Algemene informatie

Vanaf maandag 13 maart trainen we weer op de baan, hier vind je informatie over het zomerseizoen 2018.

Onze atletiekclub vindt deelname aan wedstrijden/competities erg belangrijk en gaan ervan uit dat je iedere wedstrijd/competities mee doet.

De inzet van ouders is hierbij erg belangrijk, graag vragen we jullie om te rijden, jureren of andere hulp bij wedstrijden. Vele handen maken licht werkt, hulp wordt erg gewaardeerd door onze vereniging.

Pr-trofee
Gedurende het hele zomerseizoen worden van alle pupillen en junioren C/D de verbetering van de persoonlijke records (pr) bijgehouden. De nummers 1,2 en 3 krijgen tijdens het AV-LGD sportgala in januari een mooie beker. Uitslagen kun je doorgeven aan uitslagen@av-lgd.nl

Aanmelden wedstrijden
pupillen, junioren en senioren: wedstrijden inschrijven op de website https://www.atletiek.nu/ en doorgeven aan je trainer.

Wil je op de hoogte blijven van actuele informatie:

Wedstrijden
Op deze site vind je algemene informatie over de zomerwedstrijden.

Star – meeting
De Star-meeting wordt dit jaar georganiseerd door AV-LGD, om dit evenement te laten slagen wordt de inzet van ouders erg gewaardeerd.
De Star-meeting is een besloten wedstrijd en staat alleen open voor leden van ATV Venray, LG Deurne, HAC Helmond, ‘t Jasper Sport Someren en Scopias Atletiek.  Het betreft een voorbereidingswedstrijd op de competitie voor pupillen (Athletics Champs) en junioren C/D.

Athletics Champs
de pupillen doen dit jaar wederom mee met de Athletics Champs. Er staan 5 wedstrijden gepland, iedere wedstrijd duurt maximaal 3 uur.  Meer informatie: https://www.atletiekunie.nl/voor-clubs/jeugd/athletics-champs

Competitiewedstrijden (verplichte deelname)
Voor de junioren U14, U16 staan 3 wedstrijden gepland, deelname met 3 ploegen (MD-U14 / MC-U16 / JC-U16)
Voor de junioren U18, U20 en senioren staan 3 wedstrijden gepland, deelname met 2 ploegen (V Sen. / M Sen.)

Onderlinge competitie (verplichte deelname)
Ook dit jaar organiseert AV-LGD een onderlinge competitie van 3 wedstrijden. Om deze wedstrijden goed te laten verlopen is het wenselijk dat ouders minimaal een keer meehelpen.
De atleten wordt automatisch ingedeeld, inschrijven is dus niet nodig.

Clubkampioenschappen (verplichte deelname)
Ter afsluiting van het zomerseizoen wordt er door AV-LGD de clubkampioenschappen georganiseerd, ook voor deze wedstrijd hebben wij de hulp van ouders hard nodig. De atleten wordt automatisch ingedeeld, inschrijven is dus niet nodig.

Clubkleding
Het is verplicht om bij officiële wedstrijden clubkleding te dragen, Bij andere wedstrijden stimuleert de jeugd commissie om ook hier onze club kleding te dragen.
Voor meer informatie kijk op deze website.

Reiskostenvergoeding en –betaling (jeugdleden AV-LGD)
Vervoer naar wedstrijden altijd met personenauto’s van ouders en/of trainers:

  1. Voor heen en terugreis in totaal tussen 0 – 50 kilometer betaalt jeugdlid € 2,- rechtstreeks en meteen aan chauffeur.
  2. Voor heen en terugreis in totaal tussen 50 – 100 kilometer betaalt jeugdlid € 4,- rechtstreeks en meteen aan chauffeur.
  3. Voor heen en terugreis in totaal meer dan 100 kilometer betaalt jeugdlid € 5,- rechtstreeks en meteen aan chauffeur .
 1. Vervoer naar wedstrijden per bus:De jeugdleden betalen € 6,- aan de coördinator die voor die dag benoemd is door de jeugdcommissie.Als een jeugdlid begeleid wordt door een ouder of ander familielid betalen deze dezelfde bedragen als het jeugdlid.

Vakanties
Op de onderstaande datums zijn er geen trainingen

 • Pasen zondag 09 en maandag 10 april
 • Koningsdag donderdag 27 april
 • Hemelvaart             donderdag 18 mei
 • Pinksteren zondag 28 en maandag 29 mei
 • Zomervakantie zaterdag 15 juli t/m zondag 27 augustus

 

De trainingen in de meivakantie gaan in overleg met de trainer door.

 • Meivakantie zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei 
 • Start winterseizoen maandag 02 oktober