Mooie successen bij onze buren tijdens 8e cross in Venray

Zondag 29 januari 2023. Een typische januaridag wat gekleurd werd door frisse omstandigheden en veel bewolking. En zichtbaar bij de toeschouwers, getooid met mutsen, dassen en handschoenen. Niet bij de lopers, waar een groot deel zelfs in de befaamde hemdjes rondrenden. Tijd voor de Vlakwatercross.

Lange cross

Het eerste startschot van de lange cross was om 10.30u, waarbij de lopers 4 rondes van iets meer dan 2 km aflegden.  Bij de mannen senioren was het Mark van Kessel die wederom de 1e plek opeiste en in zijn kielsoog was het Wout van Paassen die knap de derde plek opeiste en de Deurnese kleuren goed vertegenwoordigde. Werner Gentle was ook vooraan te vinden en eindigde op plek 8. Bij de mannen 45+ was het Arnold Koetsier op een mooie 6e plek bemachtigde en bij de mannen 55+ was het John Thielen die met de 3e plek het podium pakte. Sven van den Hurk kwam binnen op een goede plek 7. De enige vrouw van onze club was Melissa van den Reek en zij wist hier de winst te pakken! Zij is zeker van het hoogste treetje bij het eindklassement: proficiat!

Korte Cross

De korte cross hield in 2 rondes van 2 km, de helft van de lange cross. De start was – behalve voor de senioren – ook nu voor Mannen U20 en Mannen U18. Helaas was Ivar van den Hurk: veel beterschap gewenst!
Bij de mannen senioren op de korte cross was het wederom Mark van Kessel – die na de overwinning op de lange cross – ook de overwinning op de korte cross mee pakte. Rikvan der Steen zat er niet heel ver achter en werd knap 2e. Tom Honings –  terugkomend van een blessure – werd keurig 7e. Bij de mannen 45+ was het Henny de Kock – die meedeed en weet altijd lopers om zich aan te moedigen en te motiveren. Daardoor finishte hij op plek 8, hand in hand met een loopster van HAC.

Bij de vrouwen was het Pouke van Dijk die  naar een keurige 5e plek liep. Bij de vrouwen 45+ was Fiona Jaberg die wederom op plek 1 eindigde. Op plek 5 was het Andrea van den Hurk die binnen kwam, gevolgd door Miranda van Horssen, Susan Kuijpers en Anke van Hout op de plekken 9, 10 en 11. Keurig gedaan in dit grote damesveld!

Junioren C voorop Kirsten

Junioren

Aan de start de junioren MU16 en VU18 en VU20. Speciale aandacht voor onze clublopers bij de MU16 Myka Kuijpers en Linus van Hout. Helaas moest de derde musketier – Dani Koetsier – afhaken vanwege ziekte. Myka en Linus kregen 2 kleinere ronden van 1550 m en konden zich mooi aan elkaar optrekken en kwamen vlak na elkaar over de finish.

De VU16 liepen 1 kleine ronde van 500m en 1 middenronde van 1550m. Aan de start 4 dames van Deurne. En deze wedstrijd ging het om de eindsprint. Kirsten van den Hurk was als eerste terug, na een week ziek zijn was niet te verwachting dat ze het even ging doen. Ze moest sprinten voor de derde plek. Het kwam vanuit haar tenen maar lukte. Niet ver erachter kwam Renske Mennen binnen die helaas nipt het gevecht om de 5e plek verloor,  maar na een blessure is ze weer helemaal terug. Ook Ise Spierings en Eline Bartels moesten sprinten waarbij Ise (7) net iets sneller was dan Eline (8) maar ze beiden wel een loopster van ‘t Jaspersport voor wisten te blijven.

Start junioren D

De MU14 hadden hetzelfde qua afstand als de VU16 en we hadden 2 jongens in de clubkleding aan de start staan namelijk Koen Schrama en Jahmairo Tuithof. Ze liepen beiden sterk. Jahmairo beloonde zichzelf met een podiumplek 3. Gefeliciteerd! Maar ook Koen loopt steeds soepeler en eindigde keurig op plek 18.

Bente

De VU14 Zoals altijd weten de toeschouwers niet waar ze moeten kijken tijdens deze race. 10 (!) dames van onze club uit Deurne aan de start van de in totaal 26 loopsters en ze mochten 1 middelgrote ronde lopen van 1550 meter. Laura Verhallen liep ook dit keer weer keurig naar het podium op plek 2 met vlak achter haar Meike Maas, die ook weer naar het podium mocht met plek 3. Daarachter liep ook Aafke Mennen erg snel en kwam op plek 6 binnen met vlak erachter Veerle Mouris(7). Daarna kwam er een treintje – geweldig om te zien en dat ze zich aan elkaar op kunnen trekken – met machinist Vive Spierings (14) en daar meteen achter Puck van der Valk (15), Benthe Kuijpers (16) en niet ver erachter Saar de Koning (19). Ook Noelle Martens en Julia van Duijnhoven konden zich aan elkaar optrekken en kwamen na elkaar binnen.

Pupillen
Bij de pupillen werden de kleine rondes van 500m gelopen, waarbij de A pupillen 3 keer de ronde moesten afleggen en de B en C pupillen/mini  2 keer de ronde liepen. Met even oversteken kon je de lopers dus vaak  zien – mooi voor de toeschouwers.

De jongens pupillen A (38 deelnemers) waren met 4 mannen van onze club:  Loek van de Boomen, Luuk Verbeek, Mika Koetsier en Nick Verbeek. Loek liep goed voorin mee moest op einde paar plekken toegeven. De tweeling Luuk en Nick kan ik steeds beter naast elkaar uit elkaar houden, maar apart is toch nog wel heel goed kijken en gelukkig bracht het startnummer uitkomst: wederom een goede race van Luuk en ook weer een knappe prestatie van Luuk. Mika Koetsier liep er tussenin en was ook winnaar als vrolijkste loper van de gehele cross met zijn ferme glimlach en voortdurende hand in de lucht! .

De meisjes pupillen A was ook een grote groep van 37 deelnemers en 6 loopsters van Deurne aan de start. Merel Maas – de heel week ziek geweest – ging voortvarend van start moest in de laatste ronde wat terrein prijs geven maar kwam als eerste binnen op plek 19. Niet heel ver erachter kwam Marit Houben met ferme stappen over de finish (21), getooid met een AV-LGD muts als extra promotie voor onze club. Emma van Gog volgde Marit op de voet (24), vlak voor Milou Mooren (30) en ook herstellende van een weekje ziek zijn. Beau Althuizen kon Milou lang heel goed volgen, maar in het laatste rondje moest ze iets toegeven. Goed gelopen Beau (32)! Janske kwam in de laatste ronde dichter en dichter bij haar voorgangers ze deelde haar cross weer goed in (35).

De pupillen B jongens en meisjes starten tegelijk en we keken bij jongens naar Remi van der Valk en Loek van Gils. Bij de meiden naar Minke Joosten en Ize van Goch. Remi liep goed van voren mee – met zijn trainingsjas nog half over zijn schouders – en verloor hij de eindsprint om plek 3. Hij lijkt bijna een abonnement te hebben op plek 4: van de vijf crossen die hij liep, waren er maar liefst 4 op plek 4. We hopen dat hij de komende 2 crossen dit nog eens om kan zetten in eremetaal en daar hebben we veel vertrouwen in.  Loek liep ook een hele goede race en eindigde op plek 9. Minke liep ook naar plek 9 bij de meisjes en Ize naar plek naar plek 12.

De laatste start was voor de jongens en meisjes pupillen C en mini. Mika Munsters en Thomas Hocquéliepen bij de jongens pupillen C en Iris Lansman bij meisjes pupillen C, waarbij zusje Hanna ook iedere keer haar crossen voltooit. Mika liep goed voorin mee en ook Thomas kon in eerste instantie goed volgen. Mika eindigde op plek 6, maar heel dichtbij de 2 lopers voor hem. Thomas eindigde op plek 10.  Iris liep ook erg sterk en de finish was erg spannend met dezelfde tijd als de nummer 1, kwam ze als 2e over de finish. Weer een mooie beker voor haar! Hanna volgde dit keer op enige achterstand op plek 6

Zo kwam er weer een einde aan een mooie zondag in het bos van Venray Langzamerhand kun je ook al aardig zien hoe het eindklassement zal  worden en waar nog punten te winnen zijn. Van de 10 crossen tellen de beste 7 crossen mee en na de laatste Cross in Milheeze (Nederheide) zal de prijsuitreiking van het totaalklassement zijn, waarbij bij de pupillen er voor de eerste 5 atleten bekers zijn en vanaf de junioren er voor de beste 3 atleten een mooi aandenken is.

Nog wat de winnen de laatste 2 crossen! Op naar Leudal!