AV-LGD succesvol bij 1e Limbracross competitie wedstrijd in Weert

Op zondag 30 oktober vond de 1e wedstrijd in de Limbracross competitie plaats  in Weert. Diverse atleten van AV-LGD stonden aan de start bij één van de afstanden tijdens deze pittige maar vooral mooie cross.

In de ochtend was het eerst de beurt aan de lange en korte cross dames en heren. Met een sterk deelnemersveld op de korte cross werden verdienstelijke plaatsen behaald door Rik van der Steen (5e plaats), Koen van de Mortel (6e plaats) en Ian Franssen (9e plaats). Bij de lange cross was een fraaie 7e plaats weggelegd voor Werner Gentle.

Bij de junioren zorgden Koen Terheijden en Pouke van Dijk voor de eerste podiumplaatsen van AV-LGD. Koen werd erg fraai 2e bij de jongens junioren A. Bij de meisjes junioren C wist Pouke een zeer knappe podiumplaats te bemachtigen. In de middag was het de beurt aan de pupillen. In totaal stonden 7 pupillen van AV-LGD aan de start. Deze pupillen lieten duidelijk zien dat ze uit het goede hout gesneden waren en streden volop mee om een zo hoog mogelijk plekje te bemachtigen in deze eerste Limbra-cross. Wouter Knijnenburg en Myka Kuijpers streden bij de jongens A-pupillen voor een top 10 plek. Dat bleek voor beiden iets te hoog gegrepen, maar met nog 8 wedstrijden te gaan weten ze nu wat ze te doen staat om dit tijdens de volgende wedstrijden wel te bereiken. Kirsten van den Hurk liet zien dat ze als 1e jaars A-pupil meekon met het geweld bij de meisjes. Ze liep lang mee in de top van de wedstrijd en veroverde uiteindelijk een hele knappe 5e plek in het sterke deelnemersveld. Bij de B-pupillen zorgde Jop Slaats voor succes voor LGD. In zijn eerste cross-wedstrijd liep hij keurig mee met de top 4. Dankzij een fantastische tweede ronde en een hele sterke eindsprint behaalde hij een prachtige 2e plek. De meisjes pupillen Eline Bartels en Renske Mennen veroverden respectievelijk een mooie 8e en 9e plek bij de meisjes-pupillen B. Bij de mini-pupillen had LGD nog een sterke stroef in handen met Aafke Mennen. Helaas viel ze in het gedrang bij de start twee keer, waardoor ze niet verder kon. Gelukkig gaf ze aan het eind van de middag aan dat ze volgende week in Belfeld weer ten strijde zal trekken.