Clubkampioenschappen 2023

Clubkampioenschappen AV-LGD
De eerste zondag van oktober is het inmiddels vaste prik: de Clubkampioenschappen van onze vereniging. In alle vroegte startte de organisatie met de opbouw van de baan. De tijdmeting, verspringbakken, hoogspringmatten, werplijnen en hordes werden klaargezet. Rond de klok van 10 uur stond alles gereed en meldden de eerste atleten zich bij de wedstrijdleiding voor hun startnummer. 61 Atleten zouden met elkaar de sportieve strijd aangaan om de eeuwige roem in de annalen van de club.

Pupillen
In een heerlijk ochtendzonnetje stonden de jongste leden van onze club klaar voor de start van hun meerkamp. De loopnummers bestonden uit een sprint en een lange afstand. Voor het werpen werden de vortexen uit de kast gehaald en natuurlijk mochten de springonderdelen verspringen en hoogspringen niet ontbreken.

U8 (mini pupillen)
Fiene en Cato namen het tegen elkaar op in de categorie die voorheen ook wel mini-pupillen genoemd werd. Cato was net iets beter in het werpen, maar de op de sprint en loopnummers was het toch Fiene die tijdens haar eerste wedstrijd net iets sterker was. Bij de jongens waren het ook twee strijders, Jonas en Cas. Bij het verspringen was het nog erg spannend, maar op de andere onderdelen was Jonas duidelijk een maatje te groot voor Cas. De kampioenen in deze categorie: Fiene en Jonas. Super knap!

U9 (C-pupillen)
Bij de meisjes was er een stevige strijd tussen 5 meiden. Marlijn, Mirthe, Julia, Jip en Iris namen het tegen elkaar op. Jip was snel op de sprint, samen met Mirthe, Julia was de sterkste bij het vortex werpen, waar ook Marijn prima haar best deed, maar uiteindelijk was het Iris die de sterkste was. Bij de jongens stonden twee stoere kerels aan de start. Thomas en Mika namen het tegen elkaar op. Thomas was de sterkste op de sprint en het hurkhoogspringen, maar Mika was net een tandje beter op de andere onderdelen, waardoor hij het hoogste treedje van het podium mocht beklimmen. Gefeliciteerd Iris en Mika !

U10 (B-pupillen)
Het kampioenschap ging tussen 4 dappere dames: Suus, Ize, Lisa en Minke. Suus had, net als Lisa een hele mooie vortexworp in de armen. Ize was stond op alle onderdelen haar mannetje (of eigenlijk haar stoer dame) en Minke was ontzettend sterk bij het verspringen. Bij de jongens stonden er maar liefst 5 atleten aan de start. Niels, Sep, Bas, Loek en Remi. Voor Sep was het zijn eerste wedstrijd en dat ging helemaal niet slecht. Met name het verspringen was meer dan uitstekend! Ook Niels stond zijn mannetje tijdens deze zonnige dag. Bas wist de 800m nipt te winnen van Loek. Uiteindelijk was het Brabants kampioen Remi die, met name dankzij een geweldige vortex-worp, de eerste plaats wist te bemachtigen. Proficiat Minke en Remi!

U12 (A-pupillen)
De eerstejaars en tweedejaars A-pupillen vormen altijd een grote groep en dat was dit jaar niet anders. Bij de meisjes stonden er maar liefst 6 atleten aan de start. Emma, Indy, Beau, Boh, Merel en Marit gingen er helemaal voor! Emma ging erg goed op de 800m, terwijl Indy een supersprong in de benen had. Beau liet een hoge sprong zien en Boh liet de vortex fluitend door de lucht vliegen. Merel was de snelste op de 800m en Marit had een super sprint in de benen. Uiteindelijk verzamelde Marit de meeste punten. Bij de jongens wisten Mika, Luuk, Nick, Tim, Jip, Sam en Loek een prachtige strijd te leveren op de Deurnese baan. Mika was geweldig met de vortex, Luuk had een nette 800m in de benen. Nick was goed voor een nette sprint en verre sprong. Tim scoorde overal keurig, zoals een echte meerkamper dat kan. Ook Jip was goed op alle onderdelen. Dam had een geweldige 800m en een verre sprong in de benen, maar er was er eentje die boven alles en iedereen uitstak en dat was Loek. Aan het eind van de dag hadden we dan ook twee prachtige kampioenen: Marit en Loek, gefeliciteerd!

Na afloop werden alle pupillen getrakteerd op een heerlijke slush-puppy. Heerlijk verkoelend op deze warme herfstdag en natuurlijk allemaal dik verdiend!

Junioren
De junioren kregen een vergelijkbaar programma voor de kiezen, alleen hadden zij het discuswerpen in plaats van het vortexwerpen en stond er een extra onderdeel op het programma, namelijk het hordenlopen. Het afgelopen jaar heeft de vereniging enkele oefenhorden aangeschaft die tijdens de trainingen volop ingezet werden. Nu eens kijken of dat ook z’n vruchten af zou werpen bij een echte wedstrijd.

U14 (D-junioren)
In deze categorie stond ook een mooi stel meiden aan de start: Julia, Veerle, Puck, Bente, Vive, Meike en Laura. Om te starten kregen ze de 60m horden voor hun kiezen. Oefening baart kunst zeggen ze wel eens en dat was te zien. Voor de een was het wat lastiger dan voor de  ander, maar uiteindelijk legde alle meiden de 60m zonder kleerscheuren af. Het was al snel duidelijk dat Laura de sterkste was van allemaal. Ze was op alle onderdelen het sterkst, behalve bij het discuswerpen, daar was het Meike die de discus het verst door de lucht wist te slingeren. Ook bij de mannen stonden er 5 stoere atleten aan de start. Koen, Abel, Len, Jahmairo en Loek kwamen allemaal prima over de horden heen en ook hier was de nummer 1 snel duidelijk. Loek was op alle onderdelen de sterkste. Gefeliciteerd Laura en Loek!

U16 (C-junioren)
Nu komen we aan de wat dunner bezaaide categorieën. Bij de meisjes U16 hadden we slechts één atlete aan de start. Ise stond er maar mooi en bezorgde het publiek ook het nodige kijkplezier. Een meer dan prima discusworp, een nette 1000m en natuurlijk mooie sprongen bij het hoogspringen. Bij de mannen waren het Myka en Dani die naast een hoop lol ook de nodige sportieve strijd op de baan tentoonspreidden. Dani was van de twee de sterkste op alle onderdelen en dus een verdiende kampioen. Gefeliciteerd Ise en Dani!

U20 & U18 (A & B-junioren)
Slechts 1 deelnemende atlete per categorie bij de vrouwen, Anne bij de U18 en Jikke bij de U20. Goed om te zien dat deze twee dames er altijd zijn bij de thuiswedstrijden. Anne en Jikke wisten beiden op de 100m een mooi persoonlijk record neer te zetten en uiteraard werden ze biede clubkampioen. Proficiat Anne en Jikke!

Bij de mannen U18 was er iets meer strijd, want daar stonden Ivar, Mads en Dante aan de start. Ivar was de snelste op de 1000m en Mads wist op alle andere onderdelen zijn mannetje te staan, maar uiteindelijk was het Dante die er met kop en schouders bovenuit stak. Een terechte clubkampioen, proficiat Dante!

John was de enige atleet aan de start bij de ,mannen U20.Ook hij pikte nog een mooi PR mee bij het discuswerpen en werd natuurlijk clubkampioen. Gefeliciteerd John!

Senioren en masters
Voor de senioren werden de horden toch maar even aan de kant gezet. Het is natuurlijk een ontzettend blessuregevoelig onderdeel, dus nam de organisatie het zekere voor het onzekere. We hadden dit jaar vijf atleten aan de start. Pouke en Karin bij de senioren vrouwen, Sven, René en Han bij de mannen senioren. We werden getrakteerd op een mooie sprong over 1,80m van Han, een mooie sprint tussen René, Sven en de U16 mannen. We zagen ook een mooie worp van specialist Karin bij het discuswerpen en Pouke zette een keurige sprint neer. Uiteindelijk werden Han, en Pouke clubkampioen. Gefeliciteerd!

De clubkampioenen op een rij:

Vrouwen Mannen
U8 Iris Mika
U10 Minke Remi
U12 Marit Loek (van den Boomen)
U14 Laura Loek (Reinders)
U16 Ise Dani
U18 Anne Dante
U20 Jikke John
Senioren Pouke Han

Alle uitslagen en tijden staan hier de foto’s vind je hier

Uiteraard volgde er nog een prijsuitreiking waarbij een applausje voor alle vrijwilligers die de organisatie op zich namen niet mocht ontbreken. Na een heerlijk zonnige dag op de atletiekbaan keerden atleten en publiek moe maar voldaan huiswaarts om nog even na te genieten van deze mooie sportdag. Tot volgend jaar!