Eerste échte krachtmeting junioren U14/U16

Op zaterdag 22 april stond voor de junioren de eerste echte krachtmeting op het programma: de eerste van drie competitiewedstrijden. Het Jaspersport in Someren was gastheer van deze eerste meerkamp. Om 9:30u vertrokken we gezamenlijk en meteen begon de gezelligheid. In Someren werd het basiskamp opgezet. Tent, picknick-kleedjes, tassen erbij en natuurlijk was er koffie voor ouders en trainers. Een goed begin van de dag zullen we maar zeggen.

Linus

Hilda

De junioren startten al snel met hun warming up. Het startsein van het eerste onderdeel, de 4x100m estafette, volgde al snel en er was nog net tijd om afspraken te maken over het doorgeven van het ‘stokske’ en nog tips mee te geven voor de atleten. Het was de beurt aan Myka, Tijn, Dani en Linus om het spits af te bijten. De start was wat rommelig, dus moest er direct een achtervolging ingezet worden. Dat lukte wonderbaarlijk goed, met als hoogtepunt slotloper Linus. Wat een kracht en snelheid! De mannen mistte op een haar na een podiumplek en dat is zeker knap bij hun eerste estafette. Ook de meiden stonden al snel klaar voor de start van hun 4x80m met Hilda, Luna, Kirsten en Renske. Met Hilda beschikt het team over een top startloper en dat liet ze ook in Someren weer zien. Vervolgens was het de beurt aan Luna, die het onderdeel superleuk, maar ook best moeilijk vindt. Geef ze eens ongelijk. Tegelijkertijd in je baan blijven, binnen het vak het stokje aanpakken, vervolgens een flinke sprint trekken en het stokje ook weer binnen het vak doorgeven, en dat allemaal het liefst zonder te vallen. Ik geef het je te doen. Gelukkig stond Kirsten (toploper van beroep) en Renske (toptalent op de sprint) nog op de baan om de race tot een goed einde te brengen. Het werd uiteindelijk lest best, maar met een minimaal verschil op plek 5, 6, en 7, waardoor er qua punten toch nog aansluiting werd gehouden met de rest van het deelnemersveld. Het slotakkoord op de estafette was voor de meiden U14. Zij kregen een 4x60m voor de kiezen. In deze categorie heeft AV-LGD eigenlijk alleen maar goede lopers in de groep, dus was het voor de trainers moeilijk kiezen. Uiteindelijk stonden toplopers Aafke, Nienke, Veerle en Meike klaar om te knallen op dit prachtige onderdeel. Het liep eigenlijk helemaal niet slecht, maar een aantal andere teams waren nog beter. Ze eindigden op plek 5, met een kwart tel achterstand op plek 4. Keurig in de middenmoot.

Inmiddels waren er verschillende atleten al bezig met hun individuele onderdeel. Met maar liefst 21 Deurnese atleten aan de start was het rennen geblazen voor de trainers. Met Maaike, Marc en Ard als teambegeleiders en vliegende coach Rien werd ervoor gezorgd dat iedereen op tijd aan de start stond. Nog even een laatste paar tips voor de atleten en punten halen maar!

 

Ise

Aafke

Er gebeurde teveel moois om alles te benoemen, maar we pikken er wat highlights uit. Op de 800m was Kirsten de snelste van allemaal. Terwijl ze, gedreven als ze is, niet helemaal tevreden was, wist ze een hele snelle tijd neer te zetten van 2:32,66. Bij het hoogspringen hadden we ook een topper aan de lat staan. Ise was de beste van alle dames met een nieuw PR (persoonlijk record) van maar liefst 1,50m. Super dames, of eigenlijk moet dit aan elkaar geschreven worden: superdames!!!

We hadden ook drie ‘zilveren’ atleten. Aafke wist met haar 1000m in 3:33,92 beslag te leggen op de 2e plek en Meike wist maar haar sprongkracht maar liefst 3,98 ver te springen en ook zij veroverde zo de 2e plek. Ten slotte was het Loek die 2e werd op de 100m horden. Dat is overigens een heel groot compliment waard. Loek is eigenlijk U14, maar omdat we alleen een team U16 konden inschrijven moest hij met de ‘grote’ jongens meedoen. Dat betekent in plaats van een sprint van 80m over horden van 76cm, een sprint van 100m over horden met een hoogte van 84cm. Als je dan van het hele deelnemersveld U16 2e weet te worden ben je een topper! Heel knap Loek!
Twee bronzen plakken zijn er behaald door Dani en Vive. Dani wist zijn 3e plek te bemachtigen op de 100m horden, net achter de ontketende Loek. Vive liep heel lang voor Aafke op de 1000m, maar moest in de laatste halve ronde haar meerdere bekennen in Aafke. Dat doet niets af aan Vive’s prestatie, want op een dikke tel achter Aafke werd ze heel knap 3e. Goed gedaan Vive!

Natuurlijk zijn de bovenstaande prestaties fantastisch, maar eigenlijk kunnen we iedereen een compliment geven voor inzet.

Zo stond Tijn aan de start bij de estafette en stootte de kogel naar een PR om vervolgens met Bavos nog een pot te voetballen. Ook Lynn wist haar focus in de ochtend volledig op de wedstrijd in Someren te leggen terwijl er ’s middags nog een heel leuk kinderfeestje op haar programma stond. Super dat jullie er bij waren en meehielpen aan de teamprestaties! Natuurlijk ook een dik compliment aan Jahmairo, Len en Loek die toch op wisten te boksen tegen de, soms best wel uit de kluiten gewassen, jongens U16. En natuurlijk complimenten voor de sfeermakers Puck en Saar, die tussen de onderdelen door in hevig kaartspelletje pesten verwikkeld waren. Een mooi clubke atleten, waarbij we de gezelligheid van Julia, Nienke en Veerle niet mogen vergeten.

Uiteindelijk wisten de Deurnese mannen in de categorie U16 de 1e plek te behalen in hun eerste competitiewedstrijd met 4703 punten. De vrouwen U16 behaalden de 2e plek met 4670 punten en de vrouwen U14 wisten beslag te leggen op de 4e plek met 4213 punten. Met maar liefst 33 (!) persoonlijke records en de evenaring van 3 PR’s was het een fantastische wedstrijddag voor ons allemaal. Dit smaakt naar meer!

Kei goed gedaan allemaal en op naar de tweede competitiewedstrijd op 13 mei bij ATV in Venray. Let’s go!

Alle uitslagen staan hier en hier vind je nog meer foto’s