Ervaringen opgetekend bij het doorlopen van het Start to Run 2022 traject.

Via een advertentie in het Weekblad voor Deurne zijn de 5 deelnemers Elly, Hellen, Cindy Ruud en Peter op de hoogte gekomen van het Yakult Start to Run programma en de mogelijkheid om dat bij atletiek vereniging LGD te volgen. Voor ons vijven was dit de trigger om het hardlopen een nieuwe kans te geven. We hadden allen ervaringen met hardlopen opgedaan, maar door omstandigheden als moederschap, drukke baan en Covid was het hardlopen tijdelijk gestaakt en daarmee onze conditie achterop geraakt. Het Start to Run traject bood een mooie kans dus om hier onder professionele begeleiding weer nieuw leven in te blazen.

Op zaterdagochtend 5 maart 2022 stonden Ruud, Elly  Hellen Cindy en Peter in een voorzichtig voorjaars zonnetje klaar voor de jaarlijkse Start to Run. Tonny Kersten en Paul Franssen heetten ons welkom en gaven uitleg bij wat ons komende 7 weken te wachten stond. Voorop stond plezier beleven aan het lopen en het lichaam heel te houden. Te allen tijde blessures voorkomen was het credo. Ook het “huiswerk” wat we meekregen werd toegelicht. Op diverse plekken in de gemeente heb je ons eerst kunnen zien zwoegen en later wat soepeler voorbij zien komen om de voorgeschreven kilometers in de benen te krijgen. Het goede weer bij aanvang heeft ons gedurende zeven weken niet in de steek gelaten en ondanks wat kleine lichamelijke ongemakken en een covid besmetting hebben we de trainingen met plezier doorlopen. Helaas heeft Cindy het programma moeten staken vanwege een hardnekkige blessure. We hopen echter dat na haar herstel ze het traject weer oppakt en zich aansluit bij de groep. Op zaterdag 16 maart, de zevende training dag, was sprake van de afsluitende testloop. Die hebben we met ons vieren met goed gevolg volbracht. Toch mooi 1/14 marathon afstand. (die kan van de bucketlist).

De uitreiking van de herinnering (medaille) vroeg om een fotomomentje. De hoofdzakelijk oranje kleur op de foto was niet vooraf afgesproken, maar geeft wel mooi weer dat het een homogeen clubje betreft.

Inmiddels hebben we besloten ons aan te sluiten bij de Woensdag avond groep en we hebben onze eerste bostraining achter de rug. We kijken uit naar het vervolg ieder met zijn eigen ambitie en verwachtingen.

Peter Gevaert