6e Limbra cross Succes in Asten in eerste cross van het jaar

In het eerste weekend van januari vindt de Jasper cross plaats. Voor alle atleten weer even een test om te kijken hoe het kerstdiner en de oliebollen verteerd zijn. Het was prima weer in Asten, wel wat regen bij de lange en korte cross.

Luna

Lange Cross
Het eerste startschot was voor de lange cross. Het was een mooi parkoers met aantal scherpe bochten en kleine heuveltjes waardoor het een technisch parkoers was. Vier keer de 2 km ronde. Er werd hard gestart maar Koen mooi de aansluiting houden en wat tegenstanders inhalen waardoor hij terecht naar het podium mocht plek 3. Werner volgde ook goed en kwam als 4e binnen. Joris traint al een tijd op dinsdag mee en kwam op de 8e plek binnen. Bij de mannen 45+ liep Martijn goed vooraan mee en kwam als 6e binnen. Arnold volgde op plek 8 en helaas moest Mario de strijd staken door een blessure we wensen hem een snel herstel. Bij de mannen 50+ mocht John naar het podium plek 2. Sven kwam als 6e binnen. Dan de vrouwen voor ons was het Melissa die naar de overwinning liep. Zoe, als vriendin van ook een beetje van onze club, liep voor het eerst deze competitie de lange cross petje af.

Korte Cross
Bij de korte cross liepen ook de MU20 en MU18 mee. Twee keer de 2 km ronde voor hen.
Van alle lopers was Rik van onze club het eerste terug, een overwinning voor hem. Tom kwam binnen op de 4e plek. Daan kwam binnen op plek 12 en Willy op plek 18. Frank eindigde als 20e,  liep mee als vader van Luna en man van Nahylda en zorgde er maar mooi voor dat de hele familie  Jacobs hier liep.
Bij de vrouwen 35+ kwam Lianne binnen op plek 6. De vrouwen 45+ waren met 5 lopers vertegenwoordigd. Andrea mocht naar plek 3 op het podium en Miranda kwam op plek 7 binnen. Susan volgde vlak erachter op plek 9 en plek 10 was voor Anke. Nahylda volgde op plek 14. Ivar liep als MU18 ook deze 2 rondes en finishte als 6e.

 

 

Ise

De junioren
JU16
Dan de start voor JU18 en MU20 en MU20. Geen dames van Deurne aan de start dus wij keken naar de heren. Zij moesten 1 ronde van 1 km en 1 ronde van 2 km. 3 heren verdedigden de clubkleuren. Dani loopt dit seizoen erg sterk en eindigde als 7e. Myka als 10e en Linus als 16e maar beide heren wonnen wel even de eindsprint van een concurrent.

MU16
Aan de start van de meiden stonden 4 dames klaar Kirsten, Ise, Luna en Renske. Renske is er dit cross-seizoen ook weer bij, de eerste cross voor haar. De dames kregen 2 rondes van 1 km voor hun kiezen. Er werd niet zo hard gestart waardoor er een kopgroepje doorkwam. Daarna was er een versnelling en vielen er gaten. Kirsten mocht ook deze cross naar het podium 2e plek. Daarna volgde Ise in een keurig opgebouwde race op plek 6, net ver erachter kwam Renske op plek en Luna maakte het viertal compleet op plek 22.

JU14
Bij de jongens stonden 3 atleten aan de start Jahmairo kwam als 6e over de streep. Len als14e en Koen als 23e. Ook zij moesten 2 rondes van 1 km lopen.

MU14
Dan de meiden maar liefst 10 meiden van de 24 liepen onder de vlag van AV-LGD. En dat deden ze allemaal goed. Ze moesten een kleine ronde van 600m en een grote van 1 km. Laura liep weer van voren kon de eerste ronde de nummer 1 volgen maar moest daarna een gaatje laten. Maar weer als tweede naar het podium. Meike liep ook sterk versnelde op het juiste moment in het bos waardoor ze de achterligger alle hoop ontnam en ook naar het podium mocht op de derde plek.
Ook Vive liep erg sterk  eindigde als 7e en hoefde als 1e jaars maar 1 leeftijdsgenoot voor zich te dulden.  Veerle eindigde vlak erachter op plek 8. Aafke kwam als 10e over de finish. Puck zag het even niet zitten maar zette aan en een 13e plek voor haar. Ook Bente gaf niet op en een 15e plek voor haar. Noelle zat daar maar een paar seconden achter plek 17. Lynn en Julia moesten op het einde nog flink sprinten kwamen in groepje met telkens  een seconde na elkaar binnen.

Benthe

De pupillen
de pupillen kregen allen 2 ronden. De A pupillen en b pupillen allemaal 2x 600m en de c pupillen en mini’s allemaal 2x 500m

JPA
De jongens pupillen A liepen nog wel warm met Loek maar vanwege pijn aan zijn knie besloot hij niet te starten. We hopen dat het snel weer beter gaat.  Mika en Luuk moesten het doen. Mika had voor half 11 al zijn cross bijna 2x gelopen dus hij kende zijn ronde. Hij was als eerste van Deurne terug. Vlak erachter kwam Luuk die zonder zijn tweelingbroer kwam ivm ziekte. Zelf had hij ook al ruim een  week op bed heeft gelegen met koorts. Het was dus fijn dat hij hem weer kon lopen nu weer snel conditie opdoen.

MPA
4 dames aan de start Merel kwam als eerste terug op een 10e plek moest nog wel een flinke sprint aangaan.  Daarna volgde Marit maar zij was dit keer te snel voor de jury. We gaan ervanuit dat ook dit hersteld wordt. Emma volgde als op plek 20 maar dat zal dan plek 21 worden. Janske en Luca volgden na elkaar

MPB en JPB
De start was jongens en meisjes tegelijk. Remi  en Loek  liepen namens de jongens. Wat zatl Remi  dicht bij het podium in de laatste meters werd hij ingehaald en verwezen naar plek 4.
Maar met 2 seconden zat je erg dichtbij. Loek eindigde als 7e.  Minke en Ize liepen bij de meiden. Prachtig om het enthousiasme te zien als er in de bocht de Deurnese aanmoedigingen komen. Ze kwamen als 11e en 14e binnen

Vive

MPC en JPC en mini’s
De laatste start was voor de c pupillen en mini’s. Bij de jongens pupillen C liepen Mika en Thomas en Sam mee. Waarbij ook Mika weer dicht bij het podium zat een vierde plek voor hem. Thomas loopt ook steeds beter en won zijn sprint en kwam als  6e over de finish. Sam liep zijn 2e cross , we hopen dat hij er meer aansluit. Bij de meisjes was het Iris  de het blauw geel deed kleuren een 4e plek voor haar.

En zo kwam er een eind aan de cross in Asten. De volgende is in Helden

Nog meer foto’s staan hier

De uitslagen vind je hier