• Renske en Ise

  • Evi

  • Nienke en Noëlle

  • Meike

  • Laura en Julia

  • Ilse

  • Junioren D - Best

Game on! voor onze jeugd

Eindelijk was het dan zover: de eerste wedstrijden voor de jeugd zijn weer van start gegaan. Op zaterdag 19 juni vond de eerste competitiewedstrijd plaats bij AV Generaal Michaëlis in Best en zondag was  ATH’s trackmeeting in Eindhoven. De strijd barstte weer los voor de jeugd, die uiteraard stond te trappelen om iets moois op de baan te laten zien. En mooi werd het dit weekend!

Zaterdag – Best

Op zaterdag reisden 5 dappere D-junioren af naar Best voor hun eerste competitiewedstrijd bij de junioren. Door de Corona-maatregelen zijn er wat onderlinge wedstrijden geweest, maar zelfs voor de tweedejaars junioren was alles nieuw en dus ook een beetje spannend. Myka Kuijpers beet het spits af met het speerwerpen. Donderdag tijdens de laatste training voor deze wedstrijd had Robin Hamecher samen met Myka nog even de puntjes op de i gezet en dat was te zien. Hij had prachtige worpen en eindige uiteindelijk op de 4e plek met een worp van 23,30m. De kop was eraf en de andere heer in het gezelschap startte ook voor zijn eerste nieuwe onderdeel. Jop Slaats verschalkte de horden die over 80m verdeeld stonden alsof het niets was en zette een keurig PR neer. Ook bij het hoogspringen deed hij het erg goed met een PR van 1,25m. Goed gedaan heren!

Naast de jongens stonden er ook vier meiden aan de start en dat waren niet de minsten: Eline Bartels, Kirsten van den Hurk, Luna Jacobs en Renske Mennen wilden met liefde en plezier de Deurnese eer verdedigen. Eline blonk uit bij het hoogspringen en sprong naar een hele mooie hoogte van 1,30m. Wauw! Kirsten liet zien dat ze naast de lange afstand en de cross ook een hele goede hordenloopster is. Ze behaalde een mooi PR met een tijd van 12,91. Netjes! Luna was zoals altijd ook weer goed gemutst aan de start verschenen in Best. Het onderdeel kogelstoten ligt deze krachtpatser wel. Ze stootte de kogel naar een nieuw Pr van 4,99m. Yes! Last but not least was het de beurt aan ons sprintkanon Renske. Ze sloot de dag af met maar liefst twee podiumplekken. Bij het verspringen sprong ze naar 4,07 en tijdens de afrondende sprint snelde ze naar een tijd van 9,169, terwijl de nummer2 van de wedstrijd 9.164 liep. Een supertijd!

Naast de onderdelen werd er uiteraard gezellig gekletst. Met elkaar maar ook met atleten van andere teams die ze al zolang niet gesproken hadden. Het voelde weer als vanouds en dat is heel erg fijn. Een topdag dus!

Zondag – Eindhoven

De ATH trackmeeting was vorig jaar ook een zeer goed georganiseerde wedstrijd waar een aantal atleten van ons aan de start stond. Ook dit jaar was het deelnemersveld sterk en groot met zo’n kleine 300 deelnemers. De AV-LGD was ook weer goed vertegenwoordigd met maar liefst 16 jeugdleden, 3 jongemannen en 13 jongedames aan de start in Eindhoven.

Bij de jongens pupillen C was het Ties Joosten die erg sterk aan zijn onderdelen begon. Hij zette 3 PR’s neer en vooral het balwerpen ging erg goed met een afstand van 15,36m. De categorie jongens junioren C was vertegenwoordigd door Ivar van den Hurk. Hij stond aan de start van de 1500m en zette een keurig tijd neer van 5,31,87, een mooi PR. Vervolgens stond onze topsprinter Harm van de Berkmortel aan de start bij de jongens U18. Net geen PR, maar wel de winst in de wedstrijd, daar mogen we als vereniging weer trots op zijn. Erg goed gedaan mannen!

Bij de meisjes pupillen C, stond Janske Mennen aan de start van de 40m sprint. Ze zette een mooi PR neer van 8,29. Kei goed! De meisjes pupillen B werden vertegenwoordigd door Evi den Engelsman en Merel Maas. Evi had een hele mooi sprong in haar mars bij het verspringen en vloog naar een afstand van 2,74m. Merel is een van onze toptalenten en dat liet ze zien bij haar onderdelen. Vooral het balwerpen ging haar goed af en ze wierp de bal naar een afstand van 17,68m. Wauw! Bij de meisje pupillen A hebben we een fanatieke lichting met Meike Maas, Nienke den Engelsman, Noëlle Martens, Vive Spierings, Aafke Mennen, Laura Verhallen en Julia van Duijnhoven aan de start in Eindhoven. Meike wist maar liefst 4 PR’s neer te zetten, een prestatie op zich, zeker als je weet dat Meike nagenoeg bij elke wedstrijd aan de start staat. Bij et verspringen sprong ze zelfs naar 3,52m. Super! Ook Nienke den Engelsman liet zien een goede sprong in huis te hebben en sprong nar een afstand van 3,43m. Topper. Noëlle is ook zo’n groeibriljant van onze vereniging. Beetje bij beetje wordt ze steeds beter in alle onderdelen. Op deze mooie zondag zette Noëlle ook 4 PR’s neer, met een hele mooie op de 600m door een tijd neer te zetten van 2:18,09. Vive zette een keurige tijd neer op de 1000m: 4:03,30. Op naar een tijd onder de 4 minuten Vive, je bent er bijna! Aafke wist een nieuw PR neer te zetten op de sprint. Deze van nature lange afstandsloopster wist na 60m precies 11 seconden rond op de teller te zetten. Top! Julia wist er op hetzelfde sprintonderdeel ook een mooi PR uit te persen. Een tijd van 11,81 is een keurig resultaat op de 60m sprint. Laura heeft de afgelopen tijd al vaker laten zien dat ze een goed allround atlete is. Vandaag had ze een hele goede 1000m in de benen. Ze zette een tijd neer van 3,58,44, heel netjes onder de 4 minuten. Echt heel goed gedaan! Ten slotte hebben we natuurlijk nog onze junioren. Ise Spierings, Renske Mennen en Kirsten van den Hurk waren present in het Eindhovense. Ise wisteen Pr neer te zetten bij het speerwerpen. Geen topafstand, maar PR is PR! Kirsten zette 2 PR’s neer waarvan een hele nette op de 60m sprint: 9,67 en dat is 0,03 seconden onder haar oude PR. Close finish! Renske had net als Kirsten haar tweede wedstrijd in twee dagen, maar daar was niets van te merken. Ze wist de 600m af te leggen in een tijd van 1:47,12. Renske wist het zelfs voor elkaar te krijgen om haar scherpe tijd op de 60m sprint voor de tweede keer dit weekend te verbeteren naar een tijd onder de 9 seconden: 8,91 is een hele mooi PR om dit sportieve weekend mee af te sluiten.

Het was een weekend van weerzien met de andere clubs, een weekend van heerlijk sporten, genieten, gezelligheid én… een weekend van maar liefst 47 (!) PR’s. Heerlijk, zo’n ‘Game on’-weekend!