Drie atleten van LGD hebben deelgenomen aan de Roparun

In het weekeinde van 2 en 3 oktober hebben Paul Fransen, Hennie de Kock en Tonny Kersten deelgenomen aan de Roparun.  Tijdens deze estafetteloop van Parijs naar Rotterdam wordt geld ingezameld voor projecten in de palliatieve zorg bij kanker. Dit jaar vond een verkorte versie plaats vanwege de COVID-19.  Met trots kunnen wij melden dat er in dat weekeinde door verschillende teams in totaal 2 miljoen euro bij elkaar gelopen is. Daar zijn we ontzettend trots op.

In totaal hebben 180 teams dat weekeinde ruim 300km gelopen door zuid Nederland.  Paul, Hennie en ik hebben  in drie shifts van elk 5 uur in estafette vorm door Brabant en Limburg gelopen.  In de nacht van zaterdag op zondag (rond 4.00u.) liepen we door Deurne. Hoewel we clubgenoten uitgenodigd hadden ons te komen aanmoedigen, begrepen we ook wel dat het tijdstip en de weersomstandigheden niet optimaal waren. Wat ons dan ook erg verbaasde was de supporting door Riny Wismans, die de wekker zette en ons midden in de nacht heeft opgezocht.  Hij is ongeveer 10 km meegefietst om ons op die manier aan te moedigen. Dat werd ontzettend gewaardeerd door het hele team. Dank je wel Riny!

We hebben het hele weekeinde gebruik mogen maken van de LGD accommodatie. Dat was ontzettend fijn. Hoewel we heel veel tijd gelopen hebben, hadden we toch een plek nodig waar we even konden rusten, eten en douchen.  Het hele team is de LGD dankbaar dat ze gebruik hebben mogen maken van de accommodatie.

Houtverwerkingsbedrijf Fransen en Baroef Deurne hebben een bijdrage geleverd door het leveren van busjes waarmee we het hele weekeinde gereden hebben. Baroef Deurne heeft verder gezorgd voor een warme maaltijd op vrijdagavond. Paul Fransen heeft verder de shirtsponsoring op zich genomen.  Het hele team is voorafgaand aan de estafetteloop op vrijdag door Paul Fransen rondgeleid op zijn bedrijf.

Volgend jaar is het hopelijk weer mogelijk de originele estafetteloop  van Parijs naar Rotterdam te lopen.  Het inzamelen van geld voor de palliatieve zorg voor kanker blijft de hoofdzaak. Wij overwegen om ons ook dan weer in te zetten voor het goede doel.

Paul, Henny en Tonny