7e Limbracross: Meisjes junioren D heldinnen van Helden

Het was koud in de besneeuwde Heldense bossen, maar dat mocht onze lopers niet deren. Op een mooi parcours met als start camping de Heldense Bossen barste de 7e Limbracross van het seizoen 2022-2023 los.

Lange cross
Zowel bij de mannen als de vrouwen was de lange cross een prooi voor lopers van onze vereniging. Het was Mark van Kessel, onder luid applaus van zoon Daan, die de wedstrijd op zijn naam schreef. Bij de vrouwen was het Melissa van den Reek die de bovenste trede van het podium mocht beklimmen. Koen van de Mortel werd netjes 4e en Werner Gentle 6e. In de categorie M45 werd Martijn Tuin heel knap 2e. Arnold Koetsier wist beslag te leggen op de 5e plek. Sven va den Hurk werd 4e bij de M50 en Roland van den Bogaard wist zich naar een 9e positie te lopen in de categorie M60.

Korte cross
Of het nog niet genoeg was, besloot Mark en passant ook even de korte cross mee te pikken, inclusief het bovenste treetje van het podium. Rick van der Steen volgde op plek twee en Ian Fransen, inmiddels namens Atletiek Maastricht lopend, pakte plek 3. Een onofficiële clean sweep van AV-LGD, zullen we maar zeggen. Tom Honings volgde op plek 5. Bij de categorie M45 werd Willy Claessen 7e, Hennie de Kock 11e en Frank Jacobs wist na een zware wedstrijd naar plek 14 te rennen.

Nahylde

Bij de vrouwen wist Pouke de 5e plek te pakken. In de categorie V35 liep Lianne Verbeek, enigszins geblesseerd, knap naar plek 6. De categorie V45 kleurde prachtig geel-blauw met Miranda van Horssen op plek 5, gevolgd door Tonny Kersten op plek 6. Kort daarachter finishte Susan Kuijpers op plek 7 en Anke van Hout op plek 8. Het AV-LGD treintje was bijna compleet, maar Nahylde Jacobs-Lobo had enige vertraging opgelopen. Ze genoot van de prachtige besneeuwde bossen en de heerlijk beats bij start/finish, waardoor ze vergat aan te haken bij het clubke Deurnese lopers. Ze werd genietend en wel toch heel netjes 14e.

Junioren A/B
Slechts één loper aanwezig namens AV-LGD. Ivar van den Hurk, uiteraard niet de minste, wist netjes beslag te leggen op de 8e plek.

Junioren C
Dani Koetsier en Myka Kuijpers waren net als bij alle andere Limbracrossen van de partij. Dani kent een uitstekend jaar en liep in Helden knap naar de 7e plek. Myka had een machtige eindsprint in de benen waardoor hij keurig naar plek 12 rende. Luna Jacobs vertegenwoordigde de Deurnese C-meiden in Helden en dat deed ze met verve. Wederom wist ze haar concurrent achter zich te laten en zette een keurige prestatie neer. Net als moeder Nahylde genoot Luna van de beats en op de muziek liep ze een prima cross.

Junioren D

Junioren D
Bij de jongens is er een nieuwe ster aan het rijzen met de prachtige naam Jahmairo Tuithof. Deze prachtige atleet zit nog niet zo lang bij de club en snelde heel knap naar de 5e plek in een sterk deelnemersveld. Loek Reinders werd keurig 16e en Len Proenings completeerde het trio Deurnese lopers op plek 20. Het publiek werd ondanks de kou dus zo’n best verwend. Het junioren-toetje moest echter nog komen. Als een ware TGV schoten de Deurnese meiden uit de startblokken bij de meisjes junioren C. Vervolgens lieten ze alle deelnemers ver achter zich. Laura Verhallen won overtuigend. Meike Maas liep erg sterk naar plek 2 en Veerle Mouris wist het Deurnese podium te completeren. Een grandioze show met een zuivere clean sweep als resultaat. Laten we overigens de rest van de meiden niet vergeten. Aafke Mennen werd namelijk keurig 5e, Vive Spierings 10e, gevolgd door Puck van der Valk op plek 12. Julia van Duijnhoven snelde naar plek 20 en Lynn Kusters wordt ook elke week een beetje sterker en liep naar plek 22. Prachtig meiden!

Jongens Pupillen A
De jongens pupillen A werden vertegenwoordigd door een paar stoere mannen van onze club: Loek van de Boomen, Jip Verbeek, Luuk en Nick Verbeek en Mika Koetsier. Loek was als eerste terug van de club. Met zijn mooie loopstijl maakt hij wekelijks weer stappen vooruit en mag als eerstejaars trots zijn op zijn 13e plek. Ook Jip liep een ijzersterke wedstrijd en kwam als 5e door de eerste bocht. Uiteindelijk werd Jip knap 15e in het sterke deelnemersveld. Luc Verbeek – die alweer zijn 7e Limbracross liep en nooit verstek laat gaan – kwam moegestreden als 30e over meet. En ook Mika was er uiteraard weer bij, liep ook zijn 7e cross en klopte zijn clugenoot Nick – die als altijd een machtige eindsprint in petto had en daarmee de koude handen van het publiek op elkaar kreeg!

Pupillen A

Meisjes pupillen A
Bij de meiden waren liefst 6 toppers van onze club aan de start. Merel Maas liep van voren, was als eerste terug van onze club en werd knap 7e i in dit grote veld van lopers. Milou Mooren was ook weer ijzersterk en kwam als 13e over de meet. Emma van Gog maakt mooie stappen en wordt steeds sterker en etaleerde dat vandaag met een mooi resultaat nét voor Marit Houben die haar moegestreden ploeggenoot Beau Althuizen met een fotofinish achter zich hield. Janske Mennen was er uiteraard ook weer bij, liep als altijd met een big smile en vertegenwoordigde onze club weer met verve.

Minke

Pupillen B
Minke Joosten en Ize van Goch stonden aan de start van de meisjes pupillen B. Minke liep met haar krachtige lijf een mooie wedstrijd en werd verdienstelijk 5e. Ize liep in Helden alweer haar 6e cross en kwam als 10e over de finish.

Remi van de Valk en Loek van Gils waren bij de jongens de mannen van Deurne. Remi liep een schitterende wedstrijd maar met het minst leuke resultaat: 4e en net naast het podium. Maar dat gaat nog vast komen Remi! Ook Loek liep een mooie wedstrijd en finishte mooi in de middengroep op een 11e plaats.

Pupillen C
Bij de pupillen C hebben we een prijzenpakker met de naam Iris Lansman: ook dit keer stond ze weer op het podium met een knappe 3e plek na een razend spannende finale met de nummers 1 en 2. Ook Julia Verbeek was weer van de partij en liep naar een prachtige 10e stek. Bij de jongens was het Thomas Hocqué die in de finale om plek 4 een ATH loper voor zich moest laten, maar een grote groep lopers nét achter hem allemaal achter zich liet met een knappe 5e plek.

Mini pupillen
Bij de mini’s, waar de allerkleinsten met menig muts en handschoenen liepen, was het Cato Verbeek die voor onze club liep. In het prachtige schouwspel van deze allerkleinsten had ze een mooie race en verdienstelijk 14e. Goed Cato!

Kijk hier voor de LGD uitslagen en hier voor alle uitslagen. Alle foto’s staan hier