan eindigde als 18e . Heren 45+ had 1 atleet uit Deurne en niet zomaar 1. Piet was met zijn 85 jaar de oudste deelnemer en heeft alle 38 Zandboscrossen meegedaan. (Stiekem willen heel veel leden wel hun handtekening zetten om ook zo te kunnen lopen op die leeftijd. Wist u dat hij ook nog vaak training geeft?) De dames senioren hadden 2 officiële AV-LGD lopers Kim werd 5e en Pouke werd 8e. Zoe en Esther willen we ook benoemen als vriendin van en dochter en zus van. Ze kwamen na elkaar over de finish. Dames 35+ Had naast Lianne ook Linda aan de start staan en kwamen ook na elkaar over de finish. Dames 45+ zijn zeer goed vertegenwoordigd. Maar liefst 9 dames van de in totaal 17 dames kwamen van de AV-LGD. Fiona liep naar een prachtige 1e plek. Andrea, Miranda, Tonny, Susan kwamen na elkaar over de finish. Anke, Amanda, Nahylda en Trea volgden erna. De jongens junioren A hadden wel geteld 1 atleet aan de start staan. Zullen alle A junioren echt naar Tilburg zijn? Gelukkig kwam deze ene atleet wel van onze club namelijk John die net als zijn moeder en zus deze cross voltooide.

Junioren
Al snel klonk het startschot van de cross voor de jongens junioren B (U18) meisjes junioren A (U20) en meisjes junioren B (U18) voor hun kleine ronde gevolgd door de lange. Van de jongens U20 was het alleen Ivar van onze club hij liep beter dan vorig jaar en verbeterde zijn tijd met 20 seconden. Geen meisjes U20 van onze club maar voor het eerst wel een meisje U18 namelijk Anne. Ze mocht gelijk door naar het podium een 2e plek voor haar. We hopen dat dit naar meer smaakt en ze nog wat crossen gaat aanhaken.
De Jongens junioren C (U16) kregen ook een kleine en een grote ronde voor hun kiezen. Dani, Myka en Linus liepen deze cross in het geel/blauw en Dani eindigde als 8e, Myka als 10e en Linus als 11e .
De linten werden verhangen en 3 kleine rondes voor de meisjes junioren C. Daar liepen 4 atleten mee Kirsten, Eline, Ise en Luna. Kirsten was als eerste terug, ze werd 2e . Maar voor het eerst in haar carrière mag Eline ook mee naar een Limbra podium met een 3e plek. Ise eindigde als 8e en Luna als 18e . Voor Luna haar eerste cross dit seizoen. Jongens junioren D (U14) liepen ook 3 rondes. Jahmairo krijgt steeds meer het gevoel te pakken en liep een goed ingedeelde race en eindigde in deze grote groep vooraan als 8e. Ook Lenn liep sterk en eindigde als 11e. Loek moest vorige keer nog als enige de club-eer hoog houden en eindigde nu in de middenmoot. Koen was er ook weer bij en ook hij maakt stappen laat steeds meer mensen achter zich. Meiden D liepen 2 rondes. 11 atleten van de 34 kwamen van de AV-LGD Laura liep zich ook nu weer naar een tweede plek. Meike eindigde net buiten het podium 3 seconden slechts achter de nummer 3. Ook Veerle loopt beter dan vorig jaar maar liefst 34 seconden sneller dan het jaar ervoor. Aafke eindigde slechts 1 seconden achter Veerle. Vive en Nienke, Saar en Puck moesten 2 atleten dulden in hun treintje. Maar als eerste jaars deden ze het super. Noelle en Bente en Julia deden het ook super. Ook Noelle en Julia zijn eerste jaars en Bente is pas net lid en liep al heel goed mee. Er waren ook een aantal pieten te vinden in het bos en de jeugd kreeg van hen wat lekkers

Pupillen
De jongste jeugd begon met jongens pupillen A. Een grote groep van 43 atleten stond aan de start. Loek zijn start was keurig hij durfde mee te gaan en dat wordt beloond met een prachtige 7e plek in dit grote veld. Hadden we andere jaren een treintje geel/blauw bij de dames, nu waren het de heren Luuk, Simon en Bram die na elkaar over de finish kwamen 27,28,29. de rij werd gesloten door Mika en Nick.
Meisjes pupillen A waren met nog meer atleten 47. Ook veel atleten van onze club die voor het eerst een cross liepen. Merel was als eerste terug daarna Milou. Boh, Beau, Marit, Puck en Emma kwamen allen kort na elkaar binnen. Luca, Janske en Tess kwamen na elkaar binnen. Goed gedaan meiden.
Jongens pupillen B Remi viel net buiten het podium met plek 4. Maar als hij dit vol blijft houden komt dit echt een keer goed. Max en Loek deden het ook goed. Voor Niels was het zijn aller eerste wedstrijd ooit, hij had het zwaar maar liep hem uit en voor hem dus ook de verdiende medaille en een chocoladeletter.

Meisjes pupillen hadden 2 atleten Minke en Ize. Minke liep verder naar voren dan andere crossen en werd 8e . De jongens en meisjes pupillen C liepen tegelijk. Bij de jongens pupillen C Mika kwam als 5e terug en liep weer keurig voorin mee. Ook voor hem komt dat podium in zicht. Sjef, Thomas en Sam liepen ook erg netjes. Bij de meiden was er een podium plek voor Iris. Iris werd 2e en Marlijn 9e Keurig gelopen cross van beiden meiden.
De laatste start voor de mini’s maar hier liepen geen atleten van Deurne mee.
Zo kwam er einde aan een lange dag in het bos. Van hieruit een groot dank je wel aan alle vrijwilligers die hiervoor tijd vrij wilden maken.