De uitvinder van de cross zal in zijn nopjes zijn geweest bij het zien van de taferelen in het Deurnese bos. Het gekletter van de lange spikes in de regen, kou en modder. Ploeteren, bergje op, bergje af, boomwortels ontwijken. Ja, dit is cross zoals het bedoeld is!

Zoals we gewend zijn staan er in Deurne veel (oud) AV-LGD leden aan de start. Zo zagen we een Yente Dielis, Koen Terheijden en Luzan Jansen voorbij vliegen door het Deurnese bos. Ook jeugdtrainers Sven van den Hurk en Robin Hammecher lieten zich van hun beste kant zien en startten in Deurne. Het resulteerde bij de trimloop in de ochtend en de korte en lange cross in maar liefst 8 podiumplekken voor onze club, met winst in hun categorie voor Koen van Kessel (korte trimloop), Marjolein Hanssen (korte trimloop) en  Mark van Kessel (lange cross). Een goed begin is het halve werk!

Junioren

Pouke van Dijk had het zwaar in de thuiswedstrijd in de categorie meisjes junioren A. Ze liep naar eigen zeggen niet lekker, maar ze wist er toch nog een podiumplek uit te slepen. Op karakter naar plek 3!

Vervolgens was het de beurt aan de jongens junioren B. Ivar van den Hurk en Remco Linders. In zijn enthousiasme probeerde Ivar met de kop van de wedstrijd mee te lopen, maar dat moest hij uiteindelijk bekopen. Het leverde een nette 7e plek op. Remco loopt trouw mee in de vele Limbra-crossen en ook in Deurne liet hij zien dat hij kon bikkelen en liep naar plek 11. John Linders maakt er een speciaal jaar van dit jaar. Als junior B kiest hij ervoor om, samen met moeder Trea, de korte crossen te lopen. Daardoor komt hij niet altijd in de uitslag van zijn categorie voor, maar hij staat er wel. Chapeau John!

De meisjes junioren B werden vertegenwoordigd door Anne de Vries en Jikke van Dijk. Anne is niet zo’n fanatieke crosser, maar de thuiswedstrijd zal ze niet snel laten schieten. Ze eindigde net voor Jikke op plek 9. Jikke wist haar vierde cross van het seizoen te volbrengen, dus de beloning aan het eind van het seizoen is binnen!

Dani Koetsier was de enige AV-LGD-er aan de start bij de jongens junioren C en liep steady als altijd een nette cross. Hij eindigde op plek 17.

Gelukkig kwam er meer geel-blauw aan de start bij de meisjes junioren C. Kirsten van den Hurk, Hilda Hoogers, Lieke Hoogers en Luna Jacobs stonden aan de start. Voor Kirsten was het na de Warandeloop, waar ze knap 5e werd, de tweede cross van het weekend. Van vermoeidheid was geen sprake, want Kirsten snelde naar het hoogste treetje op het podium. Superknap. Wat ook superknap was, was de prestatie van Hilda. In Tegelen was ze gespannen en moest ze even haar weg weten te vinden, maar de schroom was er in Deurne helemaal af. Ze liep ontzettend sterk en eindigde op het podium. Een hele knappe 3e plek. Proficiat Hilda! Luna was de laatste van het gezin die aan de start stond. Na haar vader en moeder in het ochtendprogramma, was het nu de beurt aan Luna. Ze liep heel netjes naar plek 13, gevolgd door Lieke op plek 14. Keurig dames!

Tijn de Koning, Jop Slaats, Jens Munsters, Loek Reinders, Linus van Hout en Len Proenings vertegenwoordigde de jongens junioren D. Naast de Deurnese toppers stond er een krachtpatser uit Maastricht en twee hele sterke lopers uit Hilversum aan de start, die de podiumplekken wisten te bemachtigen. Daarachter was het de strijd om plek 4. Uiteindelijk was het Jens die ervandoor ging met de eerste plek naast het podium, gevolgd door Tijn op plek 5. Jop was net hersteld van een tijdje afwezigheid en wist in Deurne knap vol te houden. Hij eindigde keurig in de middenmoot op plek 16. Vervolgens streden Loek, Linus en Len hun onderlinge strijd. Loek werd daarbij 30e, op de hielen gezeten door Linus op plek 31 en Len op plek 32.

Het slotstuk was geheel geel-blauw gekleurd. Bij de meisjes junioren D stonden maar liefst 9 AV-LGD leden aan de start. Dat was een derde van het deelnemersveld! Renke Mennen stond in Deurne eveneens aan de start van haar tweede cross van het weekend. Ze heeft de smaak helemaal te pakken en liep ongenaakbaar naar de winst. Applaus! Laura Verhallen wist wederom beslag te leggen op plek 4 op luttele seconden gevolgd door Meike Maas en Eline Bartels op respectievelijk plek 5 en 6. Kort daarna eindigde Zoey van Lieshout op plek 8 en Ise Spierings op plek 9. Maar liefst 6 atleten in de top 10. Ongekend! Vervolgens wist Veerle Mouris zich keurig te handhaven in de midden moot en nam plek 18 in bezit, gevolgd door Nienke den Engelsman op plek 21. Evy van Dooren wist haar eerste cross te volbrengen en werd 27e , wat gewoon een prima prestatie is.

Pupillen

De jongens pupillen A trapten als altijd de cross voor de pupillen af. Jip, Bas, Bram en Mika stond schouder aan schouder aan de start in hun AV-LGD tenue. Hun blauwe jassen gingen 2 minuten voor de start uit -wat overigens leidde tot fronsende wenkbrauwen van sponsoren Rijschool Wilco en Koning Koudetechniek- maar de stoere strijders lopen gewoon in hun shirt of hemd. Geen kou, aan de bak. Jip, Bas, Bram en Mika gingen alle tot het uiterste en liepen allemaal op hun eigen tempo naar verdienstelijke plaatsen. Klasse mannen!

Bij de meisjes pupillen A was het wederom dringen geblazen. Liefst 14 (!!) pupillen van onze eigen club stonden aan de start! We noteren: Aafke, Vive, Merel, Saar, Nienke, Julia, Puck, Noelle, Jasmijn, Emma, Milou, Puck, Evi en Beau. En daarnaast nog 34 atleten van de andere verenigingen. Aafke en Vive deden als altijd mee voor het podium, waarbij Vive er nét naast greep en Aafke als derde terug was. Kort daarachter was het Merel, gevolgd door de moegestreden Saar en Nienke. Julia, Puck en Noelle hadden ook weer een goede race en Jasmijn, Emma (met een prachtige eindsprint!) en Milou deden als 1e jaars A weer heel goed mee in dit zware veld. Maar ook aandacht voor Puck, Evi en Beau die ook op een goede race kunnen terugkijken op het zware parcours. Chapeau!

Bij de jongens pupillen B waren het Simon, Loek en de broertjes (en tweeling) Luuk en Nick die aan de aftrap waren. De sterke Simon was als eerste terug van de AV LGD op een keurige 8e plaats, gevolgd door Loek. En dan werd het moeilijk voor de verslaggever: is het Nick of Luuk die als eerste voorbij kwam? Gelukkig zijn er startnummers en konden we zien dat het Nick was die zijn broertje nipt aftroefde. Ook hier weer met geweldige eindsprints, die hun enthousiasme overbrachten op het beperkt aantal toeschouwers.

Marit en Janske vertegenwoordigden de meisjes pupillen B. Zoals altijd start deze goedlachse dames wat rustiger, maar kwamen de ze met een ijzersterke tweede ronde weer op een mooie plek in het klassement. Goed gedaan Marit en Jankse!

Max, Remi en Loek waren de kleine strijders bij de jongens pupillen C. Max had de eer om op de minst leuke plek te eindigen: 4e. net geen beker, wat jammer Max. Maar dat gaat je nog zeker lukken. En wat te denken van Remi? Die kwam weer netjes als 5e binnen en was het Loek die ook keurig in de middenmoot eindigde: goed bezig (kleine) mannen!

Bij de meisjes pupillen C waren het Minke en Nena die beide lieten zien sterk te zijn. Ondanks de ijzige regen gingen ze va blanke en hadden beide een hele mooie race.

Het slotstuk van deze prachtige cross was voor de mini’s. Dat betekent zoals altijd qua opbouw niet de meest stabiele cross, maar voor de mensen bij de start spektakel. Met een sprint a la Bolt in zijn beste dagen knallen de kleintjes weg. Mika en Julia deden daar ook aan mee, maar lieten zien dat ze veel in de tank hadden. Mika kwam netjes als 4e over de finish en Julia snelde naar de tweede plek en tweede podiumplaats in twee weken. Prachtig!

Zo kwam er een einde aan een hele mooie Zandboscross met veel deelnemers, veel podiumplekken, veel in- en ontspanning. Allemaal dingen die we deze lastige tijd zo goed kunnen gebruiken. Petje af voor de organisatie en alle deelnemers om dit evenement goed en veilig door te laten gaan. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar de Astense bossen geel-blauw gaan kleuren. Eerst even genieten van de feestdagen in december en dan op naar de Jaspercross op 9 januari!

klik hier voor de foto’s!