Aafke Mennen 2e bij de Erima Jaspercross in Asten

Na het vuurwerk tijdens oud op nieuw, beloofde het weer vuurwerk te worden tijdens de Limbra-competitie op 7 januari. Voor dit pupillen-vuurwerk moesten we op deze koude zondag op-Asten-op-an, naar de Erima Jaspercross. De weergoden hadden speciaal voor de eerste cross van 2018 een Siberisch koudefront geregeld, dus het was snijdend koud, maar dat deerde onze atleten allerminst. Zij waren er klaar voor. Zoals gebruikelijk startten de pupillen met de jongens A. Myka Kuijpers liep een goede race te midden van maar liefst drieenvijftig andere atleten in zijn categorie. Hij deelde zijn race goed in en liep naar de 8e plek. Na Myka was het de beurt aan de altijd gedreven Kirsten van den Hurk. Ze liep sterk en gaf daadwerkelijk alles. Het leverde een hele mooie 5e plek op.

Jop Slaats stond vervolgens aan de start  bij de jongens pupillen B. Hij streed voor wat hij waard was en dat leverde een 5e plek op. Hij staat nog steeds op de 1e plek in het klassement, dat is uiteraard een super-prestatie voor een debutant in deze zware cross-competitie. Met nog drie wedstrijden te gaan deed Jop in Asten goede zaken voor een podiumplek in het klassement. Eline Bartels, Zoey van Lieshout en Renske Mennen stonden gezamenlijk aan de start bij de meisjes pupillen B. Eline liep een hele sterke race en eindigde op een keurige 7e plek. Helaas viel Renske hard bij de start. Ondanks de pijn liep ze de cross op karakter uit en eindigde in Asten op de 8e plek. Ook Zoey loopt erg enthousiast mee en dat resulteerde in een keurige 12e plek in Asten. In de laatste categorie stond Aafke Mennen aan de start. Deze mini-pupil sleepte al drie podiumplaatsen in de wacht tijdens deze Limbra-competitie en de verwachtingen waren uiteraard hoog gespannen.

Aafke liet zien dat ze bij de mini pupillen echt tot de top behoort en liep naar een fantastische 2e plek. Vier podiumplekken uit vier wedstrijden.

Superknap!

Over twee weken zullen we zien wie de helden van Helden zullen worden tijdens de Heldense bossencross. De pupillen staan er nu al voor te trappelen.

kijk hier voor de foto’s