Elkerliek Gezondheidswandeling op 14 april 2019

Op zondag 14 april staat weer de volgende Elkerliek Gezondheidswandeling op de agenda. Deze keer in het teken van reuma & bewegen. Als locatie is deze keer gekozen voor het Gerardushuis, Parkstraat 2, Deurne-Walsberg. Zoals gebruikelijk wordt er vanaf 13.00 uur eerst gestart met een lezing door een specialist en vanaf ongeveer 14.00 uur kan er deelgenomen worden aan een 4-tal wandelingen van 1, 3, 5 of 10 km.
De Reumavereniging heeft de wens uitgesproken om voor deze editie een korte route toe te voegen, waar tussendoor beweegoefeningen gedaan worden. Zo kunnen mensen die reuma hebben toch meedoen en actief bezig zijn, zonder dat het te intensief is. De routes van 3, 5 of 10 km zijn wellicht niet vol te houden voor hen. Deze route gaat onder begeleiding van een beweegcoach richting de kasteeltuin waar in het park beweegoefeningen worden gedaan en daarna weer terug.
De wandelroutes van 3, 5 en 10 km worden wederom begeleid door de ervaren wandelbegeleiders van AV-LGD. Alle routes starten vanuit het Gerardushuis. De route van 3 km gaat van hieruit richting het Kasteel van Deurne. De routes van 5 km en 10 km gaan richting de Walsbergse bossen, waarbij de route van 5 km hier een korter lusje doorgaat. De 10 km route maakt door dit bosgebied een flinke ronde en daarna samen met de 5 km route ook nog een lus door het buitengebied van Walsberg waaronder Hemelrijk, Biesheuvel en Kouwenhoek. Daarna gaan ook deze routes richting het Kasteel van Deurne. Alle routes gaan door de mooie kasteeltuin met het dierentuintje en daarna door het Mariapark gelegen op de Peelrandbreuk met Mariakapelletje achter het Klein kasteel en de Watermolen. Ook hier maakt de 10 km route nog een ruimere lus en daarna gaat het samen weer terug naar het Gerardushuis.

Jan Vogelsangs

 

 

A4 wandeling Deurne maart 2019