Athletic Champs weer van start

Indoorwedstrijden Oss, Apeldoorn en Dortmund

Indoor Apeldoorn

Na het fantastische crossseizoen met veel podiumplekken en persoonlijke overwinningen duurt het altijd even voor het zomerseizoen begint. Even een adempauze tussendoor, maar niet voor alle pupillen. Sommige atleetjes kozen voor een of meerdere indoorwedstrijden.

Zo was er een leuke wedstrijd in Oss, de indrukwekkende wedstrijd in Apeldoorn en de gezellige wedstrijd in Dortmund. Voor de liefhebbers van de technische onderdelen een verademing. Zij kunnen weer gaan schitteren in hun onderdelen, want niet iedereen is een liefhebber van de looponderdelen van atletiek. En dan hebben we meteen de veelzijdigheid van de sport te pakken. Het ene moment met de benen vol modder door de ijzige kou in het bos, het andere moment geconcentreerd op de hoogspringmat in een sporthal. Dat maakt het allemaal zo veelzijdig en mooi. De indoorwedstrijden zijn ook een mooie opstap naar het zomerseizoen. Even weer het gevoel krijgen bij het hoogspringen, verspringen, vortex werpen, kogelstoten en bij al die andere onderdelen. De lente is in zicht, het kriebelt en de pupillen staan te trappelen als jonge kalfjes die voor het eerst weer de wei in worden gestuurd.

Openingswedstrijd Helmond

De openingswedstrijd vond plaats in Helmond. Waar menigeen nog aan de paasbrunch zat, waren onze pupillen alweer lekker aan het sporten op de prachtige atletiekbaan in Helmond. De Athletic Champs op 2e Paasdag was nog ijzig koud, maar dat weerhielden Jop, Renske, Loek, Aafke, Kirsten, Thijs, Fiene en Eline er niet van om de strijd naar PR’s los te laten barsten. Thijs Mennen liet het winterseizoen voor wat het was. Geen drukke bos crossen voor hem, maar gewoon lekker trainen en toewerken naar de Athletic Champs. En dat was op deze paasmaandag al meteen te zien. Met name de sprint was erg snel, dat beloofd nog wat! Loek Reinders liet bij de C-pupillen zien dat hij een complete atleet is. Alle onderdelen waren gewoon goed. Met een heerlijke lach op het gezicht voelt hij zich thuis op de baan. Eline Bartels is een van de stille fanatiekelingen, in de goede zin van het woord. Ze doet nagenoeg aan alle wedstrijden mee en ook in Helmond stond ze weer haar mannetje (of dametje in dit geval). Met name haar hoogte bij het hurk hoog was super.  Renske Mennen liet wederom zien dat ze een hele goede totaal-atlete is met prachtige prestaties op alle onderdelen. Fiene van Helmond blonk uit bij het vortex-werpen en het verspringen. Jop Slaats en Kirsten van den Hurk waren goed op dreef bij de duurloop. Last but not least: Aafke Mennen. Als mini-pupil al net zo enthousiast als haar zus Renske. Ze liet ook in de eerste wedstrijd zien dat ze op alle onderdelen mee kan. Mooi om te zien. De eerste wedstrijd was een succesvolle start van het zomerseizoen en smaakt naar meer.

Star meeting Venlo

kijk hier voor de foto’s

De weersvoorspellingen voor zondag 8 april beloofden wat: prachtig, zonnig weer met uitschieters tot 25 graden. Fantastisch weer voor een atletiekwedstrijd. Zo vertrokken de pupillen op weg naar Venlo, veel atleten en nog meer goede zin. De A-pupillen leverde voor deze wedstrijd een compleet Deurnes team af. Fantastisch om te zien dat de clubkleuren met zoveel enthousiasme verdedigd werden. Lieke Hoogers, Fiene van Helmond, Kirsten van den Hurk, Thijs Mennen, Levi van Gemert, Dani Koetsier, Myka Kuijpers en Rowan Vincent vormden een prachtig AV/LGD-team. Rowan was fantastisch op de 60m horden. Hij zweefde bijna over de obstakels heen met een lach op zijn gezicht, alsof het niets was en dat resulteerde in een tijd van 11,1 seconden. Fiene blonk uit bij het hoogspringen met een hoogte van 1,05m. De techniek was prachtig! Zoals gebruikelijk liet Kirsten zich gelden bij de afsluitende duurloop. In de eerste meters leek ze nog even van haar stuk gebracht te worden door de strijdlust van Levi, maar uiteindelijk deerde haar dat niet en dat resulteerde in een ongelofelijke afstand van 1525m in 6 minuten. De strijdlust die Levi tentoonstelde, was op deze zonnige dag ook goed te zien bij Dani en Lieke. Fantastisch om te zien dat er voor elke cm, meter en seconde geknokt wordt door deze jonge atleten. Ook Thijs was weer goed op dreef in Venlo. Met name het vortex-werpen ging geweldig goed met een afstand van 21 meter. Myka liet zien dat hij niet alleen sterk was op de loopnummers. In Venlo waren naast de benen, ook de armen prima in orde. Met een fantastische worp liet hij de vortex 25m vliegen en de kogel werd met veel power weggestoten naar 5,10m om vervolgens af te sluiten met 1500m tijdens het meters maken. Heerlijk om dit team samen te zien sporten.

De B/C-pupillen vormden een Peelland-team, samen met HAC uit Helmond. Namens de AV/LGD stonden Renske Mennen, Eline Bartels, Jop Slaats, Loek Reinders en Aafke Mennen aan de start. Eline ging goed van start. Ze liep erg goed in de team-estafette en zette een goed resultaat neer bij het hurk hoogspringen en wierp de medicienbal maar liefst 5,00m ver. Renske schitterde bij het vortex werpen met een worp van 18,50m. Wat een kracht en techniek! Jop zat lekker in zijn vel in Venlo en dat resulteerde in een hele goede afstand bij het meters maken. Maar liefst 1000m in 4 minuten. Loek was op alle onderdelen weer goed op dreef en ook in Venlo was die stralende lach er weer. Aafke moest ’s morgens nog eerst even een uurtje zwemmen om vervolgens mee te doen aan een Athletic Champs wedstrijd van bijna 3 uur. Je vraagt je wel eens af of er een rem zit op Aafkes enthousiasme in de sport. In ieder geval is ze een enorme doorzetter, dat blijkt maar weer.

De kop van het zomerseizoen is er weer af. De Athletic Champs wedstrijden zijn laagdrempelig, dus iedereen kan en mag mee doen. Goed om te zien dat de pupillen tijdens de wedstrijden van elkaar en van de begeleiders veel leren. Zo krijgen ze de techniek van de verschillende onderdelen snel beter onder de knie. Het blijft voor de pupillen erg leuk om zichzelf stapje voor stapje te beter te zien worden. Op naar de volgende wedstrijd op 22 april in Someren. Hopelijk kunnen we ook dan weer één of misschien wel twee complete AV/LGD-teams aan de start brengen.

kijk hier voor de foto’s