Beginnen met hardlopen? Zet de eerste stap: Start to Run!

 

Hardlopen! Steeds meer mensen doen het, om verschillende redenen: gewichtsverlies, betere conditie of gezellig sporten in groepsverband. Opvallend is dat in Deurne en omgeving veel mensen hardlopen die nog geen lid zijn van AV-LGD. Toch heeft onze vereniging diverse trainingsgroepen van verschillende niveau’s, zodat elke loper van elk niveau er terecht kan. Kom eens 4 weken gratis en vrijblijvend meetrainen. Veel mensen zouden willen starten met hardlopen, maar zijn de drempel om te starten nog niet over. Ze denken: “Dat kan ik niet, misschien krijg ik een blessure of ik heb er geen tijd voor”. Kortom ze moeten de eerste stap, letterlijk en figuurlijk  nog zetten. Voor die mensen start er binnenkort weer een laagdrempelige cursus ‘Start to Run’. Dit is een looptraining in groepsverband, met loopmaatjes van hetzelfde niveau. Na een zevenweekse cursus kunnen deelnemers zo’n 25 minuten achter elkaar hardlopen in hun eigen tempo.

‘Start to Run’ gaat op tientallen locaties in Nederland van start. Dit is een looptraining, ontwikkeld door de Atletiekunie, met professionele, persoonlijke begeleiding op het gebied van lopen, kleding en voeding.

Zaterdag 24 Februari 2024 start op de atletiekbaan van AV-LGD aan de Vloeieindsedreef in Deurne een nieuwe cursus ‘Start to Run’. Gedurende 7 zaterdagochtenden trainen onder begeleiding van ervaren, enthousiaste en gediplomeerde trainers. Sporten met een groep gezellige loopmaatjes, die elkaar aanmoedigen en stimuleren. Samen toewerken naar de afsluitende ‘Start to Finish’ trainingsloop van 25 minuten op de zevende zaterdag. Elke week een fitter gevoel en elke kilometer ook nog een flinke hoeveelheid calorieën verbranden. Wie heeft er nog een excuus om op de bank te blijven zitten? Deelnemers ontvangen wekelijks een mail met daarin onder andere een audiocoach, artikelen en tips.

Duizenden lopers zijn de afgelopen jaren via Start to Run aan een veilige en gezonde hardloopcarrière begonnen. Het vormt een gezonde en veilige start, samen met loopmaatjes uit de eigen omgeving, onder begeleiding van deskundige en ervaren trainers van onder andere AV-LGD.

Na afloop van de cursus kunnen deelnemers nog 4 weken gratis deelnemen aan de reguliere AV-LGD-trainingen. Meer informatie is te verkrijgen via Hardlopen.nl – Start to Run, waar ook aangemeld kan worden.

Wellicht heb je wel interesse, maar komen de data of zaterdagochtenden niet uit. Of is er al  wel hardloopervaring, maar wil je gerichter of in groepsverband trainen. Ook dan kun je je aanmelden via deze website en kun je 4 weken vrijblijvend meetrainen. De trainers inventariseren dan vooraf in welke trainingsgroep je het beste past en wat een goed trainingsprogramma zou zijn.