Finale Athletic Champs voor pupillen in Weert

Zondag 17 juli jl. was de finale van de Athletic Champs in Weert. Onder zonnige omstandigheden gingen onze pupillen van AV-LGD de strijd aan tegen de pupillen van ATV Venray, Helden, Leudal, ’t Jasper Sport, HAC, Scopias, Swift en thuisvereniging AV Weert. En de strijd tegen de brandende zon: de smeersels vlogen je om de oren en witte vegen van zowel zwetend zout als vegen van factor 50 maakten het plaatje compleet voor deze afsluitende Athletic Champs 2022.

Team-estafette

De start voor de pupillen was de team-estafette: een prachtig schouwspel met álle atleten in een  strak rijtje over het gehele middenterrein, geconcentreerd wachtend op de renner voor zich met het estafettestokje – om dan vervolgens maximaal in te zetten voor zijn of haar team door het gras uit de grond te rennen en de bocht om de pionnen zo scherp mogelijk in te zetten en een juichend team aan zijde bij het overwinnen van de andere teams.

BC/ mini meerkamp

Onze eigen BC/mini pupillen waren onderverdeeld in twee teams. Niet zo vreemd dat er bij de teamestafette al met en schuin oog naar elkaar gekeken werd om er toch ook een soort onderlinge competitie van te maken en nipt gewonnen door het team van hoofdtrainer Sven van den Hurk.

Ook tijdens de meerkamp lieten onze kids zien flinke stappen te hebben gezet op alle onderdelen: medicienbal stoten, de vortex gooien, hoogspringen en verspringen. Waar krachtpatser Loek van de Boomen een medicienbal liefst 6,90 meter ver wierp, was het Remie die de vortex liefst 27 (!) meter ver gooide en daarmee de klappers op zijn hand kreeg. Sprong Imke liefst 1,05 hoog en liet Marit zien klaar te zijn voor de A-pupillen door bij verspringen 3,30 meter te springen. Maar wat te denken van de andere atleten, want Beau, Ize, Janske, Julia, Loek van Gils, Luuk, Max, Mika, en Nick behaalden mooie prestaties en droegen hun steentje bij aan de teamprestatie! Chapeau!

A pupillen meerkamp

Bij de A-pupillen was het een volledig Deurnes team wat de strijd aan ging. Met vortex, slingeren, verspringen, 60m en 60m Horden konden ook onze oudste pupillen vol aan de bak. En hoe! Met veel onderlinge aanmoediging sneuvelde ondanks het warme weer toch menig PR en waren de kids allemaal uitgedost in hun geen-blauw hemd – waarbij Mika en Jip met hun zonnebril ook nog wat extra coole looks toevoegden aan het toch al stoere team uit Deurne en daarmee angst inboezemden voor de tegenstanders. Maar zonder ondersteuning van hun harem dames konden ze niet: de dames liepen de pollen uit het gras, slingerden schijven naar 20 meter, sprongen ver en deden de stopwatch pijn. Een mooie prestatie als eindresultaat met een 3e plaats!

Stadion-run

Als afsluiter was het dit keer geen meters maken in 4 of 6 minuten, maar een stadion-run. Stadion-run? Tja, het lijkt op een combinatie van obstacle, urban, mudmasters en gewoon rennen ineen. Veel lachende gezichten, vriendjes en vriendinnetjes die nu een keer samen een run kunnen voltooien en nadruk op genieten van de klappende trainers en ouders. Ofwel: een geslaagde dag in Weert!

Klik hier voor de uitslagen en de foto’s vind je hier