Einduitslag AV-LGD solo challenges Zandboscross

Een actiefoto van de Zandboscross van 2019 waarbij deelnemers bezig zijn met de Zandbosbult, welke in 2020 als tussensegment fungeerde bij de Zandboscross solo challenges.

De gehele maand december hebben hardlopers uit de omgeving gelegenheid gehad om de AV-LGD solo challenges op het parcours van de Zandboscross te voltooien. In tegenstelling tot de voorgaande challenges, vond deze solo challenge in het bos plaats en was het parcours onverhard. Ongeveer 100 hardlopers hebben zich in de maand december gewaagd aan één van de challenges van de Zandboscross. Iedereen bedankt voor de deelname! Uiteraard hebben we ook deze keer weer een hoop winnaars! Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn er waardebonnen van het Loopcentrum te besteden bij de aankoop van hardloopschoenen. Daarnaast zijn er ook weer een aantal super gave hardloopshirts van AV-LGD onder alle deelnemers verloot. Deze zijn af te halen bij Macron Store Deurne. De winnaars hiervan zijn: Kim van de Voort, Paul Fransen, Jos Oosterveen, Melanie van de Ven en Sylvia Hoppenbrouwers.

Witte ronde
Het segment van de witte ronde was de langste ronde met een afstand van 2,3 km. Dit segment werd gewonnen door, hoe kan het ook anders, Mark van Kessel. Hij liep een zeer verdienstelijke tijd van 8.05 minuten. Hiermee bleef hij de nummer twee Stan Zeegers slechts 1 sec voor, die na afwezigheid van een aantal jaren bezig is met een heel sterke comeback! De derde plaats op dit segment was er voor Tim Manders in een tijd van 8.30 minuten.

Gele ronde
Het segment van de gele ronde was 900 meter lang. Tijdens de Zandboscross solo challenge zijn op dit segment de snelste tijden aller tijden gesneuveld. Stan Zeegers was de snelste in een tijd van 2.36 minuten. Op de tweede plaats op slechts twee secondes eindigde Tim Jagers. Voor velen in Deurne en bij AV-LGD nog een onbekende hardloper, maar dat hij talent heeft mogen duidelijk zijn! We gaan die naam de komende tijd nog vaker tegen komen! Mark van Kessel eindigde op dit segment op de derde plaats. Wellicht een saillant detail, maar de tijden van de nummer één en twee op dit segment zijn op de allerlaatste dag van deze solo challenge gelopen.

Blauwe ronde
Het segment van de blauwe ronde was slechts 400 meter lang. Een echte sprintafstand. Ook in de laatste dagen van het jaar hebben hier nog de nodige verschuivingen plaats gevonden. Uiteindelijk liep Martijn Meijer de snelste tijd. Hij wist als enige onder de minuut te lopen met een tijd van 58 sec. Op de tweede plaats gevolgd door Stan Zeegers in een tijd van 1.00 minuten. Op dit segment was er een gedeeld derde plek voor Tim Jagers en Tom Honings. Beide liepen een tijd van 1.01 minuten.

Tussensegment

Dan was er ook nog het tussensegment over de scherprechter van de Zandboscross, namelijk de Zandbosbult. Een heel kort maar pittig segment van 160 meter. Het zag er lang naar uit dat Koen van Kessel met deze prijs aan de haal ging, totdat Tom Honings in actie kwam. Hij voltooide het tussensegment in 19 secondes en werd met voorsprong eerste op dit segment. Dit levert hem eveneens een waardebon van Het Loopcentrum op.

De Zandboscross solo challenge was alweer de laatste solo challenge van 2020. Maar niet getreurd; ook in 2021 gaat AV-LGD door met de organisatie van deze solo challenges! Deelname aan de solo challenge is heel eenvoudig! Registreer je als volger van de AV-LGD club op strava, houdt de berichtgeving in de gaten en deelnemen maar! En uiteraard hopen wij als organisatie in 2021 weer op een ouderwetse Coronaproof Zandboscross!