Core stability

Binnen de LGD is er al enkele jaren een fanatieke groep die wekelijks traint voor een betere romp stabiliteit.
 

Core Stability is niet meer dan de stabiliteit van de romp. Het effect van Core stability training zorgt ervoor dat de romp (waaronder het bekken) stabiel blijft waardoor er minder kracht op de onderste extremiteit komt. Een sterke core optimaliseert je sportprestaties, voorkomt blessures en zorgt voor een goede houding”.
 

Een aantal jaren geleden is Esther Arts gestart met deze trainingen. Na haar vertrek en tijdelijke trainer Bas, heeft Rob de Jager deze training een hele tijd verzorgd. 

Wekelijks wordt er op maandag tussen 19.00u en 20.00u fanatiek getraind. In het zomerseizoen kun je ons op de baan op een matje zien liggen. In de winter kunnen we gebruik maken van de gymzaal van het Peelland college.  We doen allerlei oefeningen in het kader van rompstabiliteit. 

Na het overlijden van Rob de Jager hebben Maria van Dinther en ik de training een poosje gegeven omdat we overtuigd zijn van het belang van deze trainingen. Maar hoewel we hartstikke fanatiek zijn, zijn we ontzettend blij dat we inmiddels weer een professional hebben. Thijs Hikspoors (fysiotherapeut en sinds kort werkzaam bij fysio Louwers) heeft het stokje inmiddels overgenomen.

Als je zin hebt om je aan te sluiten bij deze groep fanatieke sporters, ben je welkom op maandagavond van 19.00u tot 20.00u!

 

Tonny Kersten