Aafke Mennen 3e bij de Neelder veldloop

Op 23 december trokken onze pupillen nog één keer de hardloopschoenen aan voordat ze aanschoven aan het kerstdiner. De Neelderveldloop in Roermond was de 5e cross van de Limbra-competitie en tevens open-Limburgs kampioenschap. Vanuit heel Limburg, maar ook uit Brabant en zelfs uit Duitsland stonden dan ook de beste lopers aan de start van deze veldloop. De organisatie had vooraf al gewaarschuwd voor een loodzware cross. Het veld was modderig en zompig en er stond een waterig koud windje. Met andere woorden: echt Nederlands crossweer.

De jongens pupillen A trapten af met LGD-er Myka Kuijpers aan de start. Myka liep een keurige wedstrijd. Hij startte snel en hield zich keurig staande in het grote deelnemersveld. Hij liep naar een keurige 11e plek.

Na de jongens was het tijd voor de meisjes pupillen A. Gedreven als altijd startte Kirsten van den Hurk goed. Ze liep beetje bij beetje naar de top van de wedstrijd en eindigde op een keurige 6e plek. Bij de jongens pupillen B streed Jop Slaats voor behoud van zijn 1e plek in het klassement. Hij liep sterk en wist op het eind nog een keurige sprint te trekken naar de 6e plek. Vervolgens stonden Renske Mennen en Zoey van Lieshout aan de start bij de meisjes pupillen B. Renske laat al weken zien dat ze goed in vorm is en dat bewees ze in Roermond wederom. In de laatste ronde rende ze zo hard, dat haar veters het hoge tempo niet meer bij konden houden. Dit was een groot nadeel bij het passeren van de laatste modderpoel: haar schoenen bleven achter in de modder en er volgde een heroïsch sprint op sokken naar de finish. Dankzij haar doorzettingsvermogen leverde dit onze (letterlijk genomen) heldin op sokken een onvergetelijke 7e plek op. Zoey had haar materiaal goed op orde en bleef heel constant doorlopen. Op laatst pakte ze nog enkele plekken en ze eindigde op een hele nette 11e plek. Last but not least was het de beurt aan Aafke mennen. Bij de start van de mini-pupillen gleed ze weg en viel op de grond. Terwijl ze de rest van het deelnemersveld van zich zag weg rennen, krabbelde ze overeind en begon aan een geweldige inhaalrace. Na een kleine 500 meter had ze al 8 leeftijdsgenoten ingehaald en liep al in de eerste ronde op de 4e plek.

Op het laatste rechte stuk voor de finish liet ze zien dat ze niet naar huis wilde met de oneerbiedige 4e plek. Ze zette een sterke eindsprint in die haar een fantastische 3e plek op leverde.

De Neelderveldloop: sommige lopers vinden hem saai, al die rondjes over het gras. Onze pupillen hebben laten zien dat de Neelderveldloop meer is dan alleen een paar rondjes rennen over het gras. Het was een onvergetelijke cross waar tijdens het kerstdiner nog veel over gesproken wordt. Nu op naar de feestdagen en op 7 januari, als het kerstdiner en de oliebollen weer gezakt zijn, staan onze pupillen weer klaar aan de start van de Erima Jaspercross in Asten

Kijk hier voor meer foto’s!