AV-LGD junioren schitteren tijdens Olympic Moves

Even een korte introductie van de Olympic Moves. Middelbare scholieren in Nederland krijgen door middel van Olympic moves de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle middelbare scholen in Nederland. Olympic Moves is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. Het IVO Deurne is een van de 350 enthousiaste scholen die deelnemen aan Olympic moves.

Op het onderdeel Veldloop kunnen leerlingen die tevens lid zijn van de Lopersgroep natuurlijk niet ontbreken. Enthousiast als de dames zijn, formeerde ze een sterk loopteam en starten ze hun Olympic moves avontuur. Natuurlijk kom je niet zomaar in een finale terecht, dus het schoolteam moest zich via de regiofinale op 12 april in Nijmegen zien te plaatsen voor ‘the school final’. In Nijmegen legde het schoolteam, bestaande uit AV-LGD atleten Renske Mennen, Meike Maas, Ise Spierings en Kirsten van den Hurk de basis voor hun succes. De plaatsing voor de finale was een feit.

Helaas moest Renske vanwege een blessure afhaken voor deze finale, maar er werd een vervangster gevonden, en wat voor een. Sophie van Wouwe is een van de betere loopsters van onze buur-vereniging ATH. En zo werd een prachtig loopteam geformeerd met 4 atleten die de afgelopen Limbracompetitie op de respectievelijk 1e, 2e, 3e en 7e plek eindigden. Dat beloofde dus spektakel tijdens de landelijke finale in Papendal. Onder begeleiding van hun coach en topsportcoördinator Mingo Smulders namen de dames op vrijdag 9 juni deel aan de mooie cross over 3200m.

Onder tropische weersomstandigheden klonk om 14:00 uur het startschot van deze veldloop waarbij het team van IVO-Deurne de eerste plek wist te bemachtigen. Een prachtige prestatie van de 4 leerlingen, waarbij Sophie zelfs de sterkste was van het hele deelnemersveld in een tijd onder de 12 minuten. Een topprestatie van deze 4 meiden en natuurlijk een groot applaus voor ‘onze’ AV-LGDers Ise, Kirsten, Meike en Renske! Petje af dames!