AV-LGD Jeugd in de prijzen in Oss

Natuurlijk is de Limbra cross competitie bij velen bekend. Maar naast deze grote competitie vind in Oss nog een kleinschalige competitie plaats: de Geert Peters crosscompetitie. AV Oss ’78 organiseert jaarlijks 6 gevarieerde crossen in en rond Oss. De crossen vinden plaats in de bossen rond Oss, in de uiterwaarde bij Lith, op de verschrikkelijk modderige motorcrossbaan in Oss en de afsluitende cross is op en rond de atletiekbaan van AV Oss ‘78. Stuk voor stuk leuke crossen, heel gemoedelijk en erg goed georganiseerd. De vier beste resultaten van iedere atleet tellen mee voor het eindklassement. Net als vorig jaar, zijn er ook dit jaar weer een aantal Deurnese jeugdleden afgereisd naar Oss om zich te meten met midden-Brabantse atleten in hun categorie.

Ivar van den Hurk

Bij de junioren waren Ivar van den Hurk en Eva Kok vertegenwoordigers van onze vereniging. Eva was bij de junioren meisjes C oppermachtig en won haar 4 wedstrijden in deze categorie. Dit was voldoende om ook het bovenste treetje van het eindpodium te bemachtigen in de competitie. Proficiat Eva! Ivar moest in de categorie jongens junioren D iets meer strijd leveren. Zoals we Ivar kennen, streed hij dapper voor elke meter van de verschillende crossen. Hij stond aan de start van 4 crossen, werd iedere cross tweede en beklom dan ook de tweede plek op het eindpodium. Goed gedaan Ivar!

 

 

 

 

Renske Mennen

De pupillen waren prima vertegenwoordigd in Oss. Kirsten van den Hurk, Renske Mennen, Myka Kuijpers, en Aafke Mennen stonden te trappelen om midden-Brabant op atletiek gebied te veroveren. Aafke had helaas een paar crossen moeten missen vanwege het behalen van haar zwem-ABC. Hierdoor haalde ze geen 4 crossen en is ze helaas niet opgenomen in het eindklassement van de meisjes pupillen C. Ze won in haar categorie wel de Lithse Hamcross en de Rusheuvelcross en ze behaalde tussendoor zelfs haar zwem-ABC. Wat een sportiviteit! Dat beloofd nog wat voor de toekomst. Keurig Aafke! Renske stond ook keurig 4 keer aan de start in Oss. Ze wist in de Docfacross nog een tweede plek te bemachtigen, maar dat kon ze helaas in de overige 3 crossen niet evenaren. Daarin werd ze wel heel constant vierde. Ze werd als eerstejaars A-pupil dan ook heel netjes 4e in deze competitie. Goed gedaan Renske!

Kirsten en Myka

In dezelfde categorie stond Kirsten, naast de vele Limbra crossen, ook nog eens 5 keer in Oss aan de start. Met overtuiging won ze alle 5 de crossen en pakte onevenaarbaar de 1e plek in de competitie. Zelfs de stadionspeaker van de afsluitende cross was onder de indruk van Kirsten’s loopkwaliteit. Heel goed gedaan Kirsten! Bij de jongens pupillen A hield Myka het tot de laatste wedstrijd spannend Hij had weliswaar 3 eerdere wedstrijden op zijn naam geschreven, maar zijn concurrent had 2 wedstrijden gewonnen en een wedstrijd meer gelopen. Bij een gelijke stand zou die extra wedstrijd roet in het eten gooien. In de afsluitende wedstrijd liet Myka heel duidelijk zien wie de beste loper in zijn categorie was. Myka startte fel en liep samen met Kirsten al snel weg bij de rest van het deelnemersveld. Onbedreigd liep hij naar de winst en zo kon ook Myka het hoogste treetje van het erepodium beklimmen. Super Myka!

 

Met het nodige eremetaal, een brok ervaring en ook wel een beetje vermoeide beentjes werd vol trots de terugreis naar Deurne ingezet, in het heerlijke voorjaarszonnetje op naar het zomerseizoen!

Kijk hier voor nog meer foto’s