Brabants goud, zilver en brons voor LGD-Junioren.

Harm van den Berkmortel Brabants Kampioen 80m Jongens Junioren D.

Het Brabants Kampioenschap voor Junioren CD op 9 juli in Uden  is zeer succesvol  verlopen voor de  AV-LGD-atleten met  een gouden, zilveren en bronzen medaille:

Een gouden medaille en het Brabants Kampioenschap op de 80m sprint werd  zeer overtuigend  behaald door  D-Junior Harm van den Berkmortel . Harm won zijn serie in 10.56 sec., plaatste zich via een 2e plaats in de halve finale met 10.52 sec. voor de finale. De finale was een spannend gevecht maar met een klein verschil van 0.08 sec. op Stijn Hendriks van Scorpio Oosterhout  was Harm met een geweldige tijd van 10.40 sec. duidelijk de snelste en Brabants Kampioen. Harm verbeterde daarmee het clubrecord dat sinds 1999 op naam stond van  Ivo van Ganzewinkel en Stefan van Lieshout.

Een zilveren medaille was er ook voor Harm van den Berkmortel bij het verspringen met een afstand van 5.20m. Hij verbeterde daarmee het 16 jaar oude clubrecord van Stefan van Lieshout (5.09); hij kwam 5 cm tekort op Stijn Hendriks van Scorpio Oosterhout  die kampioen werd op dit nummer met 5.25m.

De  bronzen medaille werd behaald door de Jongens Junioren C  op de estafette 4 x 100m. Het kwartet bestond uit startloper Han Baselier, gevolgd door Harm van den Berkmortel, Tom Honings en slotloper Jurn Strik. De jongens van Spado  uit Bergen op Zoom kwamen nog sterk opzetten maar die aanval werd afgeslagen. De teams  van Prins Hendrik (Vught) en GVAC (Veldhoven) waren duidelijk te snel maar het brons ging in een tijd van 49.75 sec. wel naar Han, Harm, Tom en Jurn.

Verder was er bij de Jongens C  voor Han Baselier een 5e plaats bij het hoogspringen (1.60) en een 10e plaats bij het verspringen (4.70). Tom Honings werd 6e op de 800m in een fantastisch persoonlijk record van 2.09.94 en was 8e bij het discuswerpen met 21.72m. Jurn Strik werd 12e op de 100m sprint (12.79 sec) en 9e op de 800m (2.18.93).