Donkere wolken boven de pupillen

De kop klinkt dramatischer dan het was, maar feitelijk gezien klopte het op 8 september jl. wel. Er hingen een heleboel donkere wolken boven de finale van de Athletic Champs én boven de scholierenloop. Het was te hopen dat de regen geen roet in het eten zou gooien.

Vooraf hadden enkele atleten last van keuze-stress: kies ik voor de finale van de Athletic Champs of voor de altijd gezellige scholierenloop? Uiteindelijk vond er een mooie verdeling plaats en kon er op alle fronten een gooi naar een van de podiumplekken worden gedaan door de vele AV-LGD pupillen.

Ilse

A-pupillen
In Venlo traden zes A-pupillen aan voor de laatste Athletic Champs van het seizoen. Het team bestaande uit Eline Bartels, Ise Spierings, Luuk Rooseboom, Thijs Mennen, Zoey van Lieshout en Myka Kuijpers werd aangevuld met 3 stoere atleten uit Helden. Het team was tijdens de team-estafette nog niet helemaal op elkaar ingespeeld en dat resulteerde in de 7e plek. Geen geweldige start, aar er was geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Direct na de team-estafette was het tijd voor de 60m horden. Hier begon de schwung er al een beetje in te komen. Luuk nam hierbij het voortouw en kwam heel dicht in de buurt van zijn persoonlijk record. Goed bezig Luuk! Het tweede onderdeel was een prooi voor Myka. De vortex vloog naar een prachtig nieuwe PR van maar liefst 35 meter. Superknap Myka! Het polsstokverspringen is een moeilijk technisch onderdeel. De eerste pogingen waren dan ook niet om over naar huis te schrijven. Trainster Maaike Spierings kwam te hulp en liet zien waarom zij zo’n welkome aanvulling is van ons trainersgilde. De pogingen daarna leverde steeds mooiere afstanden op en Zoey wist haar PR te verbeteren met een afstand van 2,75m. Keurig Zoey! Het kogelstoten verliep gewoon erg goed. Eline wist haar kogel naar een nieuw PR van 5,50m te stoten en zorgde voor de nodige team-punten. Het laatste onderdeel voor het afsluitende meters maken was het hoogspringen. Ieder kreeg gelukkig voldoende kansen om hun hoogte te halen en Ise pakte op dit onderdeel een keurig PR met een hoogte van 1,10m. Bij het meters maken leverden alle pupillen een hele behoorlijke prestatie. Wederom zorgde Zoey voor een PR. Met 1325m in zes minuten had zij een topdag in Venlo. Het leverde het team een eerste plek in de poule op in Venlo. Een hele dikke proficiat, A-pupillen!

40 km Noordelijker stonden een aantal A-pupillen aan de start van de scholierenloop. Kirsten van den Hurk en Renske Mennen werden respectievelijk 1e en 2e bij de meisjes van groep 7/8 en Jop Slaats won de strijd bij de jongens van groep 7/8. Drie atleten stonden in hun AV-LGD shirt te stralen op het podium. Een hele dikke proficiat toppers!!!

Merel

B/C-mini pupillen
In Venlo meldden zich maar liefst 15 B/C/mini pupillen aan de start. Wat een opkomst, geweldig! Helaas was het onmogelijk om deze kwalitatieve hoeveelheid Deurnese atleten in één team te proppen, dus werden ze keurig verdeeld over 2 teams. In team 16 stonden Lotte Teepen, Meike Maas, Merel Maas, Mika Koetsier, Nienke Bartels, Noëlle Martens, Puck van der Valk, Simon Bartels en Merel Maas aan de start voor hun finalewedstrijd. De teamestafette bracht hen een 9e plek. Geen fantastische start, maar ach, het mocht de pret niet drukken. Vol goede moed ging het op naar het volgende onderdeel: het vortex werpen. Met Simon in de gelederen is dat onderdeel voor de toeschouwers een oogstrelend sportonderdeel. Met een worp van 22,50m gooide deze mini (!) pupil verder dan wie dan ook. Fantastisch Simon! Natuurlijk is het verbeteren van je persoonlijk record een teken van groei en Puck liet dat ook in Venlo weer zien bij dit onderdeel. Met een worp van 9,50m gooide ze een nieuw pr en nadert ze de 10m grens. Ga zo door Puck! Het volgende onderdeel was een uitdaging voor Lotte. Ze sprong met het hurkhoogspringen over een hoogte van 70m en dat is helemaal niet verkeerd, Lotte. Super! Bij het slingeren waren het C-pupillen Noëlle en Merel die boven zichzelf uitstegen. Zij slingerden de fietsband over een afstand van respectievelijk 10,5 en 9,0 meter. Geweldig! Ook Meike wist haar PR scherper te zetten met een slinger van 13,50m. Knap hoor, Meike! Vervolgens konden deze pupillen zich uitleven op de loopnummers, beginnend met de 40m horden. Nienke Bartels liep geen PR, maar dook als C-pupil wel onder de 8 secondengrens. Met een tijd van 7,9 zette ze een prima prestatie neer. Goed gedaan Nienke. Meteen na de 40m horden moest er doorgeschakeld worden naar de 40m sprint. Mika liet zien dat hij de sprintonderdelen prima verteerde. Geen nieuwe PR’s, maar voldoende strijd en passie leverde hem een tijd op van 9,6 seconden. Bij het slotonderdeel kwam wederom Simon sterk uit de startblokken. Hij bleef maar gaan en zette een prachtig PR neer van 875m. Wauw, wat ontzettend goed Simon! Het team behaalde met deze prestaties een 3e plek in de poule. Goed gedaan allemaal!

Dennis

Tegelijkertijd streden de overige atleten in team 19 hun strijd om het podium. Dit team bestond uit Benthe Coolen, Dennis Verbeek, Julia van Duijnhoven, Len Proenings, Loek Reinders, Nienke den Engelsman en Vive Spierings. Wederom een prachtteam dat de estafette iets beter begon dan team 16. Ze werden 7e tijdens dit eerste onderdeel. Het hurkhoogspringen was het onderdeel van Nienke den Engelsman. Ze sprong over 90cm heen en dat is erg hoog. Wat en supersprong Nienke! Bij de 40 meter sprint stonden twee hele snelle mannen aan de start. Dennis en Loek spurtten weg van de startlijn alsof ze achterna gezeten werden door een luipaard. Ze zetten een hele mooie, snelle tijd neer van 6,4 (Dennis) en 6,2 (Loek) seconden. Wat een snelheid. Super goed Loek en Dennis! Na het sprinten was het tijd voor het slingeren. Len had al een aantal PR’s op zijn naam gezet in Venlo en voegde er nog maar een aan toe. De fietsband slingerde naar een afstand van 9,50m. Len krijgt echt de smaak te pakken. Ga zo door Len! Ook Benthe slingerde de fietsband naar een nieuw persoonlijk record. Deze C-pupil wist de fietsband naar een afstand van 8,50m te werpen. Goed gedaan, Benthe! Op de 40m horden werden wederom persoonlijke records gelopen. Nienke zette een keurige tijd neer van 8,1 seconden en was daarmee een van de snelste atleten van haar team. Wat een topatlete! De wedstrijd in Venlo naderde haar einde met nog twee onderdelen op het programma. Vive had al een nieuwe PR neergezet bij het slingeren en ook bij dit werpnummer toonde ze haar spierballen. Vive gooide de vortex naar een hele nette afstand van 16,50m. Wat een power, Vive! Bij het meters maken werden er geen PR’s gelopen, maar Loek had nog wel voldoende energie over om er een keurige 925m in 4 minuten uit te persen. Een hele mooie afsluiter, Loek! Het team miste jammer genoeg net het podium met hun 4e plek. Toch hebben ze het prima gedaan, ga zo door!

In Deurne werd intussen Aafke Mennen winnares van de scholierenloop Groep 5/6. Wauw, wat een ontzettend knappe prestatie Aafke!

Tijdens de prijsuitreiking werd de totaalstand opgemaakt. De B-pupillen vielen net buiten de prijzen met een 4e plaats in het eindklassement. De A-pupillen en de C/mini pupillen haalden het podium met een hele mooie 3e plaats. Een bekroning op een geweldig Athletic Champs seizoen!

Tja, en hoe zat het nu met die donderwolken? Die braken open en er regende in plaats van water een stortvloed aan prijzen uit. Vier 1e plekken, één 2e plek en drie 3e plekken. Wauw wat een heerlijke regen aan prijzen. Goed gedaan pupillen!

Will je alle foto’s zien? Klik dan hier!