Zondag 1 december vond onder perfecte omstandigheden de 36e KPN NetwerkNL Zandboscross plaats. Al dagen voorafgaand aan het evenement waren vele vrijwilligers druk in de weer geweest om het parcours perfect op te leveren. En achteraf kan gezegd worden; dat is meer dan gelukt! De aanwezigheid van zwarte piet en een grote vertegenwoordiging van de hoofdsponsor KPN NetwerkNL maakten het evenement compleet. Tevens was er voor alle deelnemers na afloop nog een heerlijke chocoladeletter en werden er diverse gadgets door KPN NetwerkNL uitgedeeld. De organisatie kan terug kijken op een opnieuw zeer geslaagde editie en laat maar weer eens zien dat deze cross tot de beste uit de regio behoort! De overwinning bij de lange cross senioren heren ging naar Teun Duisters. Bij de lange cross senioren vrouwen won Sophie Dielissen. Op de korte cross senioren heren was Casper van der Putten de sterkste. Op dezelfde afstand bij de vrouwen ging de overwinning naar Emmie Weekers.

In de ochtend werd om 10.30 uur gestart met de trimloop kort en lang. Bij de heren korte trimloop was Stijn van Kessel de snelste, bij de vrouwen was dat Awital Mannheim. Bij de heren lange trimloop won Mark van Kessel (alias Prins Mark II van de Peelstrekels) met afstand.
Hij liep bijna twee minuten sneller dan de nummer twee. Op dezelfde afstand bij de vrouwen was Jessie Hesseling de snelste. In totaal stonden er ruim 130 atleten aan de start bij de korte en lange trimloop.

Om 11.30 ws de start van de lange cross. Op deze afstand waren er helaas geen podiumplaatsen voor AV-LGD, John Tielen kwam nog het dichste in de buurt met een verdienstelijke 5e plaats bij de mannen senioren 40. Op een sterk deelnemersveld bij de korte cross mannen wist Rik van der Steen een knappe 6e plaats te bemachtigen. Even later behaalde Fiona Jaberg wel een mooie podiumplaats (3e plaats) op de korte cross dames.

Vervolgens was het de beurt aan de junioren. Hier waren veel AV-LGD’ers vertegenwoordigd, maar helaas kwamen de meeste jongens en meisjes net te kort voor een podiumplaats. Dat gold onder andere voor Tom Honings (5e bij de jongens junioren A), Yente Dielis (6e bij de meisjes junioren A), Thijs van den Heuvel (9e bij de jongens junioren B), Pouke van Dijk (4e bij de meisjes junioren B) en Ivar van den Hurk (6e bij de jongens junioren C). Een podiumplaats was er wel weer voor Kirsten van den Hurk, die 2e werd bij de meisjes junioren D.

De middag werd afgesloten met de pupillen. Hier was opnieuw succes voor AV-LGD. Tijn de Koning wist in een groot deelnemersveld een knappe 3e plaats bij de jongens junioren A te bemachtigen. Op dezelfde afstand behaalden Jens Munsters (5e plaats) en Jop Slaats (6e plaats) ook een zeer verdienstelijke klassering. Ook bij de meisjes pupillen A was er een podiumplaats voor AV-LGD; Renske Mennen werd op deze afstand derde. Haar jongere zus Aafke deed dat later nog eens over door eveneens een 3e plaats te bemachtigen, maar dan bij de meisjes pupillen B. Bij de kleinste categorie (jongens mini pupillen) behaalde Simon Bartels ook een 3e plaats voor AV-LGD.3

kijk hier voor de uitslagen en hier voor de foto’s.