Fantastische opkomst bij de Molenvencross

Dani KoetsierOp 11 november landde het Limbra-circus eindelijk in de Brabantse Peel. Op deze regenachtige herfstdag was de Molenvencross in Helmond het toneel voor een heroïsche, sportieve hardloopwedstrijd. Maar liefst 16 AV-LGD pupillen stonden aan de start in Helmond. Daarnaast stonden er nog eens 5 pupillen aan de start die aangestoken zijn met het, door onze enthousiaste pupillen verspreidde loopvirus.

Zo stond in Helmond bij de A-pupillen Tijn de Koning (neef van Meike Maas) in deze Limbra competitie al voor de 3e keer op rij op het podium.  Superknap! In deze zware categorie stonden er naast Tijn nog 4 kanjers aan de start. Myka Kuijpers knokt iedere wedstrijd hard voor een podiumplek en in Helmond was hij er enorm dichtbij. Na een hele goede start zat hij goed vooraan. Er ontstond een kopgroepje met 4 atleten die gezamenlijk sprintten voor een podiumplek. Myka kwam maar een seconde tekort en eindigde op de oneerbiedige 4e plek. Het is natuurlijk altijd een beetje jammer om het podium op een haar na te missen, maar deze knappe prestatie biedt perspectief. Ga zo door Myka! Vorige week liet Jop Slaats in Belfeld al zien best aardig met de top mee te kunnen en in Helmond was dit niet anders. Jop trekt deze sterke lijn door en eindigde in Helmond ook op de 8e plaats. Wederom top 10 in dit sterke veld, Heel goed Jop! Tijdens de zomerwedstrijden heeft Dani Koetsier laten zien dat hij alle onderdelen van atletiek steeds beter onder knie krijgt. Tijdens de Molenvencross heeft hij laten zien dat hij de Limbracross prima aankan. Hij eindigde in de middenmoot op de 22 plek. Last but not least stond Linus van Hout aan de start. Als 1e jaars A-pupil moet hij maar zien op te boksen tegen het grote geweld. Ook Linus eindigde keurig in de middenmoot op de 29e plek.

Ook bij de meisjes A-pupillen hebben we hele sterke, enthousiaste lopers. Al een jaar of 4(!) laat Kirsten van den Hurk constant zien dat ze bij de regionale top behoort. Keer op keer laat ze zien

Eline

dat ze over een enorme hoeveelheid doorzettingvermogen beschikt. We mogen met z’n allen erg trots zijn op deze AV-LGD pupil. In Helmond startte ze goed en kwam als tweede het bos uit om de laatste 100m af te leggen, net te ver om de nummer 1 positie te behalen, maar met een enorme voorsprong op de nummer 3. Wederom een fantastische zilveren podiumplek. Wauw, Kirsten wat knap! Renske Mennen en Eline Bartels strijden in de Limbracompetitie ook een hele sportieve onderlinge strijd uit. Renske werd heel knap 10e in Helmond vlak voor Eline die op een keurige 12e plek eindigde. Super gedaan, dames. Na lang blessureleed tijdens de zomer, is Zoey van Lieshout helemaal terug. Ze liep weer als een hinde door de Helmondse bossen heen en dat leverde haar een mooi 17e plek in de middenmoot op. Wat fijn dat je er weer bij bent Zoey. Ook Ise Spierings is dit jaar begonnen met atletiek. Ze is een van onze enthousiaste nieuwelingen die wederom weer aan de start stond. Ze liep in een hele mooie stijl naar de 23e plek. Goed gelopen Ise.

Na de twee grote groepen A-pupillen was het de beurt aan de jongens B-pupillen. Loek Reinders liet de afgelopen wedstrijden wat liggen bij de start, vandaag wilde hij kost wat kost sterk starten. De start ging fantastisch voor Loek. Sterk liep hij met de eerste lopers de bossen in. Helaas wist hij het tempo niet vol te houden en eindigde in de middenmoot. Op zich een prima resultaat en Loek gaat werken aan een goede start, sterk middengedeelte en als het even kan, nog een eindsprintje. Stap voor stap komt een goede, complete cross in zicht. Gewoon doorgaan Loek! In dezelfde categorie liep ook Thijn Mennen, broer van Renske en Aafke mee. Geen lid van de club, maar wel een van de enthousiastelingen. Hij eindigde net na Loek op de 16 plek.

In de categorie meisjes pupillen B hebben we een hele sterke loopster aan de start staan. Meike Maas stond vorige week op het podium in Belfeld en dat smaakte naar meer. In Helmond liet ze zien dat dit geen toeval was. Meike liep erg sterk, deelde haar race uitstekend in en pakte, net als Kirsten bij de A-pupillen de 2e plek. Wat een knappe prestatie, Meike!

Puck van der Valk

Bij de jongens pupillen C hadden we geen lopers aan de start, maar de meisjes waren maar liefst met 5 atleten aan de start verschenen. Aafke Mennen is een van de sterkere lopers in deze categorie. Alle supporters langs de kant hoopten op weer een podiumplaats, maar dat haalde Aafke net niet. Ze liep wel sterk en had nog een prima eindsprint in de benen. Het leverde haar een keurige 5e plek op. Net na Aafke kwam Nienke Bartels over de finish. Ook Vive Spierings liep sterk in Helmond. Ze eindigde heel netjes op de 8e plek., vlak voor het nichtje van Meike Maas, Saar de Koning, die 9e werd.  In deze categorie stonden twee AV-LGD debutanten aan de start: Julia van Duijnhoven en Puck van der Valk wilden graag even proeven aan de crosscompetitie. Het was best zwaar voor deze meiden, maar heel dapper strijdend tegen de elementen liepen ze de cross uit. Ze eindigden op de respectievelijk 18e en 19e plek. Wat ontzettend knap, Julia en Puck! Hopelijk zijn jullie er in Deurne ook weer bij.

In Helmond liepen de mini-pupillen tegelijkertijd met de C-pupillen. Jammer genoeg werden zij niet apart beloond voor hun prestaties. Simon Bartels liep bij de jongens wederom ontzettend hard en werd 2e bij de mini-pupillen. Uiteraard had Simon eigenlijk een ceremonie protocollaire verdiend met deze fantastische prestatie, maar deze kwam er niet. De prestatie is er echt niet minder om Simon. Superknap gedaan, je hebt de AV-LGD supporters wederom trots gemaakt. Top! Bij de meisjes deed het zusje van Meike mee, Merel Maas eindigde op de 4e plek. Zo steekt Meike met haar enthousiasme de nodige familieleden aan om deel te nemen met deze mooie wedstrijden. Superleuk!

Nu zou je denken dat we alles gehad hadden, maar nee hoor. In Helmond was er ook nog de kids-run. En ook daar scoorden we een prachtige podiumplek. Janske Mennen, de jongste telg uit het enthousiaste gezinnetje waaruit ook Renske, Aafke en Thijn uit komen stond aan de start voor hààr wedstrijd. Onder begeleiding van Ivar van de Hurk (zoon van trainer Sven), liep Janske naar een fantastische 2e plek. Ze liep zo hard, dat ze de fotograaf al voorbij was, voordat hij er erg in had. Uiteraard werd dit goedgemaakt door een kiekje net na de finish. Wat een ontzettend knappe prestatie, Janske. Hopelijk volg je het pad van je grote zussen  en kom je de AV-LGD binnenkort versterken. Zo’n toptalent hebben we er graag bij!

Resumerend: 22 AV-LGD deelnemers (inclusief enthousiast gemaakte ‘aanhang’), 4 podiumplekken en zo’n 50 trotse ouders en trainers. Ik zeg: wat een topdag in Helmond! Nu even een paar weekjes rust en dan gaan we er weer voor tijdens de Zandboscross op 2 december in Deurne. Zullen we proberen 25 deelnemende AV-LGD-pupillen aan de start te krijgen? Dat zou gaaf zijn.

De foto’s van Helmond zijn hier terug te vinden.