Deelnemers voor onderzoek tijdens Zevenheuvelentrail gezocht!

Graag zouden wij u erop willen attenderen dat het Radboudumc een grootschalig onderzoek is gestart naar hart- en vaatziekten bij sporters. In dit onderzoek wordt de hart- en vaatgezondheid van hardlopers onderzocht met als doel om onderliggende ziekten vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Meer informatie over het onderzoek kunt u hieronder lezen.

Mochten er binnen uw vereniging fanatieke hardlopers zijn die deelnemen aan de Zevenheuvelentrail (10 september 2022), dan vragen wij u vriendelijk om deze oproep met hen te delen.

 

Sporten is gezond, maar voorkomt niet altijd de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. De afdeling Fysiologie van het Radboudumc gaat daarom onderzoeken of signaalstoffen van het hart die vrijkomen tijdens inspanning gebruikt kunnen worden om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen.

Het onderzoeksteam is op zoek naar de volgende deelnemers:

  • U bent 40 – 69 jaar oud;
  • U rent 21, 28 of 42 km bij de Zevenheuvelentrail

Het onderzoek bestaat uit 3 tot 4 bezoeken:

  1. Metingen in rust (7 of 8 september (tussen 16:00 en 20:00) of 10 september (9.00 – 12.00)) in het Radboudumc: lengte, gewicht, lichaamssamenstelling, bloeddruk, bloedafname en invullen vragenlijst (duur: ±30 min).
  2. Metingen na finish Zevenheuvelentrail: bloedafname bij de onderzoekstent bij de finish (duur: ±10 min).
  3. Herstel metingen (11 september, tussen 15:00 en 21:00) in het Radboudumc: bloedafname (duur: ±5 min).
  4. In een selectie van deelnemers wordt in overleg een extra afspraak gemaakt voor een CT-scan van het hart (duur: ±1 uur).

Uitgebreide informatie over de achtergrond en uitvoering van het onderzoek vindt u via deze link. Na afronding van het onderzoek ontvangt u uw persoonlijke resultaten over uw lichaamssamenstelling, spiermassa en vetpercentage.

Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe manieren om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen? Doe dan mee aan dit onderzoek en vul het aanmeldformulier in via deze link: deelname onderzoek Zevenheuvelentrail. Het onderzoeksteam zal dan contact met u opnemen.

Met sportieve groet,

Namens het onderzoeksteam,

drs. Sylvan Janssen
drs. Kristian Berge
dr. Wim Vroemen
ir. Alma Mingels
dr. Thijs Eijsvogels
prof. dr. Maria Hopman