AV-LGD organiseert Koppelcross en wandeling voor Stichting Ushersyndroom

Op zondag 13 maart organiseert de AV-LGD een koppelcross in het Zandbos. Dit keer niet voor de oliebollen of wafels, maar voor het goede doel, namelijk  de Stichting Ushersyndroom. Het syndroom van Usher is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook een progressief verlies van zicht ervaren. Uiteindelijk worden mensen met Ushersyndroom doof én blind.

Bij Lynn Kuijpers is in 2019 het syndroom van Usher vastgesteld. Lynn is de zus van Myka Kuijpers, fanatiek junior bij onze club, dochter van Ard en Susan Kuijpers, jeugdtrainer en recreant en kleindochter van Door van der Heijden, wandelaar en -trainster bij onze vereniging. Eerder vermelden we al dat Lynn gaat hardlopen in Zandvoort. Met haar run4usher wil ze zoveel mogelijk geld ophalen om wetenschappelijk onderzoek te steunen waarbij gezocht wordt naar een behandelmethode.

Om het gezin te steunen, organiseert de AV-LGD een koppelcross op zondag 13 maart aanstaande. De koppelcross voor leden, jong en oud, maar ook familie en vrienden zijn van harte welkom om mee te doen. Doel van de cross is om geld op te halen voor de Stichting Ushersyndroom. Dit keer geen oliebollencross, maar een koppelcross 4usher dus.

 

Koppelcross voor Usher
Wanneer:       zondag 13 maart
Waar:              In het Zandbos, start bij de Bosschuur
Tijden:            Lopers: Inschrijven tussen 9:30 u en 9:55 u; Loting om 10:00u; start wedstrijd om 10:30u Wandelaars: starten m 10:00u
Afstand:         Elk koppel loopt 5 grote en 5 kleine rondes; grote ronde + 800m, kleine ronde + 400m
Voor wie:       Alle leden van de AV-LGD, jong en oud, maar ook familie en vrienden kunnen inschrijven. Supporters zijn uiteraard ook van harte welkom.
Kosten:           Deelname is gratis, er staat een collectebus voor een vrijwillige bijdrage, die geheel ten goede komt van Lynn’s run4usher (Stichting Ushersyndroom)

 We hopen op een grote opkomst, we gaan er een gezellig evenement van maken!